Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  15 locuri misterioase interzise vizitarii
173 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  15 locuri cele mai misterioase de pe Pamant.
25 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  45 de descoperiri arheologice misterioase
53 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Descoperiri bizare si misterioase
164 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coifurile misterioase cu coarne ale Europei
147 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  25 de descoperiri misterioase facute sub apa
137 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  100 de locuri cele mai misterioase si inexplicabile din
42 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  15 locuri istorice misterioase
204 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  25 cele mai misterioase coincidente arheologice din lume
167 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Legaturile Regelui Mihai cu dinastiile Romanov .....
478 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Punga zeilor si legaturile misterioase dintre divinitati

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.01.2019  Adauga la favorite 526 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Punga zeilor si legaturile misterioase dintre divinitatile din Sumer, America si Gobekli Tepe
Descoperirile arheologice din ultimele decenii arata ca suntem o specie care sufera de amnezie. Nenumarate artefacte din lumea intreaga ne-au obligat sa punem sub semnul intrebarii tot ceea ce credeam ca stim despre originea noastra pe Pamant, culturile antice si omenire, in general.

Pas cu pas, am explorat si am adunat bucati mici dintr-un puzzle urias. Totusi, cum se pot explica nenumaratele similitudini intre civilizatiile care au vietuit pe Pamant cu mii de ani in urma, la distante de zeci de mii de kilometri una de alta?

De exemplu, de ce aproape toate culturile antice de pe Pamant s-au hotarat sa construiasca piramide? Si de ce aceste piramide sunt atat de asemanatoare intre ele?

O legatura invizibila inca din copilaria umanitatii
punga zeilor
Mii de ani si mii de kilometri despart aceste doua zeitati care, aparent, tin in mana acelasi obiect

S-ar zice ca toate civilizatiile antice urmau aceleasi tipare. Ca si cum ar fi existat o legatura intre ele, cu mii de ani in urma.



Niste imagini milenare, reprezentandu-i pe Anunnaki (zeitati din traditiile akkadienilor, sumerienilor si babilonienilor) ii infatiseaza pe acestia tinand in mana pungi misterioase.

Cum este posibil ca la celalalt capat al lumii sa dam peste aceleasi imagini, gravate in piatra de membrii civilizatiilor mesoamericane?

Misterioasa „punga a zeilor" apare in cadrul reprezentarilor zeilor Anunnaki ai sumerienilor. Numai ca „punga" apare si in reprezentarile mai multor culturi din America, dar si la Gobekli Tepe, in Turcia.

Sa fie totul o coincidenta extraordinara?

Zeii veniti din cer si obiectele lor misterioase
punga zeilor

Acest basorelief infatiseaza un preot olmec alaturi de un sarpe. Opera a fost descoperita pe teritoriul de azi al Mexicului si a fost realizata candva intre secolele XI si V i.e.n.



Una dintre cele mai interesante si fascinante enigme isi are radacina in Mesopotamia. Aceasta zona este numita adeseori „leaganul civilizatiei".

Un laitmotiv misterios din aceasta parte a lumii i-a facut pe multi autori sa puna la indoiala istoria pe care am invatat-o in scoala. Sumerienii antici i-au infatisat pe zeii Anunnaki ca aflandu-se in posesia mai multor obiecte.

Doua dintre aceste obiecte ale zeitatilor sumeriene erau asa-numita „bratara de mana", intalnita in aproape toate reprezentarile, si misterioasa „punga", pe care o tineau in mana.

Curios este faptul ca, daca intreprindem o calatorie de mii de kilometri, pana in America, vom descoperi ca aztecii, mayasii si alte civilizatii antice au folosit acelasi motiv in reprezentarile zeilor lor.

Mai mult, daca mergem in Egipt, vom descoperi ca simbolul „Ankh" era purtat de zei asa cum era purtata misterioasa „punga" in Mesopotamia si America.




De ce aceste civilizatii antice din America, Egipt si Mesopotamia si-au infatisat zeii tinand in mana acelasi obiect? Este posibil ca toate culturile din Egipt, America si Mesopotamia sa fi avut de fapt aceiasi „zei", dar sub titulaturi diferite?

Interesant este faptul ca zeii Anunnaki erau intotdeauna reprezentati sub forma umana. Exista, insa, numeroase trasaturi care indica diferenta dintre Anunnaki si oamenii obisnuiti.

Trasaturile faciale ale vechilor zei Anunnaki erau intotdeauna bine ascunse, datorita barbilor mari. Asa cum sumerienii antici si-au reprezentat zeitatile sub forma de oameni, egiptenii antici si diferite culturi din America au facut acelasi lucru.

Intrebarea pertinenta este: de ce culturile antice – separate de mii de kilometri – si-au infatisat zeitatile sub forme aproape identice?




La situl arheologic din La Venta se gaseste o stela de piatra care il reprezinta pe vechiul zeu mesoamerican Quetzalcoatl. Acesta tine in mana aceeasi „punga" intalnita in reprezentarile sumeriene antice.

Si acesta nu este singurul loc din Mexic unde s-a gasit o astfel de reprezentare. Tula este un centru regional important, care si-a atins apogeul sub forma de capitala a Imperiului Toltec in perioada dintre caderea orasului Teotihuacan si ascensiunea cetatii Tenochtitlan.

Aici sa gasesc uriase statui „atlante". Daca ne uitam cu atentie, vom vedea ca misterioasa punga este din nou prezenta. Gobekli Tepe se afla pe un deal izolat din sudul Turciei. Aici vom observa acelasi lucru.



La Gobekli Tepe se afla unul dintre cele mai vechi (daca nu chiar cel mai vechi) temple megalitice de pe planeta. Aici, stalpii de piatra sunt aranjati intr-o serie de cercuri.

Stalpii spun o poveste veche de mii de ani. Se crede ca pietrele masive au fost cioplite de o populatie de vanatori si culegatori din neolitic, acum 12.000 de ani.

Punga zeilor apare si in cel mai vechi templu din lume

Acest templu misterios este alcatuit din trei cercuri uriase de piatra. A fost ingropat in mod intentionat, din motive necunoscute.

Dupa decenii de sapaturi, arheologii care investigheaza situl antic nu au reusit inca sa recupereze nicio unealta de taiat piatra. Nimeni nu stie cum acesti indivizi din vechime au ridicat unele dintre cele mai mari lucrari de piatra de pe planeta.



Oare prezenta pungii tinute de zei arata faptul ca aceste doua culturi erau legate una de alta intr-un mod misterios? Ce se afla in aceste pungi?

Un basorelief asirian realizat in perioada 883–859 i.e.n. infatiseaza „un personaj supranatural inaripat" tinand in mana acelasi obiect. La incheieturile ambelor maini se pot observa bratari care seamana cu ceasurile de mana moderne

Si mai important: cum e posibil ca misterioasa punga sa fie reprezentata la fel de diferite civilizatii de pe glob? Potrivit istoriei oficiale, aceste civilizatii nu aveau nicio legatura una cu alta.

Dar daca vechii zei Anunnaki (infatisati de sumerienii antici) si zeii care i-au vizitat pe mayasi, azteci, tolteci si olmeci erau, de fapt, aceiasi?Ce lucru apartinand zeilor era atat de important, incat aproape toate culturile antice au insistat sa-l arate generatiilor urmatoare, adica noua?


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.