Piramida este una dintre formele geometrice, usor de
construit si cu efecte puternice. Energiile care sunt implicate intr-
un astfel de proces sunt foarte mici in comparatie cu valorile cu
care suntem obisnuiti din viata de zi cu zi, procesele desfasurandu-
se cu viteza mica si fiind foarte influentate de mediul inconjurator.
Astfel ca fenomenul poate da rezultate bune in anumite locatii, iar in altele sa nu functioneze deloc.
Poti sa-ti construiesti o piramida singur: dar trebuie sa fi
sigur ca este construita la proportia si unghiul corect, care este
52,606 grade. Vei gasi o multime de experimente frumoase si
interesante, mai ales sa urmaresti cum cresc plantele in piramida.
Cateva dintre efecte ar fi: mancarea tinuta in piramida va
sta proaspata pentru un timp de doua pana la trei ori mai mare decat
mancarea neacoperita. Aromele artificiale din mancare isi vor
pierde savoarea, dar aromele naturale se vor intensifica. Savoarea
mancarurilor se schimba; ele devin mai putin aspre si acide. Cand
executam o citire spectrografica a unui articol tratat, vom observa o
schimbare in structura moleculara. Piramida va deshidrata si mumifica lucrurile, dar nu va permite sa putrezeasca sau sa creasca mucegai.
De asemenea este o incetinire sau o stopare completa a inmultirii microorganismelor. Fotografii Kirlian ale subiectilor umani arata aura ca fiind mai stralucitoare dupa o perioada de expunere de 15 minute.
Reactia cu mediul piramidal: Persoanele care locuiesc intr-o
casa piramidala, muncind intr-o cladire sub forma de piramida, sau
care mediteaza sau doarme sub un schelet de piramida, sau care dorm deasupra unor mici piramide aliniate in serie plasate sub pat, in majoritatea cazurilor se simt pozitiv, reactionand imediat.
Fiintele vii sunt atrase de piramide ca un magnet: Declaratii
din mai multe surse, demonstreaza ca animalele de casa de tot felul
cresc puternice si sanatoase sub, sau in piramide cu laturile deschise (neacoperite). Se observa ca pisicile si cainii raspund acestui unic, mediu al energiei de forma in diferite feluri armonioase.
Alinierea piramidei: Pe scurt, o aliniere celesta (steaua Polara nordica) pentru una din laturile piramidei, este de preferat inaintea celei a nordului magnetic determinata de citirea unei busole, pentru ca corectia magnetica reala trebuie justificata, in acord cu locatia geografica implicata.
Simboluri plasate pe laturile piramidei:
Decorand cu simboluri laturile piramidei, se produc o varietate de rezultate pozitive ale reactiilor pozitive.
Cercetarea piramidei: Bill Kerell este un cercetator al piramidei care face experimente cu piramide de 17 ani. El a facut multe experimente folosind crevetele de apa sarata. Crevetele de apa sarata de obicei traieste 6 pana la 7 saptamani; dar sub piramide, Bill i-a tinut in viata peste 1 an. El a remarcat de asemenea ca dezvoltarea in piramida a crevetelui duce la cresterea lui de 2 pana la 3 ori mai mari decat in mod normal. Bill a facut de asemenea o multime de experimente cu oameni. Unul dintre lucrurile pe care el si asociatii lui le-au gasit este faptul ca indivizii hipersenzitivi devin linistiti, iar oamenii apatici devin energici din nou.
O multime de experimente au fost facute cu indivizi care mediteaza. S-a descoperit ca undele crebrale theta si alpha au crescut in amplitudine. Aceste frecvente sunt de asemenea mai mari iar amplitudinea semnalului e de doua ori mai mare decat in cazurile normale. Dr. Carl Benedicks (un cercetator suedez) a descoperit ca piramida produce o rezonanta sau o frecventa inauntrul ei.
Doi oameni de stiinta germani, Born si Lertes, de asemenea au descoperit ca aceasta frecventa este in domeniul microundelor.
