Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Arabia Saudita
935 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Woodrow Wilson
876 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Asasinarea lui Robert F Kennedy
860 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Recurs la istorie: 10 Mai
1.034 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Razboiul de Sase Zile / Documentar BBC / 113 min
5.904 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
  Paris eiberat de trupele americane in August 1944
811 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Razboiul Arabo-Israelian de Sase Zile 1967
1.256 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marturii si secrete despre Pearl Harbour
574 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Barack Obama - Personalitati care au marcat istoria lumi
674 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Intrarea Statelor Unite in primul Razboi Mondial in 1917
1.112 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Emiratele Arabe Unite

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.11.2016  Adauga la favorite 563 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Emiratele Arabe Unite (Araba|الإمارات العربيّة المتّحدة) sunt un stat situat in sud-estul peninsulei arabice, la Golful Persic (in Orientul Mijlociu), compus din sapte emirate: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Ras Al-Khaimah si Fujairah. Se invecineaza cu Oman la est si cu Arabia Saudita la sud si vest. Actualmente are unul dintre cei mai buni indici IDH de pe continentul asiatic.
Este o federatie a celor sapte emirate, cu un sistem juridic bazat pe Constitutia din 1971, fara alegeri si partide politice. Fiecare emirat are o considerabila autonomie politica, juridica si economica.
Petrolul este principala sursa de venit si componenta esentiala pentru PIB-ul national. Dependenta petroliera a economiei ingrijoreaza guvernul, pentru ca economia se bazeaza numai pe diferitele derivate ale petrolului. Se estimeaza (2006) ca tara mai are rezerve de petrol pentru inca 50 de ani.

Cele sapte emirate de coasta au fost considerate de drept ale Regatului Unit, printr-un tratat din secolul al XIX-lea, pentru apararea teritoriului si organizarea afacerilor externe. La 2 decembrie 1971, dupa ce emiratele (Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Ras Al-Khaimah si Fujairah) si-au castigat independenta, s-au unit formand Emiratele Arabe Unite.
In 1820 Regatul Unit a semnat primul tratat de pace cu seicii triburilor din regiune, pentru a pune capat actelor de piraterie. Dar pentru ca tratatul impunea un nou protectorat britanic, seria de atacuri maritime a continuat. Din mai 1853 Regatul Unit s-a mai ocupat de protectia teritoriului, iar in martie 1892 a fost semnat acordul exclusiv ce garanta monopolul asupra comertului si a exploatarilor pentru britanci. Numele pe care l-au primit emiratele in aceasta perioada era Micul Tregua.
EAU au fost un protectorat al Regatului Unit din 1853 pana in 1971, an in care si-au declarat independenta sase dintre Emirate si au format Emiratele Arabe Unite.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.