Introdus pe pietele internationale in urma cu aproximativ cinci ani de catre coreeni, usturoiul negru nu este o variatiune a celui alb, obisnuit.
El este usturoi obisnuit, dar fermentat timp de o luna in conditii controlate de temperatura si umiditate. Cand este pus la fermentant acesta produce melanoidin, o substanta de culoare inchisa, care este responsabila pentru culoarea Usturoiului Negru si care are beneficii exceptionale pentru sanatate.
Medicii din vechime din Asia foloseau aceasta metoda de a fermenta usturoiul, pentru a extrage cele mai sanatoase proprietati din usturoi, reducand intoleranta la digerare si gustul neplacut pentru unii.
Ce beneficii are usturoiul negru pentru sanatate
Usturoiul negru te ajuta sa lupti cu infectiile din corp. Cu totii stim ca usturoiul alb, obisnuit are efecte antimicrobiene, antibiotice si antimicotice, datorita continutului de alicina. S-alicisteina din usturoiul negru ajuta la absorbirea mai rapida a acestui compus.
Usturoiul negru te protejeaza de cancer si reduce colesterolul rau. Procesul de fermentare care dureaza o luna de zile face din usturoi un super aliment. Usturoiul negru are o concentratie mai mare la 100 de grame de S-alicisteina, un derivat de aminoacid care ajuta la reducerea colesterolului si reduce riscul aparitiei unor tipuri de cancer.
In primul rand, usturoiul negru contine o cantitate dubla de antioxidanti fata de usturoiul alb, este bogat in zaharuri naturale si aminoacizi. Nu este un „produs" al cercetatorilor – nu contine niciun aditiv.
Apoi, se pare ca usturoiul negru este mai usor de digerat decat cel alb, ceea ce inseamna ca organismul absoarbe mult mai usor nutrientii continuti. Usturoiul negru are un gust dulce, are o toxtura ca de jeleu, mai moale, si poate fi mancat si direct, ca un snack.
Iar ceea ce ne place cel mai mult este ca usturoiul negru nu lasa acel miros puternic in gura de care ne ferim cu totii.