Cercetatorii spun ca lucruri plasate sub piramida stau "incarcate" pentru perioade de timp diferite dupa scoaterea lor de sub piramida. A fost gasit ca apa isi pastreaza "incarcarea" sa mai mult decat orice altceva. Piramidele au fost experimentate de asemenea de doctori. Bill povesteste de un doctor dintr-un spital canadian care a incercat sa foloseasca piramida in sectia lor de arsuri. Dupa ce un pacient sta sub o piramida pentru cateva minute, durerea incepe sa dispara. Ei au descoperit de asemenea ca zonele cu arsuri se vindeca mult mai repede.
Una dintre cele mai interesante relatri despre puterea piramidei a fost citata de Serge King in cartea sa "Pyramid Energy Handbook". In aceasta carte, King vorbeste despre felurile in care oamenii isi pot ajuta cainii, pisicile, pestii si pasarile. El explica: "Unul dintre cercetatorii mei a raportat recent ca a plasat o piramida deasupra coliviei unei pasari agitate. Pasarea a zburat imediat spre varful piramidei intr-o vizibila incercare de a se apropia cat mai mult de piramida si a ramas linistita mai mult decat inainte".
Cele mai obisnuite efecte pe care meditatorii le spun ca li
se intampla cand stau sub piramida sunt: un fel de stare de
imponderabilitate; o distorsiune a timpului cat si a vitezei si o
incetinire; o senzatie de furnicare a pielii, similara cu aceea a unui curent slab; o incalzire a temperaturii pieli; un efect de amortire a sistemului nervos; o "adormire" mai adanca in starea transcedentala; si in final, vise foarte detaliate in culori foarte vii.
Frecventa efectului de piramida: Piramida pune lucrurile inapoi pe drumul pe care ar trebui sa fie, ea face lucrurile mai perfecte. Una dintre frecvente care este comuna cu toate elementele este unda purtatoare. Unghiul vector al energiei formate de frecventa undei purtatoare este 52,606 grade. Aceasta piramida este in acelasi timp si transmitator si receptor. Din acest motiv noi putem construi o piramida din orice material, si ea va functiona. Elementele din materialul folosit pentru piramida incep sa oscileze.
Plasarea de obiecte in piramida: Frecventa creste potentialul
elementelor, altfel spus le "incarca". Cand apa este incarcata, in
realitate molecula de oxigen este incarcata, intrucat molecula de
oxigen este elementul din apa care formeaza cristalul octaedron.
Vectorii oxigenului se realiniaza singuri cand se afla sub piramida.
Folosirea piramidelor amplifica cristalele, ierburile si uleiurile
volatile etc. este foarte simplu, pune articolul inauntrul piramidei
pentru cel putin 2-24 ore. Esentele de flori sunt foarte mult
amplificate. Oamenii de stiinta au confirmat aceasta; ei au observat
o schimbare in structura moleculara a apei, dar nu stiu din ce motiv.
Apa pierde din mirosul de clor si are un gust mai bun. Plantele cresc
de doua ori mai repede sub piramida, in perioada timpurie a cresterii
lor, decat plantele care nu sunt sub piramida. Plantele tinere tratate arata mai sanatoase si au mai putine pagube produse de insecte. S-a gasit ca piramida facuta din cupru are cele mai bune efecte si intensifica efectele asupra materialelor organice. Piramida de asemenea are efecte si asupra lucrurilor anorganice. Se cunoaste bine ca lamele de ras sunt pastrate mai mult timp ascutite daca se aseaza sub piramida dupa fiecare folosire.
Obiecte metalice masive, precum structura de rezistenta din
fier-beton a blocurilor, pot influenta negativ reusita unui experiment. La fel si mese si dulapuri metalice, linii electrice de forta sau inalta tensiune, motoare electrice, televizoare, monitoare de calculator, cuptoare cu microunde etc., aflate in apropierea piramidei, in care desfasuram un experiment, pot duce la esec total sau partial.
Parerea mea este ca aceste obiecte nu influenteaza piramida
in mod direct. De ce ? In primul rand piramida trebuie sa fie amplasata cu laturile perpendiculare pe directiile nord, sud, est, vest; nordul ales este cel magnetic si nu cel geografic. De aici reiese ca piramida depinde foarte mult de campul magnetic terestru. Probabil campul magnetic este concentrat la 1/3 din inaltime de la baza producand fenomenele binecunoscute.
