Reactie naturala a organismului impotriva unor infectii cu bacterii, urciorul cedeaza in fata tratamentelor naturiste.
Drojdia de bere intareste imunitatea
Un remediu bun pentru tratarea nesuferitului urcior este rostopasca proaspata. Dupa ce se spala foarte bine, planta se stoarce printr-un tifon, iar picaturile se extrag intr-o seringa. Se spala ochiul bolnav cu ceai de musetel si se pun pe locul afectat doua picaturi de rostopasca. Tratamentul se face dimineata si seara. Pentru stimularea sistemului imunitar se recomanda consumul a trei lingurite cu tinctura pe zi, diluata in ceai de galbenele. Excelente sunt si compresele cu schinduf. Se amesteca o lingura cu seminte macinate de schinduf cu apa clocotita pana la obtinerea unei paste. Compozitia se asaza pe o bucata curata de panza si se aplica pe urcior, unde se mentine o jumatate de ora. Pentru intarirea imunitatii, bolnavul sau persoanele predispuse la astfel de infectii trebuie sa consume cat mai mult timp si un amestec de drojdie de bere.
Tinctura de nuci verzi, un remediu util
Persoanelor care au avut de mai multe ori urcior le este indicata tinctura de nuci verzi. Mod de preparare: 20 de nuci verzi, taiate in sferturi, se pun in rachiu de secara intr-un recipient si se lasa la macerat intre 14 si 30 de zile, apoi se strecoara si se depoziteaza in sticlute mici, de culoare inchisa. Se vor consuma 15 picaturi de trei ori pe zi, timp de o luna. Dupa doua saptamani de pauza, tratamentul se poate relua. Ideale in tratarea urciorului, cat si a altor boli de ochi sunt ceaiul de albastrele si bitterul suedez. In acest caz, un tampon de vata se inmoaie in bitter si se tine cateva minute pe urcior. Procedeul se repeta de doua-trei ori pe parcursul unei zile. Excelent este si uleiul de ricin, cu care se unge locul bolnav doua-trei zile. Un tratament vechi, dar foarte bun pentru orice tip de infectie oculara este ceaiul de silur. Pentru prepararea acestuia se pun 30 g planta uscata in 500 ml apa clocotita si se lasa cateva minute la infuzat. Se recomanda spalarea ochilor de trei-patru ori pe zi. In cazul in care afectiunea ochilor este dureroasa, lotiunea se va incalzi usor. Planta se poate folosi si sub forma de extract, caz in care se pun trei picaturi intr-o lingura cu apa clocotita si apoi racita, dupa aceea se pun comprese. In cazul in care ochiul este foarte inflamat, infuzia de silur se combina cu apa de trandafir in proportie de 1 la 20 si se spala locul afectat dimineata si seara.
Frunzele de guava reduc durerea
Si semintele de in sunt indicate in tratarea urciorului. Se umple un saculet de panza cu seminte de in si se pune la fiert intr-un vas cu apa circa zece minute. Se asaza pe locul afectat cat mai cald posibil.
Pentru ca infectia de la nivelul urciorului sa se stranga rapid, semintele de in se mai pot folosi macinate, sub forma de comprese cu infuzie. Amestecul se prepara dintr-o lingura cu seminte la o cana cu apa. Se recomanda pastrarea compresei timp de 15 minute.
Si ceaiul negru este indicat in tratamentul urciorului. Intr-un tifon se pune putin ceai negru, se uda apoi cu apa calda si se aplica direct pe pleoapa. Alte doua remedii folosite cu succes sunt compresele cu frunze de salata data in clocot si cataplasmele cu paine inmuiata in lapte fiert. O contributie de nadejde in tratarea urciorului o au si cataplasmele cu amidon. Se dizolva putin amidon in apa fiarta si racita, se inmoaie in aceasta compozitie un tifon si se aplica pe ochi. Compresele cu amestec din salvie, pelin, coaja de stejar, coada-soricelului si galbenele sunt un adevarat panaceu in lupta cu urciorul. Doua lingurite cu planta se infuzeaza cu 200 ml apa si se lasa cinci minute. Se pun comprese, mentinute doar cinci minute. Pentru reducerea durerii si a inflamatiilor se incalzesc cateva frunze de guava, care se asaza peste un prosop cald. Compresa se aplica la nivelul ochiului afectat. Ochii bolnavi se pot spala si cu ceai de coriandru, obtinut prin fierberea unei lingurite cu seminte intr-o cana cu apa.
Leacuri vechi pentru ochi sanatosi
Printre cele mai vechi remedii, mostenite de la batrani, regasim si coada unei linguri de lemn, incalzita la foc si pusa pe urcior. Medicina populara recomanda drept remediu si un inel de aur cu care se atinge urciorul de mai multe ori pe zi, pana la disparitie. Efect rapid il are si atingerea locului bolnav cu usturoi. Se taie un catel de usturoi in doua si se trece partea zemoasa peste locul in care s-a format urciorul. La fel de bun este si cartoful fiert, scos fierbinte din apa, taiat in doua si aplicat pe pleoapa, invelit intr-un tifon sau oul fiert, invelit, de asemenea, intr-un tifon curat si pus pe pleoapa bolnava.
Un remediu cunoscut pentru tratarea cataractei in faza incipienta este maceratul de cimbrisor. Peste 100 g planta, bine maruntita, se toarna 500 g miere topita si se lasa la macerat doua luni. Se administreaza o lingurita cu macerat inainte de masa, de trei ori pe zi.
In cazul ochilor care lacrimeaza tot timpul se pune pe un tifon un amestec format din drojdie de bere si albus. Compresele se tin trei ore. Ochii bolnavi de conjunctivita se trateaza cu albus proaspat, amestecat bine cu 100 ml apa clocotita, lasat la macerat o jumatate de ora in intuneric. Cu acest amestec se ung pleoapele in fiecare seara. Vederea slaba se remediaza cu ajutorul polenului, o lingurita de doua-trei ori pe zi, timp de o luna.
Atentie! Folosirea produselor cosmetice vechi duce la aparitia urciorului.
Preventia, cea mai importanta
Pentru a preveni aparitia urciorului, se sterg ochii cu ceai de pelin si se aplica apa cat mai calda pe pleoape, pentru impiedicarea obstructiei glandelor sebacee. Este recomandat consumul unei linguri cu ulei de in zilnic. Vitamina A ocupa un rol important in prevenirea aparitiei urciorului. Trebuie consumate legume galbene, portocalii si rosii, unt si galbenus.
Reguli stricte de igiena
Mic abces pe pleoapa ochiului, urciorul este o infectie provocata de obicei de un stafilococ si se caracterizeaza prin lacrimare continua, imposibilitatea de a clipi si durere. Primul lucru care trebuie facut la aparitia urciorului este ca acesta sa nu fie atins cu mana, altfel se poate sparge, si infectia poate afecta globul ocular. Daca insa urciorul a avansat, se inmoaie un tampon cu vata in apa calda si se apasa usor pentru a elibera infectia. Procedura se repeta de trei ori pe zi. De fiecare data cand se ingrijeste zona ochilor, mainile trebuie spalate foarte bine cu apa si cu sapun.