Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce e bine sa mancam vara!
94 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se fierbe fasolea boabe
255 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rutina de curatenie seara
350 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ai inceput sa iei in greutate de cand stai acasa?
431 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi utile despre ce bem si ce mancam pe canicula
104 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce sa bei dupa masa ca sa slabesti
1.176 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bea otet de mere inainte de culcare
176 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bunele maniere pe strada
155 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scapa de tuse.
950 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce este bine sa pui o lamaie feliata langa pat ,seara
189 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

De ce nu e bine sa mancam dupa ora 7 seara?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.02.2015  Adauga la favorite 1.495 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Medicina chineza detine secretul!
Stresul de zi cu zi, tipic societatilor moderne, dieta importata de peste ocean, bogata in alcool, prajeli si alimente de tip fast food au numai efecte negative asupra sanatatii, si in special asupra functionarii ficatului.
Pentru a ne "spala" de toate "relele" de peste zi, specialistii recomanda sa nu mai punem nimic in gura dupa ora 19.
Medicina traditionala chineza a fostintotdeauna o sursa inepuizabila de terapii si obiceiuri care isi gasesc functionalitatea chiar si in zilele noastre. Chinezii nu mananca nimic seara, dupa o anumita ora, iar explicatia rezida tot in vechile tratate de medicina.
Traditia lor spune ca energia sau qi circula in corpul nostru prin 12 canale principale, care mai sunt cunoscute drept meridiane. Fiecarui meridian ii corespunde un interval de 2 ore, timp in care energia in canalul respectiv atinge cota maxima.
Potrivit vechilor invataturi chinezesti, digestia este controlata de elementul Pamant. Organele care apartin acestui element sunt stomacul si splina. Pragul maxim de energie in meridianul stomacului este atins intre orele 7 si 9 dimineata, iar in canalul splinei,energia atinge cota maxima intre orele 9 si 11. Prin urmare, cel mai bine este sa mancam intre orele 7 si 9 dimineata, intrucat energia alocata digestiei este maxima in acest interval.
12 ore mai tarziu, energia din aceste meridiane atinge cel mai scazut nivel, drept pentru care invatatiichinezi ne sfatuiesc sa nu mai mancam dupa ora 19. Daca totusi ne este foame, ideal ar fi sa alegem alimente usor de digerat, precum fructe, legume sau sucuri proaspete.
Digestia este in mod normal mai lenta seara, din pricina resurselor scazute de energie. Daca ne lacomim la mese bogate in aceasta parte a zilei, alimentele stationeaza mai mult in stomac si tind sa fermenteze, ceea ce duce la formarea de gaze, creeaza senzatie de balonare si disconfort. Pentru a face fata efortului, organismul sustrage energia de la alte organe, pentru a sustine digestia.
Peste noapte, intre orele 23 si 3 dimineata, canalele vezicii biliare si cel al ficatul ating pragul maxim de energie. Aceste organe au rolul de a curata sangele si de a ne asigura, in felul acesta un somn odihnitor. Insa, cand mancam la ore tarzii, energia lor nu mai este centralizata asupra purificarii organismului, consecintele fiind indigestia, insomnia si senzatia de oboseala dimineata. Mai mult decat atat, pentru ca toxinele nu au fost eliminate complet din organism, se stocheaza la nivelul articulatiilor, expunandu-ne riscului de artrita.

Ce putem face pentru a revigora un ficat obosit?
In primul rand, sa renuntam la mesele copioase dupa ora 19.
Apoi, chinezii recomanda ceaiurile de papadie, urzici, menta, tataneasa care curata si regenereaza ficatul.
Insa nu uitati: odata ce incetati a mai manca noaptea, ficatul isi poate folosi energia pentru functia lui nemaifiindu-I "furata" de digestie, iar organismul are puterea de a se reface.
Veti observa ca o multime de simptome neplacute vor disparea, inclusiv cele care nu par sa aiba vreo legatura cu digestia, precum durerile, inclusiv cele ale incheieturilor.
In plus, veti vedea cat de simplu este, in felul acesta, sa eliminati kilogramele in plus.