O aliniere defectuoasa a piramidei, chiar si cu cateva grade, duce la reducerea efectului. In acelasi mod, piramida trebuie asezata pe un plan cat mai orizontal; o inclinare de doar cateva grade eroare, poate reduce considerabil efectul. Geoelectricitatea Pamantului este verticala, deci perpendiculara pe suprafata terestra. Inseamna ca efectul de piramida poate fi un fenomen complex compus din campul magnetic si geoelectricitatea Pamantului. Corpurile metalice cat si sursele poluante electromagnetic perturba campul electric si magnetic.
Mai multe persoane au incercat sa-mi explice ca acest efect
de piramida este un pseudo fenomen, deoarece ei credeau ca experimentele le efectuasem sub o piramida cu laturile acoperite si astfel in interiorul ei se forma un microclimat diferit de cel din exterior. Falsa aceasta explicatie a lor. Toate experimentele le-am efectuat sub piramide formate doar din muchii prin care aerul din exterior piramidei comunica liber cu cel din interior. Climatul este acelasi, incat proba din piramida si cea din exterior sunt supuse acelorasi temperaturi, umiditati etc. Deci piramida functioneaza ca o antena captand si amplificand aceste campuri terestre, foarte slabe.
Nu numai ea produce acest fenomen, ci si orice obiect tridimensional si bidimensional. Si un desen pe o hartie poate produce un efect benefic sau malefic in jurul lui. Cand ma refer la cuvantul "benefic" sau la cuvantul "malefic" nu ma gandesc la o explicatie mistico-religioasa; de exemplu apa poate fi energizata, dar energizata prost poate avea efecte nocive asupra organismelor vii.
Revenind la desenele de pe hartii, explicatia mea ar fi: niste linii trasate sa zicem cu un creion negru pe o hartie alba, nu vor fi decat niste linii conductoare de grafit, pe hartia izolatoare, aflata
in campurile complexe din mediul in care se afla. Liniile pot fi in
scurt, pot rezona etc. functionand ca un circuit electric si modificand sau amplificand campul, din apropierea sa, in care se afla.
Si omul detine niste microcampuri la nivelul pielii, expuse cu efectul Kirlian. O fotografie Kirlian pune in evidenta aura care in jurul unor organe afectate de boala este diferita. Acest camp cred
ca poate interactiona cu corpurile din jur. Astfel ca unele obiecte
ne pot modifica aura in mod negativ producand tulburari mai mici sau mai mari in functie de gradul de perturbare.
CUM SA-TI CONSTRUIESTI SINGUR O PIRAMIDA?
O modalitate simpla de a construii o piramida, fara raportor sau alte instrumente profesioniste ale desenului tehnic,este de a inmultii pentru linia de baza nr 1,57075 cu inaltimea pe care dorim sa o aiba piramida. Pentru laturile triunghiului se inmulteste aceeasi inaltime cu 1,4945.Acesti factori fac ca unghiul piramidei sa fie de 53 grade.
Se traseaza pe un carton mai tare si se masoara cu mare atentie. Pentru a va verifica singuri cand aproape terminati piramida de construit, masurati intotdeauna diagonalele patratului , adica baza piramidei. Trebuie sa fie egale chiar foarte exacte. De aceste lucruri depind in mare masura tot ceea ce se intampla intr-o piramida. :)
PIRAMIDE CONICE
Pentru piramide conice, treaba este si mai simpla!Desenati un cerc pe un carton si trasati-i diametrul. La capetele liniei notati cu pct. "A" si "B" si decupati cercul pe aceasta diagonala.
Ati obtinut doua semicercuri. Indoiti un semicerc astfel incat pct"A" sa cada pe pct "B".Acum lipiti cu banda adeziva canturile, fara sa le suprapuneti. Veti vadea ca functioneaza si acest tip de piramida.
FAZA1: Documentarea.
