Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce este guta❓Tratament guta picior ❗Simptome guta
393 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Guta.
201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dieta corecta a bolnavului de guta
2.147 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Care sunt primele simptome ale infectarii cu coronavirus
525 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cine NU ar trebui sa ia magneziu
264 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TULBURARI DE SOMATIZARE
677 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Polimialgia reumatica
1.419 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ficatul gras (steatoza hepatica) - cauze, diagnosticare,
1.072 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Simptome de alarma pentru sanatate (vezi pana la sfarsit
304 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dieta in artrita
1.010 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Simptome de GUTA, boala mancatorului de carne

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.11.2023  Adauga la favorite 181 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Mananci CARNE? Vei afla cand esti la RISC sa dezvolti boala, etapele ei, la ce SIMPTOME sa fii atent si caror Alimente sa le reduci consumul
Organismul uman produce acid uric atunci cand descompune purinele, substante care se gasesc in corp in mod natural. Purine care se gasesc si in anumite alimente cum sunt carnea rosie, organele si fructele de mare, in alcool (in special in bere) si in bauturile care contin fructoza. Toate acestea favorizeaza producerea unor niveluri mai ridicate de acid uric. In mod normal, acidul uric se dizolva in sange, trece prin rinichi si ajunge in urina. Atunci cand fie corpul produce prea mult acid uric, fie rinichii nu il elimina corespunzator, el se acumuleaza in articulatii sau in tesuturile din jur, formeaza cristale ascutite ca niste ace si cu alea incepe sa te... atace, cu inflamatie si cu durere.
Boala apare dupa ani de zile in care cristalele de acid uric s-au depus si s-au tot depus, strat peste strat, la nivelul articulatiilor si a tesutului invecinat. Atacul de guta vine brusc, pe neanuntate si neasteptate, cel mai adesea in crucea noptii, cand ti-e somnul mai dulce, si te trezeste cu senzatia ca degetul mare de la picior ti-a luat foc si arde cu palalaie de valvataie. Articulatia afectata este fierbinte, umflata si atat de sensibila ca nici greutatea cearceafului de pe tine nu o poti suporta. Haida ha!
Simptomele gutei, in general, apar si dispar, si se tot repeta in timp pana cand incet-incet distrug tesuturile din zona in care se produce inflamatia, si durerea devine tot mai mare si mai chinuitoare.

Durere articulara intensa
Guta afecteaza de obicei degetul mare de la picior, dar poate sa se manifeste in orice articulatie. Alte articulatii frecvent afectate sunt gleznele, genunchii, coatele, incheieturile mainilor si ale degetelor. Este probabil ca durerea sa fie mai intensa in primele patru pana la 12 ore de la debutul ei.

Disconfort persistent
Dupa ce durerea severa se potoleste si dispare, in urma ei ramane un disconfort articular care poate dura de la cateva zile pana la cateva saptamani. Atacurile ulterioare, cele care vor urma, este cel mai probabil sa dureze mai mult si sa afecteze mai multe articulatii.

Inflamatie si roseata
Articulatia sau articulatiile afectate devin umflate, sensibile, calde si rosii.
Limitarea amplitudinii de miscare
Pe masura ce guta progreseaza, este posibil sa nu-ti mai poti misca articulatiile nici intre atacurile de guta, adica sa le ai permanent afectate din acest punct de vedere.

Stadiile gutei. Pentru ca guta progreseaza in stadii. Initial, hiperuricemia (mult acid uric acumulat, peste 6,8 mg/dl) poate fi asimptomatica. Leziunile de tesut pe care le produce sunt silentioase si in acest stadiu nu ti se va recomanda tratament dar vei fi sfatuit ce sa faci pentru a stopa continuarea acumularii de acid uric. Urmatorul stadiu este guta acuta, cand cristalele de urat dintr-o articulatie provoaca brusc o inflamatie acuta si durere intensa. Acest atac brusc poate dura intre 3 zile si doua saptamani. Evenimentele de viata stresante si consumul excesiv de alcool ar putea contribui la aparitia acutizarilor. Alta etapa este guta de interval, adica perioada dintre atacurile de guta acuta. Cu cat boala progreseaza, cu atat intervalele devin mai scurte, intervale in care cristalele continua sa se acumuleze. Si mai avem guta cronica tofacee, cel mai nenorocit stadiu, care apare dupa multi ani de atacuri acute de guta.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.