Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Oare cum e viata in Turkmenistan?
282 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Craterul Darvaza – sau Poarta iadului
340 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Genghis Han
545 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hillary Clinton
814 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bataliile de la Luvru
155 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ochelarii
1.183 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterele antice ale lumii, nerezolvate
161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Patek Philippe Museum.
1.177 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Spencer Tracy
353 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Papa Ioan - Paul al II - lea
639 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Turkmenistan

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.07.2015  Adauga la favorite 745 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Turkmenistan - tara de origine turcica din Asia Centrala nu este deloc prietenoasa cu turistii. Poti ajunge aici numai daca primesti o invitatie oficiala ori daca platesti in avans un ghid turistic care iti va pregati un traseu al obiectivelor turistice si care nu te va lasa singura nicio clipa. Acestea doua situatii sunt singurele care iti ofera o sansa la viza turistica.


Turkmenistan, este o tara turcica in Asia Centrala. Numele tarii deriva din persana, insemnand „tara poporului turkmen". Capitala este orasul Ashgabat, toponim persan, traducandu-se aproximativ ca „orasul dragostei".
Sistemul politic este acela al unui singur partid, condus de presedintele ales pe viata, cum Saparmurat Niyazov, s-a autointitulat,[6] pana la moartea subita a acestuia, survenita la 21 decembrie 2006.

Actualul presedinte al Turkmenistanului este Gurbanguli Berdimuhamedov, care a fost declarat castigator detasat al alegerilor prezidentiale din februarie 2007, cu 89% din totalul voturilor exprimate.

Turkmenistanul ocupa o pozitie remarcabila, locul cinci pe lista tarilor cu cele mai rapide cresteri a produsului lor intern brut din lume.Desi este bogata in resurse naturale in multe din zonele sale, cea mai mare parte a tarii este acoperita de desertul Karakum.

O prelungire a drumului european E60 traverseaza Turkmenistanul, avand traseul Turkmenbasi - Asgabat - Tejen - Mary - Turkmenabat. Turkmenistanul este un important exportator de gaze naturale si construieste un gazoduct spre China, care va fi terminat anul acesta (2009). Turkmenistanul produce circa 75 miliarde metri cubi de gaz pe an si vinde circa 50 de miliarde catre compania rusa Gazprom. Gazoductul spre China va avea o capacitate de 40 miliarde metri cubi pe an Turkmenistanul este un potential furnizor de gaze pentru proiectul Nabucco.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.