Totul a inceput cand am citit o serie de carti despre asa ceva, si care mi-au captat in mod deosebit atentia. Iata ceea ce stiu ca a fost publicat pe seama acestui fenomen:
1) Energia Secreta a piramidei - Max Toth si Greg Nielsen ( Ed. Saeculum I.O. Vestala ) 1999
2) Piramida lui Keops - Ipoteze - Paul Ioan ( Ed. All ) 1998
3) Cum sa folositi energia piramidei - Ramon Plana si P. Palos Pons ( Aldo Press ) 1999
4) Efectul de piramida - Paul Liekens ( Ed. Saeculum I.O. Vestala ) 1998
Alte doua carti demne de citit insa care nu se refera strict la piramide sunt:
5) "Lumi galactice" scrisa de Doru Davidovici
6) Bioenergia Darul Divinitatii - Radu Ilie Manecuta
FAZA2: Construirea piramidei.
Dupa ce am citit aceste carti am inceput sa realizez propriu-zis experimente cu piramide de diferite marimi, in total am realizat aproximativ 8 piramide cea mai mare avand o inaltime de 19 cm iar cea mai mica de 10 cm. Dimensiunile cartoanelor din care le-am realizat, m-au limitat la aceste marimi ale piramidelor. Aveam mai multe metode de construire a lor. In primul rand precizia in construirea piramidelor practic nu prea are cum sa depaseasca valoarea de 0.1 mm, iar precizia medie este de 0.2 mm. Nu spun ca nu se poate mai bine, dar in cazul meu atat a fost posibil.
Doua formule excelente pentru cei ce vor sa construiasca o piramida sunt:
B=H*1,57075
L=H*1,4945
unde B=Baza piramidei, L=latura piramidei, H=inaltimea piramidei.
O modalitate (preferata pentru piramide de dimensiuni mici) de a construi o piramida este de a trasa pe carton un cerc cu raza egala cu lungimea laturii pentru ca dupa aceea sa se uneasca pe circumferinta cercului cele 4 baze ale piramidei, apoi se decupeaza urmarind conturul, dupa care se indoaie fetele piramidei, iar doua dintre fete se lipesc impreuna cu banda adeziva.
A doua modalitate (pentru piramide de dimensiuni mai mari) este de a realiza separat cele 4 fete ale piramidei. apoi lipindu-le cu banda adeziva. Fetele piramidei se pot realiza fie cu metoda de mai sus, desenand un cerc cu raza=L iar apoi se traseaza baza din a carei capete pornesc spre centrul cercului cele 2 laturi ale triunghiului (fetei); sau se stie ca unghiul facut de laturile triunghiului (fetei) cu baza este de 51,25 ; sau pe un carton se deseneaza un dreptunghi cu lungimea de 2,5*B si latimea egala cu inaltimea triunghiului isoscel care porneste din varful acestuia. Apoi se deseneaza ca un zig zag cele 4 triunghiuri.
Aceste metode pur si simplu au fost mai la indemana mea, nefiind cele mai eficiente sau precise, insa indeajuns de simple.
FAZA3: Alinierea piramidei.
Dupa ce am terminat de construit piramida, urmatoarea mare provocare a reprezentat-o alinierea piramidei pe axa MAGNETICA N-S. Va rog sa observati faptul ca axa magnetica dupa parerea mea este cea care ar trebui sa fie luata in considerare. Deoarece piramida trebuie sa intre in "contact" cu o serie de energii, iar magnetismul planetei este una dintre aceste energii (pe langa fortele telurice care sunt specifice fiecarui loc de pe glob).
Stabilirea polului nord magnetic este aproape imposibil, pentru ca structura metalica a unui bloc, aparatele electronice, instalatia electrica a blocului sunt impedimente de necontestat si de neevitat. De aceea cred ca de fapt asa cum am observat mai tarziu, piramida isi "pierde" si ea simtul orientarii si nu are efectele asteptate. Pot spune ca aproape 98% din experimentele pe care le-am facut in apartamentul meu au fost un esec.
De multe ori autosugestia poate fi destul de puternica in anumite cazuri, iar reusita experimentului pare a fi de netagaduit (pana survine o analiza amanuntita a faptelor) - cel putin eu asa am patit de cateva ori. Cele 2% care au mai ramas pot spune ca sunt acelea care m-au facut sa continui sa experimentez.
Modalitate de a afla nordul Magnetic
Eram insa in dificultate de a afla nordul magnetic real!!! Au survenit o serie de idei care de care mai nastrusnice, insa nu lipsite de complicatie. M-am folosit de o ata la capatul careia atarna ceva greu (astfel incat ata sa stea perfect vertical), o busola si un ceas si am fost intr-un parc din apropiere, unde influentele magnetice altele decat cele terestre erau minime.
