Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum sa alegem garantat un pepene verde dulce si copt
955 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum stim daca pepenele e copt
372 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pepenele rosu
9.199 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  Urmeaza REDARE AUTOMATA 6:45 5 lucruri banale dar utile
1.623 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CUM AFLAM DACA PORUMBUL ESTE BUN PENTRU FIERT
298 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3 gustari sanatoase sub 100 de calorii
1.101 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce mananc 2 oua pe zi?
123 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sapte lucruri de stiut despre sex
1.650 vizite - 0 comentarii
adaugat de bunele
 
  CAINELE TAU TE IUBESTE?
101 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 lucruri care te vor soca despre Coreea de Sud
138 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

5 lucruri mai putin cunoscute despre pepenele verde

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.07.2016  Adauga la favorite 906 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Este dulce, aromat si racoritor, are savoare unica si o cromatica imbietoare si tocmai de aceea este unul dintre fructele preferate ale verii. Insa dincolo de aceste evidente, in ceea ce priveste pepenele verde exista aspecte despre care se vorbeste mai putin



Cu numai 46 de calorii la 250 de grame, pepenele rosu asigura 20% din doza zilnica recomandata de vitamina C si 17% din doza de vitamina A, informeaza “Huffington Post".

In plus, acest fruct reprezinta o sursa generoasa de fibre care sustine digestia si promoveaza sanatatea gastro-intestinala. De asemenea, el contine potasiu din abundenta, un mineral cu rol esential in reglarea tensiunii arteriale. Iata alte cinci lucruri interesante si mai putin cunoscute despre acesta.

1. Pepenele verde detine mai mult licopen decat rosiile

250 de grame de pepene verde contin de 1,5 ori mai mult licopen decat o rosie proaspata - adica 6 miligrame, fata de 4 miligrame. Licopenul este un antioxidant care lupta impotriva radicalilor liberi care afecteaza integritatea celulelor si sistemul imunitar. Pentru a beneficia cat mai mult de proprietatile licopenului din pepene, specialistii ne sfatuiesc sa tinem fructul la temperatura camerei inainte de consum.

2. Sucul de pepene verde combate febra musculara

Un studiu spaniol a demonstrat ca sucul de pepene verde baut inainte, dar si dupa antrenamentele istovitoare are un efect revigorant. Mai exact, sportivii care au consumat 450 de grame de suc inainte de un program de activitate fizica intensa au avut mai putine crampe musculare si un ritm cardiac mai scazut pe parcursul zilei. Expertii au explicat fenomentul prin faptul ca pepenele verde contine o substanta denumita citrulina, care imbunatateste circulatia arteriala si scade tensiunea arteriala. De fapt, aceasta capacitate de a imbunatati circulatia sanguina i-a determinat pe cercetatorii de la Unverstiatatea Texas A&M sa afirme ca pepenele rosu ar avea efecte similare cu Viagra. E important de retinut insa ca citrulina este concentrata mai degraba in coaja, acesta fiind un motiv in plus pentru a pune pepenii verzi la murat.

3. Pepenele verde este atat fruct, cat si leguma

Datorita gustului sau dulce, pepenele verde este, fara indoiala, un fruct. Acesta face insa parte dintr-o familie mai larga de legume cunoscuta sub denumirea de Cucurbitaceae, care include dovleacul, dovlecelul si castravetii.

4. Pepenele verde este plin cu “apa vie"

Pepenele verde este cel mai bun aliat pe timp de vara, deoarece contine 91,5% apa bilologica, cunoscuta si cu denumirea de “apa vie". Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul de Nutritie, deshidratarea, chiar si in forme usoare, cauzeaza dureri de cap, probleme de concentrare, oboseala si nervozitate. Tocmai de aceea, pepenele verde trebuie inclus in dieta zilnica in aceasta perioada.

5. Exista si in varianta cu miez galben

Desi poate fi greu de crezut ca un pepene poate fi altfel decat roz sau rosu in interior, exista un soi numit Crimson Sweet, care are miezul foarte dulce, colorat in galben.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.