Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cu ce inlocuim cafeaua?
493 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pofta de dulce. Cum o tii sub control?
366 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turmericul Curcuma - Cel mai puternic antioxidant
905 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce se intampla daca bei CAFEA?
863 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PREDIABET
474 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 CEAIURI EXTRAORDINARE CE PREVIN ATACUL DE CORD,
253 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remedii naturiste pentru picioarele umflate
1.079 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 semne ca esti prea stresata
344 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iata cu ce poti inlocui zaharul
677 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cafeaua ca medicament
745 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Cafeaua amara iti face viata dulce

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.10.2015  Adauga la favorite 1.029 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
imbolnavirii de diabet, Parkinson sau cancer de colon? Care iti poate imbunatati starea de spirit si, in acelasi timp iti poate trata durerile de cap? Care sa-ti protejeze dintii si sa te ajute sa slabesti? Ce-ai zice de o cana de cafea?



Pun pariu ca nu te-ai gandit niciodata la cafea ca la un elixir de sanatate. Ba, mai mult, pun pariu ca ti-a trecut prin cap de mai mult de trei ori sa te lasi de acest „viciu" care iti creste tensiunea arteriala, gradul de celulita si, pe deasupra, iti mai si ingalbeneste dintii. Ei bine, draga mea, nimic din toate aceste povesti scornite cu ani in urma nu sunt adevarate. Ultimele cercetari arata ca bautura noastra favorita ne protejeaza de o multime de boli (dintre care vreo 10 letale). Iata o veste ce merita sarbatorita cu o cana de cafea. Asadar, propun trei minute de pauza, cat sa dau (si sa dai) fuga la cafetiera pentru a bea impreuna cea mai gustoasa ceasca de cafea.


Nu-mi pot imagina diminetile fara portia mea de cafea neagra, aromata si aburinda si, recunosc ca, in pofida insistentelor sotului meu si ale colegilor de redactie, dragii de ei, nu am renuntat la acest obicei nici acum, in luna a sasea de sarcina. Si bine am facut. Un studiu realizat de catre un grup de cerecetatori din Canada arata ca un consum moderat de cafea (adica o cana, maximum doua pe zi) este absolut inofensiv in orice etapa a ciclului reproductiv, inclusiv sarcina sau alaptare. Dar, evident, nu aceasta este cea mai teribila descoperire dintre toate. In ultimele luni, prima pagina a ziarelor de medicina din intreaga lume a fost tinuta de o stire senzationala: dupa ce au analizat datele a 126.000 de oameni, timp de 18 ani, cercetatorii de la Harvard au calculat ca, in comparatie cu neprihanitii nostri semeni care nu consuma cafea, noi, pacatosii, suntem mult mai putin expusi riscului de a ne imbolnavi de diabet de tip 2. Un raport statistic, care combina datele a mai multe studii pe aceasta tema, arata ca oamenii care beau intre patru si sase cani pe zi au un risc cu 28 de procente mai scazut de a se imbolnavi de diabet decat cei care consuma doar doua cani de cafea sau mai putin. Ca sa nu mai vorbim despre cei a caror portie zilnica depaseste sase cani. Riscul lor de imbolnavire este mult sub 35 de procente.




Alte studii (unul facut la Iowa Women’s Health, pe un esantion de 27.000 de femei, pe o perioada de 15 ani, altul facut de Nestle Research Center si al treilea publicat recent in Norvegia) arata ca, datorita consumului de cafea (decofeinizata sau nu) scade si riscul afectiunilor cardiovasculare, in special la femei. Mai exact, daca bem trei cani pe zi, sansele de a ne imbolnavi de inima scad cu 24%. Nu e rau deloc! Din pacate, in ceea ce priveste bolile cardiovasculare, beneficiile cafelei scad invers proportional cu numarul de portii consumate zilnic.


Ce alte vesti bune mai avem? Se pare ca, gratie pasiunii noastre pentru cafea, noi, bautorii inveterati, suntem protejati de Parkinson in proportie de 80%, de cancerul de colon (25%), de ciroza hepatica (80%) si de pietrele la rinichi (50%). De asemenea, exista dovezi ca o doza moderata de cafea poate scoate un pacient dintr-o criza acuta de astm, atunci cand nu are medicatia la-ndemana, calmeaza durerile de cap mai eficient decat pilulele obisnuite, imbunatateste performantele atletice (stimuland musculatura sa produca contractii mai puternice), ajuta la mentinerea greutatii si previne aparitia cariilor dentare.


Sa fie cofeina secretul din spatele tuturor acestor minuni? Da si nu. Exista studii care leaga anumite beneficii (protectia antiparkinson, performantele atletice, cresterea capacitatilor intelectuale) de continutul ridicat de cofeina, dar altele se datoreaza antioxidantilor din compozitie, care protejeaza celulele si au un efect antiinflamator puternic. De asemenea, cafeaua contine acid clorogenic (reduce concentratia de glucoza din sange), polifenoli (cu rol in protectia celulelor) si oxazol (cu efect antiinflamator si antireumatic). Evident, in coada fiecaruia dintre aceste rapoarte si descoperiri, oamenii de stiinta s-au simtit obligati sa adauge “e nevoie de mai multe date pentru a ajunge la o concluzie ferma si pentru a face recomandari medicale".
Sursa www.sanatatea .ro


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.