Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Bishops Castle-Franta
571 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chimney Rock National Historic Site
407 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bay of Islands, Insula de Nord
391 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Frumusetiele Romaniei
352 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pensiune Pinecrest
225 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pena de Bernal.Mexic
135 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kavarna -Bulgaria
311 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntele de schi Appalachian, Rock Blowing
112 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kings Beach-Africa de Sud
808 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Uluru
1.027 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Bishop Rock

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.06.2015  Adauga la favorite 577 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Aceasta roca de mici dimensiuni ce se gaseste la 49 de kilometri de Anglia este consemnata in Cartea Recordurilor Guinness pentru faptul ca este cea mai mica insula din lume pe care se gaseste o cladire. Bishop Rock se afla la extremitatea atlantica a insulelor Scilly din vestul peninsulei Cornwall, la 45 km de extrema vestica a Marii Britanii.

In 1847, inginerii britanici au inceput sa lucreze la construirea unui far din fier pe aceasta roca, insa constructia a fost doborata de valuri. Englezii nu s-au lasat, astfel ca au construit un nou far ce a luminat pentru prima data in 1858. Acesta rezista pana in zilele noastre.

Bishop Rock este considerata de britanici un simbol al tarii lor, care ii defineste ca natiune insulara. Farul de pe aceasta roca lumineaza la o distanta de 24 de mile nautice, ajutand marinarii de mai bine de 150 de ani.

Autoritatile britanice au construit in 1976 un heliport chiar pe acoperisul farului, astfel ca vizitatorii pot sa viziteze astazi aceasta insula inedita fara a apela la o barca.

In 1991, farul de pe Bishop Rock a fost modernizat, functionarea lui fiind automatizata complet. Ultimul paznic al farului a parasit insula in decembrie 1992. Astazi farul poate fi operat de la fata locului, din centrul de control aflat la cel de-al treilea etaj, sau de la distanta, din sediul aflat in Harwich, Essex. Farul are 10 etaje si poate gazdui pana la patru oaspeti timp de trei saptamani.
Vizitarea celui mai sud-vestic punct din Marea Britanie este surprinzator de usoara: Asociatia St. Mary's Boatmen organizeaza curse in fiecare zi de pe St. Mary, cea mai mare insula din arhipeagul Scilly, costul unui bilet fiind de 16 lire sterline. Fiti pregatiti, insa: apele sunt mereu agitate in apropierea acestei insule ce infrunta singura Atlanticul, iar in sezonul rece aveti toate sansele sa infruntati o furtuna de proportii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.