Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sally Hemings
106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regele Arthur - Legenda medievala
128 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arthur Miller
1.225 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Thomas Jefferson
1.045 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Merlin: Influenta mentorului magic al regelui Arthur
260 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bill Clinton -Personalitati care au marcat istoria lumii
1.326 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arthur Golden si Memorile unei Geishe
1.190 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Guinevere si femeile din legenda regelui ARTHUR
407 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Matematica magica
556 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regele Arthur
1.080 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Arthur Stanley Jefferson

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.03.2024  Adauga la favorite 31 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Arthur Stanley Jefferson cunoscut mai ales sub numele Stan Laurel, a fost un actor si regizor, devenit celebru in cuplul de comici Stan si Bran.
Tatal sau a fost actor si acest lucru l-a motivat pe Arthur sa devina actor la randul lui. Nu a facut prea multa scoala, iar acest lucru l-a facut pe Arthur sa se alature trupei lui Fred Karno, unde acesta s-a intalnit cu viitorul star, Charles Chaplin. In 1912 au facut un turneu in Statele Unite, unde Chaplin a ramas, dar Stan s-a intors inapoi in Anglia. In 1916, Stan a revenit in Statele Unite.
In 1917, Stan a facut primul sau film, "Nuts in May", iar la premiera filmului in public s-a aflat insusi Charles Chaplin si producatorul Carl Laemmle. Amandoi au fost impresionati de acest film. Succesul acestui film l-a incurajat pe Stan sa faca si alte scurt-metraje comice, impreuna cu Gilbert M. Broncho Billy Anderson, Larry Semon si Hal Roach. Stan si-a schimbat numele de familie in Laurel.
Laurel a mai aparut intr-un film, numit "Lucky dog" , impreuna cu un actor care avea numele de scena Babe Hardy. Intre cei doi a aparut o prietenie, care nu a fost, insa, foarte puternica. Stan a declarat mai tarziu ca nu se mai vazuse cu Babe Hardy de 2-3 ani.
Abia in 1925 Laurel si Hardy s-au intalnit din nou, la studiourile lui Hal Roach. La acea vreme, Laurel regiza filme, iar Hardy era in distributia lor de aproape doi ani. Dintre aceste filme putem mentiona "Yes, yes Nanette" (1925), "Wandering Papas" (1926), scrise si regizate de Stan Laurel, iar Babe Hardy era in distributie sub numele sau adevarat, Oliver Hardy. In 1926 au inceput sa joace impreuna, insa nu ca o echipa. Unul din regizorii de la studiourile Hal Roach, Leo McCarey (regizor al mai multor filme extraordinare: "The bell of ST. Mary's" sau "Going my way" a format un parteneriat cu cei doi comici geniali. Laurel si Hardy au fost cat se poate de amuzanti in filmul Putting pants on Philip" (1927), film care i-a transformat pe cei doi in adevarate staruri. Au continuat sa faca filme inca 20 de ani. Laurel si Hardy sunt cunoscuti ca formand una din cele mai longevive echipe de comici din toate timpurile. Ei au incetat sa mai faca filme in 1950, dar Stan si Oliver au facut un tur al Angliei si au aparut in multe spectacole timp de cativa ani.
In 1960 i s-a inmanat un premiu Oscar special, pentru creativitatea sa in materie de comedie. Cinci ani mai tarziu, Laurel a murit.
Norvell Hardy cunoscut indeosebi sub numele de Oliver Hardy sau Bran, a fost actor si regizor, cunoscand culmile faimei in cuplul de comici Stan si Bran.

Fiu de avocat, laureat al Universitatii de Stat din Georgia, debuteaza ca actor si cantaret de spectacole caracteristice Sudului, spectacole care se prezentau pe vase fluviale. Precoce fiind, prima lui aparitie pe scena a avut loc la varsta de opt ani. In urma unui conflict, in timpul unor angajamente in Florida la o companie cinematografica, pleaca in Australia. Reintors in SUA se angajeaza la Casa producatoare „Pathe". Devine foarte popular in serialul Wallingford. Intre anii 1918 si 1925 a lucrat la „Vitagraph" unde, in afara de actorie, a functionat si ca regizor de scurtmetraje – interpretate de Larry Semon. In 1925, angajat fiind la „Hal Roach", il cunoaste aici pe Stan Laurel si formeaza celebrul cuplu.

Bran, pe numele lui adevarat Oliver Hardy, a fost „mintea limpede" a perechii cinematografice Stan si Bran. Fraza legendara „This is another nice mess you've gotten me into! (Asta e o alta incurcatura in care m-ai bagat)" simbolizeaza relatia celor doua personaje care devin, din cei mai buni prieteni, niste nesuferiti care se sicaneaza tot timpul. Hardy si Laurel nu puteau realiza individual ceea ce au facut impreuna.

„Lumea este plina de Laurel si Hardy. Exista mereu prostanacul caruia nu i se intampla nimic rau niciodata si desteptul care este, de fapt, mai prost ca prostanacul, doar ca el nu stie", a descris Oliver sursa inspiratiei lor.

Pasionat de golf, Hardy obisnuia sa instaleze un miniteren de golf langa platourile de filmare, unde fugea in fiecare pauza. Stan a glumit intr-un interviu spunand ca golful este singurul „obicei prost" pe care prietenul sau il are.

In ciuda zvonurilor nu obezitatea a dus la moartea sa ci invers, din cauza faptului ca a tinut o dieta masiva si prelungita care i-a slabit constitutia fizica. A suferit un prim atac cerebral serios la 12 septembrie 1956 in urma caruia a ramas cu o paralizat si in imposibilitatea de a mai vorbi.

S-a stins din viata, in urma unui alt atac cerebral la 7 August 1957.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.