Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Guta.
201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este guta❓Tratament guta picior ❗Simptome guta
393 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dieta corecta a bolnavului de guta
2.148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acidul uric din urina
1.095 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Simptome de GUTA, boala mancatorului de carne
181 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dieta in artrita
1.010 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ciresele - Beneficii medicale
1.326 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cretusca-
295 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cura cu struguri
1.718 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Guta -ce alimente sa eviti daca o ai?
1.109 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Guta

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.04.2016  Adauga la favorite 2.272 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Simptomele gutei sunt aproape intotdeauna acute si bruste, ele manifestandu-se in special noaptea, fara semnale de alarma in prealabil.

In timpul noptii pacientul se trezeste cu picioarele umflate, rosii si atat de sensibile la durere incat si cea mai usoara atingere este imposibil de suportat. Acestea sunt un semne al prezentei gutei sau a unei forme de artrita a gutei, caracterizata prin durere brusca si puternica la nivelul articulatiilor, dar si prin inrosirea si sensibilizarea acestora. Durere intensa a articulatiilor – guta afecteaza in principal articulatia de la degetul mare de la picior, insa ea poate aparea si la articulatiile piciorului, la glezna, maini si incheieturi. Daca este lasata netratata, durerea persista intre cinci si zece zile, dupa acest interval critic ea disparand.

Guta – Cauzele aparitiei afectiunii

Guta apare atunci cand cristalele de acid uric se acumuleaza in jurul incheieturii, provocand inflamarea si intensificarea durerii in zona respectiva. Cristalele de acid uric se formeaza atunci cand exista un nivel crescut de acid uric in sange.

Organismul produce acid uric atunci cand descompune purine, substante care se gasesc in organism dar si in alimente precum ciuperci, asparagus, ansoa, hering.


In mod normal acidul uric se dizolva in sange si trece prin rinichi in urina. Insa, uneori, intregul corp produce prea mult acid uric sau din contra, rinichii excreta prea putin acid uric. In aceste situatii, acidul uric se acumuleaza, formand cristale de acid uric sub forma unor ace ascutite in articulatii sau in tesutul din jur, provocand durere, inflamatie si umflarea articulatiei respective.

Guta – Factori de risc

Guta apare in principal atunci cand exista un nivel crescut de acid uric in organism. Factorii care duc la cresterea nivelului de acid uric din corp sunt:

1. Stilul de viata. Alegerile pe care le face zilnic cresc riscul aparitiei gutei. Astfel de alegeri includ consumul excesiv de alcool care creste riscul aparitiei gutei. Este vorba despre mai mult de doua pahare de alcool pe zi in cazul barbatilor si un pahar in cazul femeilor.
2. Starea de sanatate. Anumite boli ne pot predispune la a face guta. Astfel de afectiuni includ existenta unei tensiuni arteriale mari – hipertensiunea, dar si boli cronice precum diabetul, nivelul crescut de grasimi si de colesterol din sange – hiperlipidemia si ingustarea arterelor – arterioscleroza.
3. Administrarea anumitor medicamente. Folosirea anumitor diuretice, prescrise in special pentru tratarea hipertensiunii, poate duce la cresterea nivelului de acid uric din corp si implicit la aparitia gutei. Acelasi risc este prezent si in cazul medicamentelor prescrise de medic in cazul unui transplant de organe, pentru evitarea respingerii organului transplantat de catre corp.
4. Istoricul medical al familiei. In cazul in care un membru al familiei a suferit sau sufera de guta, exista o predispozitie catre aceasta boala.
5. Varsta si sexul. Guta apare in special la barbati, in primul rand din cauza ca femeile tind sa aiba un nivel mai scazut de acid uric decat barbatii. Cu toate acestea, dupa instalarea menopauzei, nivelul de acid uric incepe sa creasca si la femei. Barbatii sunt predispusi la a suferi de guta intre varsta de 40-50 de ani, in timp ce femeile sufera de guta dupa 50 de ani.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.