Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Regina Letizia a Spaniei
475 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Partea II – Lacrimile Spaniei
590 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regele Juan Carlos I de Bourbon
960 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pe drum
316 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cand genetica joaca feste: Don Carlos,
364 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aragon-Spania
869 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Evita Peron
772 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Real-Spania
1.324 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul artelor si stiintelor,
1.292 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Anna de Austria si Cei trei muschetari
1.586 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Juan Carlos I al Spaniei

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.09.2015  Adauga la favorite 959 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Juan Carlos I de Bourbon (n. 5 ianuarie 1938, Roma) a fost rege al Spaniei din 22 noiembrie 1975 pana pe 19 iunie 2014, conform constitutiei Spaniei, care il recunoaste ca simbol de unitate nationala si legitim mostenitor al dinastiei istorice.

Juan Carlos I are ca titlu monarhic (Juan Carlos Alfonso Victor Maria de Borbon y Borbon-Dos Sicilias) este nepotul lui Alfonso XIII si fiul lui Juan de Borbon, Conte de Barcelona si al Mariei de las Mercedes de Borbon si Orleans, Printesa a celor doua Sicilii.

La 2 iunie 2014, Juan Carlos a anuntat ca a decis sa abdice in favoarea fiului sau, Felipe. Juan Carlos a devenit al patrulea monarh european care abdica in doar un an si jumatate, in urma Papei Benedict al XVI-lea (28 februarie 2013), regina Beatrix a Olandei (30 aprilie 2013) si regele Albert al II-lea al Belgiei (21 iulie 2013).


Juan Carlos s-a casatorit la Atena, la 14 mai 1962, cu Printesa Sofia a Greciei si Danemarcei, fiica regelui Paul al Greciei. Ea era ortodoxa insa s-a convertit la roman-catolicism pentru a deveni regina a Spaniei. Impreuna au doua fiice si un fiu.
Infanta Elena Maria Isabel Dominica
Infanta Cristina Federica Victoria Antonia
Regele Felipe Juan Pablo Alfonso

De la copiii sai, regele are opt nepoti: Felipe Juan Froilan si Victoria Federica de la Infanta Elena; Juan Valentin, Pablo Nicolas, Miguel si Irene de la Infanta Cristina; Leonor si Sofia de la Infantele Felipe.

Juan Carlos si Sofia vorbesc fluent cateva limbi. Ambii vorbesc spaniola, engleza si franceza. Regele vorbeste fluent italiana si portugheza. Spe deosebire de regina nu vorbeste germana si greaca, lucru pe care il regreta. Juan Carlos este operator radio amator iar codul de identificare este EA0JC.

In 1972, Juan Carlos, marinar pasionat, a concurat la proba Dragon la Jocurile Olimpice de vara din 1972 desi nu a castigat nici o medalie. In vacantele de vara, familia regala merge la palatul Marivent (Palma de Mallorca) si pe yachtul Fortuna cu care partcipa la competitii de navigatie. Iarna, de obicei merg la schi la Baqueira-Beret si Candanchu (Pirinei).

Lui Juan Carlos ii place, de asemenea, sa vaneze ursi. In octombrie 2004, el a infuriat activistii ecologisti ucigand noua ursi (dintre care unul era o femela gestanta) in centrul Romaniei (in Spania nu pot fi vanati anual decat 27 de exemplare).[11] In august 2006 s-a afirmat ca Juan Carlos a impuscat un urs beat imblanzit (Mitrofan), in timpul unei partide de vanatoare private din Rusia. Purtatorul de cuvant al monarhiei spaniole a negat aceasta afirmatie, care a fost facuta de catre autoritatile ruse regionale.[12] De asemenea a fost dur criticat in 2003 cand in Polonia, alaturi de seful diplomatiei de la Varsovia, a impuscat un bizon. Bizonul este unul dintre animalele pe cale de disparitie, in lume existand doar 1.600 de exemplare.




La 8 mai 2010, Regele a fost operat cu succes de un nodul la plamanul drept, la un spital din Barcelona.[13] In aprilie 2012, Juan Carlos a trebuit sa fie supus unei interventii chirurgicale la Spitalul San Jose din Madrid, dupa o cadere la o vanatoare privata in Botswana. El a suferit o fractura tripla de sold


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.