Ingrediente
o sticla de doi litri cu apa plata,
o bucata maricica de radacina de ghimbir sau doua linguri cu ghimbir dat pe razatoare,
o lamaie,
un vas cu zahar sau miere si 1/4 lingura cu pulbere de drojdie de bere
Puneti apa intr-un recipient provizoriu. Folosind palnia, turnati zaharul sau mierea in sticla, apoi adaugati pulberea de drojdie de bere. Radeti ghimbirul pana cand obtineti cele doua linguri de care aminteam mai sus. Curatarea radacinii este optionala, dar trebuie sa stiti ca gustul ei nu influenteaza produsul finit. Stoarceti lamaia si amestecati sucul cu ghimbirul proaspat ras, apoi puneti amestecul in sticla. Turnati apa plata peste compozitia din sticla, dar aveti grija sa lasati putin spatiu pentru a putea amesteca pana la topirea mierii sau a zaharului invertit. La sfarsit trebuie sa va ramana un spatiu de doua degete, pentru a preveni explozia, o data ce drojdia incepe sa lucreze. Strangeti bine capacul, apoi puneti sticla undeva la cald. O lasati sa fermenteze una-doua zile.
Cand sticla devine foarte tare, berea este gata. Nu o lasati mai mult de 48 de ore la caldura, deoarece exista riscul exploziei. Dupa deschidere se filtreaza printr-un tifon si se pastreaza la frigider.
Aceasta este cea mai simpla metoda de a obtine o bere naturala din ghimbir, mult mai slab alcoolizata decat cea din comert, sub 2% alcool, si mult mai sanatoasa.