Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cinci sfaturi pentru sanatatea ochilor
778 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sase motive pentru care sa mananci ananas
1.141 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caisele
1.768 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tonic de hrean
1.693 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este excesul de calciu?
354 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Glaucom
1.886 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  DUSUL RECE | MERITA SAU NU?
647 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iata cu ce poti inlocui zaharul
722 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oleocantal din uleiul de masline:si Alzheimerul
888 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aceasta supa e la fel de buna ca unele medicamente
1.212 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ce este degenerescenta maculara?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.11.2016  Adauga la favorite 1.125 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Degenerescenta maculara este o boala oftalmologica in urma careia apare distrugerea vederii centrale. Se produc leziuni la nivelul maculei, o zona mica aflata in partea posterioara a globului ocular. Macula are rol in vederea culorilor si detaliilor obiectelor, necesare pentru vederea centrala.
Vederea centrala este necesara in desfasurarea unor activitati ca cititul, condusul de autovehicule si recunoasterea persoanelor. Intrucat degenerescenta maculara nu afecteaza si vederea periferica, nu apare orbirea completa. Riscul de aparitie al degenerescentei maculare creste pe masura avansarii in varsta, incepand cu 50 de ani.
Exista doua forme de degenerescenta maculara. Ambele forme afecteaza doar un singur ochi, dar daca boala apare la un ochi, in cele din urma va aparea si la celalalt.

Degenerescenta maculara uscata (nonexudativa) este cea mai frecventa forma (90% din cazuri). Apare treptat si de cele mai multe ori nu produce pierderi severe de vedere. In aceasta forma, celulele si vasele de sange din interiorul maculei se vor distruge si vor produce depozite hipertrofice (drusen) in polul posterior al ochiului. Acest lucru produce leziuni la nivelul maculei si ii afecteaza capacitatea de a transmite mesaje catre creier. Vederea centrala devine treptat mai slaba sau din ce in ce mai incetosata.

Degenerescenta maculara umeda (exudativa) este mai putin frecventa, doar in 10% din cazuri. Poate sa produca leziuni permanente ale maculei in timpul catorva luni sau chiar saptamani. Forma exudativa apare in cazurile in care exista deja forma nonexudativa. Se vor forma vase de sange de neoformatie (anormale) care sunt fragile. Aceste vase sangereaza producand distrugerea maculei. De asemenea vor schimba pozitia normala a maculei, aflata in polul posterior al globului ocular, distrugand vederea centrala.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.