Aici am asezat busola pe pamant si am notat care este unghiul format de umbra atei (umbra trebuie sa treaca prin centrul busolei) cu nordul magnetic. Si in acelasi timp am notat ora. Apoi a doua zi la aceeasi ora am repetat experimentul insa singurul lucru care l-am avut de facut a fost sa trasez pe ceva fix umbra atei. Iar cu ajutorul umbrei desenate pe foaia, sau obiectul respectiv, am mai trasat o linie care sa formeze cu umbra un unghi egal cu cel notat in parc. Iar aceasta noua linie este nordul magnetic real al Pamantului. Poate parea extrem de migalos si dificil, dar odata "adusa" aceasta linie in casa, se poate calcula nordul magnetic real, in orice punct din casa.
Un alt lucru interesant ar fi faptul, un pendul construit simplu cu o ata si o bila micuta metalica la unul din capete se comporta extrem de interesant in jurul unei piramide. Prima mea senzatie, SI NUMAI (aproape ca toti membri familiei mele, mi-au confirmat), a fost aceea ca piramida respinge bila metalica de la capatul pendulului pe care il tineam in mana si pe care am incercat sa-l apropii de varful piramidei. Ce este straniu este faptul ca bila parca pur si simplu nu vrea sa stea deasupra varfului piramidei, ba chiar se angajeaza intr-o miscare de rotatie ca si cum deasupra piramidei ar fi un con de energie care il respinge. (se spune ca energia piramidei formeaza un con deasupra varfului ei).
Parerea mea despre piramida, mai bine zis despre FORMELE GEOMETRICE in general, este aceea ca intradevar ele ascund o energie pozitiva sau negativa care are o anumita intensitate sau "orientare". Piramida pare a fi forma cu cea mai mare concentratie de energie "cosmica" si anume la inaltimea de 1/3*H fata de baza si 2/3 fata de varf. Oare piramidele din Egipt si nu numai sunt chiar asa o intamplare??
Daca orice corp produce gravitatie prin simplul fapt ca are o masa, atunci orice corp care are o forma, poate avea la randul lui o energie specifica formei respective. Vreau sa fac o analogie scurta, intre gravitatie si "energia piramidei", oamenii de stiinta recunosc existenta gravitatiei fara a cunoaste insa prea bine particula numita graviton, oare de ce nu se poate recunoaste si existenta acestei energii careia ii simtim efectele, la fel ca gravitatia, ii cunoastem provenienta, la fel ca in cazul gravitatiei, insa nu am vazut care este aceea particula a energiei, respectiv a gravitatiei.
Odata ce veti citi acele carti de care am pomenit, veti descoperi ca exista energia piramidei este masurabila, ca si gravitatia, insa aceasta masurare se realizeaza prin intermediul unor "intermediari" care prezinta anumite efecte, la fel ca si in cazul gravitatiei.
Despre faptul ca piramida poate fi realizate doar din muchii, pot sa spun ca intradevar aceasta metoda de a construi piramida doar din muchii este una considerata la fel de normala ca si o piramida cu fete laterale realizate din diverse materiale.. Si un avantaj pe care cred ca un asemenea tip de piramida l-ar putea avea, este faptul ca conditiile atmosferice din jurul si interiorul piramidei sunt aceleasi ca si cele din camera in care se afla piramida. Deci acest mediu identic ajuta la eliminarea unor factori care puteau sa reprezinte adevaratul motiv pentru efectele unor experimente si nu piramida in sine. Pe de alta parte se stie ca cuprul este un bun de curent electric, iar in principal are proprietati ce il recomand in experimentele cu piramida.
