Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Povesti de primavara - Secretele naturii
332 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O sarbatoare vibranta a magiei primaverii
151 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Decalajului intre Pastele ortodox si Pastele catolic
1.224 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Echinoctiul de primavara
592 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primavara polara
796 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hrib
1.839 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata salbatica in muntii Bucovinei -vara-primavara
1.398 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ada Kaleh Exclusiv in Romania
846 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rachel Carson
393 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cu fata la albinele uriase
374 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Echinoctiu de primavara

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.03.2015  Adauga la favorite 979 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Echinoctiu de primavara marcheaza inceputul primaverii astronomice, care dureaza circa 92 de zile. Ehinoctiul de primavara este in acest an pe 21 martie, cand, de la 0.45 incepe oficial primavara astronomica.

Este momentul in care Soarele, in miscarea sa aparenta anuala, trece prin punctul de intersectie al eclipticii cu ecuatorul ceresc, ziua fiind egala cu noaptea in orice loc de pe Pamant.

Exista doua astfel de fenomene: echinoctiul de primavara si echinoctiul de toamna.

Cele doua puncte de pe ecliptica in care se afla Soarele in momentul echinoctiului se numesc puncte echinoctiale, fiind denumite punctul vernal si, respectiv, punctul autumnal.

De la un an la altul, fenomenul nu se produce la aceeasi data datorita faptului ca anul calendaristic nu este egal cu cel tropic. Echinoctiul de primavara reprezinta momentul cand Pamantul este cel mai aproape de Soare si, incepand de la aceasta data, durata zilei va fi in continua crestere, iar cea a noptii in scadere, pana la data de 21 iunie, cand va avea loc solstitiul de vara.

In emisfera sudica a Pamantului, fenomenul este invers, astfel ca in regiunile respective acest moment marcheaza inceputul toamnei astronomice. Totodata, in regiunile polare, in emisfera nordica, incepe lunga zi polara, iar in cea sudica incepe noaptea polara, care vor dura, fiecare, cate sase luni.

Cuvantul "echinoctiu" deriva din cuvantul francez "equinoxe", care, la randul lui, provine din latinescul "aequinoctium", format din "aequus" — "egal" si "nox", "noctis" — "noapte".

Din punct de vedere astrologic, are loc trecerea Soarelui din zodia Pestelui in zodia Berbecului. Asistam astfel la sfarsitul si inceputul unui ciclu zodiacal. Omul devine asemenea unui vulcan, dornic de a erupe, de a exploda, de a realiza lucruri inedite.

ECHINOCTIU DE PRIMAVARA 2015: Astrologii spun ca momentul cand ziua devine egala cu noaptea simbolizeaza o stare de armonie, o stare de transformare profunda atat a naturii exterioare, cat si o transformare benefica a naturii noastre umane. In perioada echinoctiului de primavara, totul se trezeste la viata, tinde sa iasa la suprafata, sa se bucure de energiile profunde ale primaverii.

Potrivit traditiilor spirituale, orice forma de evolutie are trei etape distincte: creatia, mentinerea si resorbtia sau distrugerea. La toate acestea, se adauga si momentul de apogeu a ceea ce s-a creat. Astfel, echinoctiul de primavara simbolizeaza creatia, solstitiul de vara apogeul, echinoctiul de toamna inceperea perioadei de resorbtie si solstitiul de iarna perioada de conservare, care echivaleaza cu momentul de pregatire pentru un nou ciclu temporal.

Conform traditiei crestine, Pastele este serbat intotdeauna in prima duminica dupa Luna Plina de dupa echinoctiu.

Al doilea echinoctiu al anului este momentul cand soarele traverseaza ecuatorul ceresc trecand din emisfera cereasca nordica in cea sudica, in jurul datei de 23 septembrie, reprezentand echinoctiul de primavara in emisfera sudica si echinoctiul de toamna in emisfera nordica. Punctul de intersectie din acest moment al eclipticii cu ecuatorul ceresc se numeste punctul autumnal.



Sursa AGERPRES


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.