Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Kickboxer 4 - Meciul vietii (1994) / Actiune 80 minute
3.847 vizite - 0 comentarii
adaugat de paris
 
  Jocul iubirii (SUA 2009) Comedie romantica 106 min
92 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  David Copperfield (UK 2000) de Charles Dickens 174 min
8.092 vizite - 0 comentarii
adaugat de paris
 
  Legaturi nebune (SUA 2002) Comedie 101 min
897 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pravalia de antichitati (Charles Dickens 2007) / 93 min
2.149 vizite - 0 comentarii
adaugat de aura
 
  Il gasesc pe John Craciun (SUA 2013) Drama 91 min
31 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Diamantul Steaua Sudului (SUA 1969) Comedie
2.042 vizite - 0 comentarii
adaugat de suzy
 
  Castelul Cosmarulu(Italia 1965) Thriller 97 min
77 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Steaua fara nume - M.Sebastian (Romania 1966) 81 min
2.121 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Castelul de cosmar (Italia 1965) Thriller 97 min
323 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Ce reprezinta, de fapt, Steaua lui David,.

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.09.2016  Adauga la favorite 262 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In septembrie 1941, toti evreii din Romania erau obligati sa poarte ca semn distinctiv, „Steaua lui David", cusuta pe haina, in partea stanga a pieptului. Simbolul vine fie de la prima si ultima litera din numele lui David, fie de la vechiul alfabet ebraic, unde litera „D“ era reprezentata sub forma unui triunghi echilateral, precum „delta“ din alfabetul grecesc. STIRI PE ACEEASI TEMA Tighina, taram al mortii: „Trebuie exterminati evreii de la pruncul in... Din infernul Holocaustului: „Mama a murit dupa ce a fost batuta de jan... Singurul om scapat din naufragiul in care au pierit 800 de evrei: „Nim... La 8 august 1940, la propunerea guvernului prezidat de Ion Gigurtu, regele Carol al II lea a semnat „Decretul lege privitor la starea juridica a locuitorilor evrei din Romania“. Textul stabilea "distinctia politica si juridica intre romanii de sange si cetatenii romani". Evreii era definiti ca toate persoanele de religie mozaica, inclusiv cei nascuti din casatoriile mixte (evrei crestini) si "evrei atei". Totodata, li se interzicea sa dobandeasca proprietati rurale sau sa poarte nume romanesti. Un al doilea decret, tot din 8 august, interzicea "casatoriile intre romani si evreii de sange", sactiunea fiind inchisoare corectionala de la 2 la 5 ani. Desigur, daca razboiul ar fi inclinat in favoarea Reich-ului nazist, "romanizarea" ar fi dus la excluderea totala a evreilor. Dar asa, s-a mai castigat timp. Evolutia de pe fronturile de lupta a facut ca aceasta legislatie sa-si gaseasca o tot mai relativa aplicare, cu toate incercarile administratiei de a o revitaliza chiar in ianuarie 1944, noteaza Dinu C. Giurescu in „Evreii din Romania (1939-1944)“. Ordinul suprrimat Nu au fost singurele masuri luate impotriva evreilor. La 3 septembrie 1941, s-a emis un ordin prefectiilor de judete care stabilea ca evreii sunt obligati sa poarte ca semn distinctiv, „Steaua lui David" (steaua galbena), cusuta pe haina, in partea stanga a pieptului. Insa, dupa intrevederea lui Ion Antonescu cu dr. Wilwelm Filderman, presedintele Uniunii Comunitatilor Evreiesti, maresalul a dat dispozitii ulterior ca ordinul sa fie suprimat in toata tara. Steaua lui David este unul dintre cele mai cunoscute simboluri iudaice. Aceasta "stea" este alcatuita din doua triunghiuri echilaterale suprapuse, unul avand baza in jos, iar altul fiind rasturnat, cu varful in jos. Potrivit arheologiei biblice iudaice, alfabetul evreiesc a suferit mai multe modificari. Astfel, s-a constatat ca in vechiul alfabet ebraic, litera „D“ era reprezentata sub forma unui triunghi echilateral, precum este scrisa in prezent litera „D“ (delta), in alfabetul grecesc
cutul lui David Pentru prima data, in mod oficial, s-a folosit semnul "Steaua lui David" a avut loc in anul 1648, in Praga, aflam din www.crestinortodox.ro. Spre sfarsitul "razboiului de 30 de ani", Praga a fost asediata de armata suedeza, apararea acesteia fiind ajutata si de o unitate de evrei. Suedezii nu au reusit sa ocupe orasul si, drept multumire, imparatul german Ferdinand al III-lea a hotarat sa atribuie steaguri de onoare tuturor unitatilor militare care au ajutat la apararea localitatii. Evreii de la curtea din Viena nu au stiut ce semn sa aleaga pentru a fi asezat pe steag. In urma cercetarilor facute de iezuitii din Viena, a fost gasit un simbol evreiesc adecvat. Astfel, ei au pornit de la premisa ca regele evreu David trebuie sa fi avut imprimate pe scutul de lupta prima si ultima litera din numele sau, anume litera "D". David, regele evreilor David este un personaj biblic care a fost, conform Bibliei ebraice, al doilea rege al Regatului unit al Israelului, succesorul lui Saul si tatal lui Solomon, si conform evangheliilor Noului Testament, Matei si Luca, stramosul lui Iisus. Se considera ca a trait aproximativ intre 1040–970 i.e.n., domnind peste regatul lui Iuda intre 1010–1002 i.e.n., iar peste Regatul unit al Israelului intre 1002–970 i.e.n. Coranul il descrie de asemenea ca pe un rege si proroc, tatal lui Solomon. Este foarte cunoscut pentru faimoasa lupta cu Goliat pe care il invinge folosind o prastie.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.