Piramida se orienteaza astfel:
Laturile patratului care reprezinta baza piramidei trebuie sa fie paralele cu cele 4 puncte cardinale. (Deci NU diagonala patratului este cea care trebuie sa fie paralela cu punctele cardinale)
Intradevar nordul magnetic se schimba in mod constant (ba chiar se stie ca exista un ciclu de schimbare a polilor magnetici), insa se poate afla destul de usor care este unghiul de deviatie a nordului magnetic fata de cel geografic. Stim ca nordul magnetic se afla la 127,2 km de cel geografic. Deci printr-un calcul simplu stiind distanta de la Bucuresti la Polul nord geografic, rezulta o deviatie de aproximativ 5,7 grade. Sunt cazuri in care marinari aflati in largul oceanului s-au orientat cu ajutorul busolei si au realizat o harta a regiunilor explorate, iar dupa cativa ani acele harti au fost folosite de catre alti marinari (probabil ca vroiau sa gaseasca o comoara, ceva... :) ). Iar cei din urma nu au reusit sa gaseasca locurile respective trasate pe harta mai veche pentru ca intre timp nordul magnetic nu mai corespundea cu cel de acum cateva sute de ani. Stim ca nordul magnetic se deplaseaza cu aproximativ 30 de metri pe zi sau ceva de genul asta.
E FOARTE importanta orientarea CORECTA a piramidei, deoarece o deplasare de chiar 1 grad de la axa corecta, scade mult din performantele piramidei, pentru simplu fapt ca plaja dintre randament 100% si 0 este de numai 45 grd !
De aceea orientarea piramidei este recomandat sa se faca dupa directia Stelei Polare.
De asemenea, campurile magnetice, electrice, structurile metalice (fierul-beton din peretii blocurilor) scad foarte mult randamentul unei piramide.
PIRAMIDA
Gradul redus de reproductibilitate a unor experimentari efectuate in interiorul unor modele ce reproduc la scara piramida lui Keops, dublat de diversitatea deosebita a influentelor acestei forme asupra evolutiei unor sisteme vii sau nevii, a polarizat atentia oamenilor de stiinta in jurul intrebarii: exista sau nu efectul de piramida ?
Cu toata aparatura ultramoderna de care dispunem azi si cu toata experienta acumulata in ultimele decenii privind cercetarea experimentala, comunitatea stiintifica nu a dat inca un raspuns ferm la aceasta intrebare. Rezultatele obtinute de diferiti experimentatori ramin de multe ori evenimente singulare, neputand fi reproduse in alte laboratoare sau nici chiar de cei ce le-au obtinut pentru prima data. Si cu toate acestea, rezultatele experimentale inregistrate sunt o marturie a prezentei unui fenomen fizic, palpabil, care iese din limitele unor simple abateri, fluctuatii sau erori experimentale si care este declansat de conditii inca putin intelese.
Pornind de la realitatea existentei complexului marilor piramide de la Gizeh, ce contine si piramida lui Keops, si tinand seama de numeroasele informatii [1] ce razbat inca din Antichitate privind rolul initiatic, esoteric al acestor constructii, se naste firesc o intrebare de baza:
Oare modul in care gandim azi un experiment este adecvat studiului privind "efectul de piramida"?
Oare o regandire principial diferita a modului de a efectua experimentele in piramida nu ar conduce la rezultate mai reproductibile si deci abordabile intr-un demers stiintific?
Se poate vorbi de o energie captata sau generata de aceasta forma geometrica regulata?
Trebuie oare sa cautam prezenta unor "informoni", gravitoni, "cotoni" sau cine stie ce alte particule ce ar putea fi raspunzatoare de efectele observate, sa incercam sa "indesam" fenomenul studiat in tiparele actuale ce explica totul prin interactiuni de particule?
Sau mai degraba sa dam crezare pasajului din cartea "Viata invatatorilor "in care, prin metode paranormale ce ar putea constitui in sine o alta tema, ni se releva ca: "datele stiintifice inzidite in enorma sa masa de piatra nu au fost incluse acolo pentru progresul stiintei, caci trebuie sa fii deja foarte versat pentru a le intelege".
Acest pasaj sugereaza ca rezolvarea enigmei legate de Piramida este conditionata de rezolvarea in prealabil a altor "sarade" si mistere ale Universului. In acest sens, piramida ar putea fi considerata pentru moment un fel de "obiect didactic" prin al carui studiu cercetatorul ar putea sa filtreze, dupa criterii de maxima universalitate, o parte din informatiile pe care le detine.
