Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Manastirea Hodos-Bodrog, Arad-Romania
2.411 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Patrunsa
303 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Montserrat Monastery (Spania)
1.463 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Sfanta Treime din Soporu de Campie
1.677 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Piatra Fantanele, jud. Bistrita
1.486 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Minunile Romaniei – Manastirea Humor
873 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Sfanta Ana - Rohia
1.074 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  La manastirea Hirova
1.318 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevaruri tulburatoare - Manastirea Petru Voda
1.788 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Arkadi-Creta
588 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Manastirea Bujoreni

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.04.2015  Adauga la favorite 719 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Manastirea Bujoreni - prima atestare documentara a Manastirii Bujoreni dateaza din 27 martie 1602, dar putem presupune ca a existat o viata monahala anterioara acestei date. Legenda spune ca un magar s-a oprit in padure in fata unui stejar, in care era ascunsa de mai demult si uitata o icoana a Maicii Domnului. Minunea facuta de Maica Domnului i-a hotarat pe ciobani sa zideasca in acel loc o biserica si un schit. Se spune ca prima biserica a fost facuta din stejarul cu icoana, din lemnul lui fiind pana azi Sfanta Masa. S-a numit initial Schitul Magarului. In anul 1840 se zideste o biserica de caramida, dupa care schitul a devenit manastire de maici. A fost pictata intre anii 1955 si 1958. In 1960 in urma decretului comunist, se desfiinteaza. Reinfiintata in 1993 ca manastire de monahi. Obstea actuala s-a format in jurul unor monahi veniti de la Manastirea Petru Voda.

Biserica este o constructie din zid de caramida, pe temelie de piatra, in forma de cruce. Interiorul este compartimentat in altar, naos, pronaos si pridvor inchis. Altarul spatios este luminat de o fereastra la rasarit. Deasupra altarului este un turnulet cu o cupola sferica. Catapeteasma este din lemn sculptat.

Naosul, cu absidele largi si putin adanci, este luminat de cate o fereastra la sud si nord. Pronaosul, in forma dreptunghiulara, este luminat tot de cate o fereastra la sud si nord. Toate ferestrele sunt din lemn, duble, mari (late si inalte) terminate in arc, cu grilaj metalic la mijloc. Geamurile interioare sunt ornamentate cu flori si cercuri cu o cruce in mijloc.

Pridvorul are zidurile dublate in interior si intre ele, de o parte si de alta, este o scara care urca la turnul clopotnita si o camera-magazie. Din cauza dublarii zidurilor, pentru scara clopotnitei ramane latimea in interior de numai 4 m (la jumatate fata de pronaos). Nu are zid sau usa pentru separarea de pronaos, delimitandu-se de acesta prin cei doi stalpi laterali cuprinsi in zid, care sustin arcada pe care se sprijina clopotnita.

Turnul clopotnita are acoperisul conic. Usa de intrare prin vest in pridvor este masiva, din lemn, intarita metalic. Pardoseala bisericii este de scandura, iar invelitoarea din tabla zincata. Fatadele sunt simple, varuite in alb, cu profiluri de jur imprejur, sub cornise.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.