Un templu preistoric descoperit in Orientul Mijlociu, este cea mai veche constructie cu cateva mii de ani inainte de piramidele din Egipt. Acest sit arheologic este datat la sfarsitul ultimei ere glaciare, adica 12 000 de ani inainte de Isus Hristos.
Aceasta perioada este o piatra de hotar in tranzitia de la epoca de piatra la epoca noastra actuala. Astfel, omul ar iesi preistorie cu mult inainte de ceea ce am crezut.
Prin urmare, exista o civilizatie pierduta care a construit monumentele de Gobekli Tepe (buricului Hill in limba turca).
Dupa mai mult de 15 ani de sapaturi, arheologii au descoperit un grup de piloni de lut uriase, decorate cu gravuri Constatarile au fost uimitoare: site-ul masoara 300m pe 300m, care este imens. Monoliti care compun site-ul sacru sunt gravate si organizate in conformitate cu un model bine stabilit.
Care reprezinta aceste monoliti? Sunt reprezentari ale zeilor? Daca da, site-ul arheologic de Gobekli Yepe este cel mai vechi templu din lume, 6000 de ani inainte de Stonehenge si 7.000 de ani inainte de piramidele din Egipt.
Exista dovezi ca in urma cu 12 000 de ani in urma, barbatii erau vanatori-culegatori fara a fi agricultori..
Aceasta teorie este sub semnul intrebarii odata cu descoperirea site-ului antic Tepe Gobetli, Acesta demonstreaza ca omul a inceput sa se stabileasca cel putin 1.000 de ani inainte de descoperirea teoretica a agriculturii.
Pentru a gasi urme ale civilizatiei Gobetli Tepe, Dr. Rose a devenit interesat de cel mai apropiat oras, situat la 15 km de Gobetli Tepe. Acest sat, ar trebui sa fie satul in care sa nascut patriarhul Avraam in Biblie ...
Arheologi diferiti , oameni de stiinta si experti, ne luminezi cu descoperirile facute de peste 15 ani in situl arheologic preistoric de Tepe Gobetli.
Sapaturile continua prevestind descoperirea ramasitelor care dateaza din circa 17.000 de ani inainte de Hristos