O prima privire asupra modului de dispunere a piramidelor ce formeaza complexul de la Gizeh, asupra proportiilor si dimensiunilor megalitice utilizate (dimensiuni ce impun respect si azi cu toate progresele tehnologice remarcabile facute intre timp si cu care ne tot laudam) sugereaza existenta unor legi de constructie riguroase, nespecifice unui complex arhitectural obisnuit, si cu atat mai mult al unuia cu caracter funerar. Si pentru a putea intelege cate ceva din semnificatiile acestor constructii ar trebui sa putem patrunde starea de spirit a acelei vremi, sa intelegem modul in care gandeau si ce cautau a implini in viata cei de acum citeva mii de ani. Si poate cel mai usor pentru noi ar fi sa reconsideram gandirea pitagoreica, caci este aproape de sufletul nostru romanesc prin insasi legatura subtila dintre Pitagora si Zamolxe.
Esenta - poate fi considerat primul cuvant hotarator si caracteristic al filozofiei grecesti. El semnifica sursa si principiul fenomenelor si fiintelor. Conform definitiei date de Aristotel, esenta este principiul absolut din care "deriva toate, el ramanand intact". Atribuirea rolului de esenta diferitelor fenomene sau fiinte a generat concepte filozofice diferite. Specific scolii pitagoreene este atribuirea rolului de esenta nu materiei, ci Numarului, care nu are continut, nu este materie ci doar ordine, este principiu sintetic fara a fi legat de simturi, este FORMA.
Numarul este un fel special prin care se exprima forma. In lucrarea sa "Filosofia sociala a vechilor greci", Constantin Tsatsos arata ca, in sensul filosofiei grecesti, forma este ceea ce "alcatuieste, ordoneaza, armonizeaza, leaga, defineste, este lege. Iar legea nu este altceva decit ordine logica, necesara si universala, este Logos. Daca forma este principiul fiintelor, atunci legea, logosul constituie acest principiu. Poate ca numarul nu este decat o prima conceptie timida si oarecum limitata a logosului".
In "Theologumena Arithmeticae", Nicomach expliciteaza aceasta conceptie: "Haosul primitiv, lipsit de ordine si de forma si de tot ceea ce se diferentiaza dupa categoriile de calitate, cantitate etc.,a fost organizat si oranduit dupa Numar". Deci principii matematice clare, rapoarte si proportii guverneaza atat lumea anorganicului, cat si a organicului si chiar a socialului sau a creatiei umane. "Acest templu este ca si cerul in toate aranjamentele lui" spune o inscriptie de pe un fragment al templului lui Ramses II, aflat astazi in muzeul din Cairo, explicitand practic ideea de mai sus.
Poate ca in acest spirit ar trebui abordata analiza complexului de la Gizeh, si cautate legaturile profunde cu Stonehenge si Sarmisegetusa. Structura geometrica riguros orientata a acestor constructii poate fi considerata rezultatul imprimat vietii sociale de catre tendinta spre o ordine geometrica, universala, astronomica, specifica influentelor culturii grecesti si egiptene, ordine dominata de Numarul de Aur.
Din cele de mai sus poate sa transpara ideea ca inaintasii nostri ar fi putut ajunge la constientizarea unor legi profunde ale universului doar prin contemplarea naturii. Au dezvoltat "ascultarea" naturii si nu "interogarea" cu aparate auxiliare specifice tehnicii de azi. Ar aparea astfel o alta idee extrem de interesanta si importanta: obiectul de studiu are o mare influenta asupra celui ce il analizeaza sau il concepe si, din acest motiv, o reintegrare a omului modern in Natura ar putea fi conditionata de intelegerea si utilizarea notiunii de Forma.
In acest context, ideea de Forma naturala poate deveni un concept - sinteza, ce isi are originea in ideile de frumos si de armonie din Antichitate, in ideea de proportie utilizata in estetica si teoria artei, in conceptele: eficient si economic din ultima perioada, in ideile de evolutie entropica si negentropica a sistemelor complexe departe de echilibru, de ordine si organizare in haos, in ideile de simetrie, omotetie, similaritate si autosimilaritate prezentate in teoriile privind structurile fractale si structurile geometrice bazate pe numerele de aur etc. Realizarea prin procese tehnologice a acestor forme ar putea conduce la ceea ce noi intelegem prin tehnologie naturala.