Dureri de spate? Iata solutiile!
Durerile de spate dau disconfort si pot sa ascunda afectiuni grave ale organismului.
Le poti trata cu ajutorul masajului, acupuncturii sau a chiroterapiei.
Masajul elibereaza tensiunea din coloana
Cunoscut inca din antichitate pentru efectele sale benefice asupra organismului, masajul relaxeaza muschii si tendoanele, eliberand presiunea din coloana.
El detensioneaza presiunea dintre vertebre si discul intervertebral, ducand la disparitia durerilor de spate.
Masajul se face pe o masa speciala sau pe un scaun de masaj.
Sunt utilizate uleiuri sau lotiuni pe care le alege specialistul.
Caracteristica esentiala a acestei practici este ca se efectueaza cu miscari de tip continuu.

Acupunctura, pentru calmarea durerii
Acupunctura este o practica medicala chinezeasca in cadrul careia diferite zone ale organismului sunt strapunse de ace in scopuri terapeutice sau pentru a calma durerea. Aceasta terapie complementara din medicina te poate ajuta atunci cand durerile de spate nu-ti dau pace. Acupunctura nu presupune un tratament propriu-zis al bolii de care suferi, ci duce la o reechilibrare energetica a organismului. In momentul in care blocajele din calea fluxului de energie sunt eliminate, organismul se vindeca singur, indiferent de organul sau sistemul afectat.
Exista nenumarate zone de tratament pe care specialistii in acupunctura le cunosc si pentru care pot opta atunci cand te trateaza. Uneori se infig acele doar in brate, alteori in picioare sau in urechi. In cazul durerilor de spate, problema se atenueaza daca acele sunt infipte in pielea din respectiva zona. In mod normal, nu ar trebui sa simti durere in timpul terapiei, dar persoanele mai sensibile pot simti putin disconfort.

Chiroterapia repozitioneaza vertebrele
In momentul in care o vertebra nu este corect aliniata, ea produce blocaje si apasa pe nervi. Acest lucru duce la dereglari neuro-hormonale si la intreruperea transmisiei de mesaje de la creier catre anumite parti sau organe ale corpului. Prin chiroterapie sau osteopatie se realinieaza coloana vertebrala si se corecteaza pozitia vertebrelor deplasate.
Chiropracticianul este cel care poate sa amelioreze sau chiar sa trateze durerile de spate si cele de gat. El actioneaza doar cu mainile asupra coloanei si se foloseste de anumite miscari specifice care vindeca zonele dureroase.

Cele mai bune momente pentru a bea apa
Pentru ca nu putem trai fara apa, pentru ca trebuie sa ne asiguram cei doi litri zilnici, o consumam cu sfintenie. Dar trebuie sa facem asta cu cap. Asadar, care sunt cele mai bune moment ale zilei in care sa bem apa?
• Dimineata. Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci cum te trezesti este sa bei un pahar cu apa. In unele cure se indica 640 ml.
Pentru ca organismul tau se deshidrateaza in timpul noptii, improspateaza-l dimineata.
• Atunci cand iti este pofta de o gustare. Daca simti nevoia sa rontai ceva, ori ti s-a facut brusc pofta sau chiar foame, bea un pahar cu apa si asteapta o jumatate de ora.
Daca ti-a trecut inseamna ca era doar o pofta ce nu merita atentie sau ca iti era de fapt sete. Uneori, cand ne e sete, avem impresia de foame.
• Pe tot parcursul zilei. Pentru a mentine organismul hidratat si pentru echilibru. Cel mai bine este daca bem incet. Daca bem repede reusim doar sa ostoim setea, dar apa se va elimina imediat si nu vom obtine hidratarea de care avem nevoie.
In plus, un studiu german a scos la iveala faptul ca 1 litru de apa rece baut (nu direct din frigider, dar mai rece decat la temperatura camerei) te poate ajuta sa arzi cu pana la 50 de calorii in plus pe zi, asta insemnand 2 kilograme si jumatate pe an pierdute fara pic de efort.
Nu trebuie sa bei toata cantitatea de-o data, ci incet si sigur, cum am spus mai sus. Cercetatorii sunt de parere ca aceste efecte apar datorita faptului ca organismul trebuie sa munceasca pentru a incalzi apa inainte s-o prelucreze pentru a putea circula prin organism.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.