Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Verdictul istoriei - Hitler UK 2013) Documentar 60 min
738 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Atentat Impotriva Lui Hitler
1.542 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata si bolileascunse ale lui Hitler
930 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acolitii lui Hitler – Heinrich Himmler
755 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hitler,nazistii si drogurile Documentar
784 vizite - 0 comentarii
adaugat de marco
 
  Misiunea lui Rudolf Hess in Anglia - Un mister
1.398 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Misiunea lui Rudolf Hess in Anglia - Un mister
1.275 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Misiunea lui Rudolf Hess in Anglia - Tradator sau nebun?
1.268 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Suedia-scurt istoric
1.211 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  17 august 1987 - Rudolf Hess se sinucide in inchisoare
940 vizite - 0 comentarii
adaugat de suzy
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Planul lui Hitler de cucerire a Americii de Nord

 
 
 
 
 
Adaugat de MARCU 27.05.2016  Adauga la favorite 831 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In anul 1942, dupa ce fortele aeriene naziste au lansat un atac devastator asupra flotei Britanice, navele lui Hitler strabat Oceanul Atlantic si, cu ajutorul unor spioni, pun stapanire pe America.

Acesta este unul dintre scenariile de cosmar imaginate de catre jurnalistii de la revista Life, intr-un moment in care amenintarea unei invazii naziste era reala.

Numarul revistei din 2 martie 1942 continea o serie de harti create de experti pentru a prezice cum ar putea Hitler cuceri Statele Unite. Scopul acestei initiative era de a-i avertiza pe cititori ca America nu mai era un simplu observator in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Diagramele publicate ilustreaza diverse optiuni pe care le-ar fi avut germanii la dispozitie. Materialul a venit in continuarea unui articol controversat in care era luata in calcul o posibila infrangere a Statelor Unite, scris de autorul de literatura SF Philip Wylie.

Datorita faptului ca SUA tocmai se implicasera in razboi, posibilitatea unei invazii parea foarte mare.

Europa era macinata de razboi inca din 1939. Pana in 1942, Puterile Axei controlau Austria, Cehoslovacia, Polonia, Danemarca, Belgia, Olanda, Luxemburg, Franta, Norvegia, Iugoslavia, Finlanda, Grecia, Lituania, Letonia si Estonia, precum si unele parti ale Uniunii Sovietice si ale Africii de Nord. In acest timp, Italia aliata nazistilor controla Sicilia, Etiopia si Libia iar japonezii anexasera mari parti din China, Asia de Sud-Est si Indonezia.

Dupa atacul de la Pearl Harbor din Decembrie 1941, America se afla in fata unei amenintari reale, existand o sansa ca puterile Axei sa incerce sa anexeze cea mai mare natiune vestica. Potrivit revistei Life, existau cinci posibilitati.


Optiunea 1: Loveste si traverseaza Atlanticul. Unul dintre scenariile imaginate de Life magazine preconiza un atac al Germanilor dinspre Coasta de Est. Pentru ca acest plan sa reuseasca, acestia ar fi trebuit sa elimine flota britanica, sa stapaneasca Regimul de la Vichy si sa flotele italienesti.

Optiunea 2: Saltul pe insule. Potrivit acestor planuri, nazistii trebuiau sa lanseze un atac asupra orasului Norfolk, din Virginia. Mai intai, germanii ar fi trebuit sa se intalneasca cu flota japoneza prin intermediul insulelor Azore, Madeira si Canare.

Optiunea 3: Manevra Islanda. Potrivit acestei strategii, nazistii si-ar fi inceput invazia prin intermediul Canadei, intrand prin St. Lawrence si Hudson Valleys. Acestia ar fi trebuit mai intai sa treaca prin Islanda, prin distrugerea flotei britanice.

Optiunea 4: Chemarea Japoniei. Acest atac ar fi inceput printr-un bombardament surpriza al Japoniei asupra Canalului Panama, urmat de o aterizari in Ecuador.

Optiunea 5: Pearl Harbor revizitat. Acest plan presupunea un atac direct al Coastei de Vest prin intermediul Pearl Harbor. Japonezii si germanii, sustinuti de portavioane, ar fi aterizat pe insulele Hawai, dupa care si-ar fi infiintat baze aeriene si ar fi avansat dinspre Oahu.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.