Dar, sa revenim la Piramida. Am putea emite o ipoteza: Piramida este o forma geometrica speciala, un obiect artificial care, prin utilizarea anumitor proportii speciale, a unor materiale si tehnici de constructie adecvate si printr-o amplasare bine aleasa, capata proprietati deosebite, un fel de "rezonanta" subtila cu Universul. In acest sens poate fi privita ca fiind un prototip al ortotehnologiei ( in sensul definit in Ortofizica de Mihai Draganescu).
Intre minte si materie se pot identifica interactiuni de un tip nou, mediate de Forma!
Aceasta este doar o ipoteza. Nu avem voie sa trecem mai departe construind un "munte de teorii" pana cand aceasta ipoteza nu se probeaza a fi adevarata. Oricum inainte de a sugera o serie de experiente interesante si utile sa mai recapitulam cate ceva din ceea ce se cunoaste sub numele de efect de piramida.
Maretia si in acelasi timp simplitatea complexului de la Gizeh au atras atentia si nedumerirea specialistilor din toate generatiile. Sute de expeditii s-au perindat prin fata Sfinxului incercand sa inteleaga scopul acestei risipe aparente de energie. Mii de pagini au fost umplute de parerile celor ce au meditat la poalele imensului edificiu de 144 m inaltime al piramidei lui Keops. Dar nici una din aceste pareri nu a fost atat de socanta prin implicatii ca cea facuta de francezul Antoine Bovis, care, prin 1950, afirma ca in interiorul piramidei are loc un proces de mumificare naturala. Afirmatia se baza pe o observatie facuta la fata locului referitoare la mumificarea micilor vietuitoare care-si gasisera moartea in interiorul piramidei.
Deci in loc de schelete, asa cum ar fi fost normal, cercetatorul a colectat vietuitoare bine conservate prin deshidratare. Revenit in Franta, Bovis are nastrusnica idee sa-si construiasca o piramida din carton, care respecta proportia celei egiptene , sa o orienteze pe directia NS si, in pozitia echivalenta camerei regelui, aproximativ la 1/3 din inaltime, sa plaseze cadavrul unei pisici. Spre mirarea lui, cadavrul s-a deshidratat, mumificandu-se. Asa a inceput studiul inedit, si azi controversat, al Efectului de piramida.
Rand pe rand, cercetatori din numeroase tari au prezentat rezultate ale unor experiente in care piramida, sau mai general forma geometrica a unui spatiu, poate influenta desfasurarea unor fenomene fizice. Drbal si Pavlita din Cehoslavacia, Eric McLuhan din Canada, Ottmar Stehle din Germania, George L. Brandes din USA, la noi in tara Dr. Marioara Godeanu si un colectiv interdisciplinar, sunt doar cateva nume ale celor ce si-au dedicat o mare parte din activitatea de cercetare acestui domeniu de studiu.
Primul brevet de inventie, deci prima aplicatie "legiferata" a efectului de piramida, ii apartine incepand cu 1959 lui Karel Drbal.
Brevetul prezinta un "dispozitiv" de ascutit lamele de ras, respectiv o piramida in interiorul careia, pe un suport adecvat se asaza lama de ras. Cercetarile experimentale efectuate inainte de acordarea brevetului de inventie au aratat ca lama isi mareste de cateva ori durata de utilizare, daca in loc sa fie tinuta in aparatul de ras sau in ambalajul original este pastrata intr-un volum delimitat de o piramida orientata. In unele cazuri s-a constatat, prin masuratori pe microscop, o "refacere" a taisului unor lame uzate, un fel de ascutire a lamei prin reasezarea structurii cristaline. Din acel moment (1959) si pana azi, in punctul considerat activ din interiorul unei piramide orientate s-au plasat cele mai neasteptate obiecte, in speranta ca evolutia acestora ar putea deconspira ceva din mecanismul implicat. Singurul lucru cert obtinut este ca evolutia in timp a majoritatii reactiilor chimice testate, a proceselor de cristalizare sau polimerizare, de imbatranire sau precipitare, este afectata de forma spatiului in care se desfasoara reactia.
sursa esoterism.ro