Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Anason – Pimpinella
362 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Isopul
1.173 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coada-calului – Equisetum arvense
349 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O radacina poate ajuta in lupta cu BOLILE FICATULUI
935 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Astragalus membranaceus)
1.158 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coada zmeului
1.012 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Macesele - Leacul suprem al iernii
590 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3 Ierburi care reduc stresul si anxietatea
1.088 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sunatoarea, cel mai puternic antidepresiv natural.
1.035 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficii uimitoare ale Geranium
366 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Isopul, o planta cu puteri miraculoase

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.01.2015  Adauga la favorite 2.105 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Mai ales in sezonul rece, Isopul (Hyssopus officinalis) este un remediu foarte valoros pentru o varietate de boli, printre care afectiunile respiratorii.




Apreciat inca din Antichitate, isopul (al carui nume de origine greaca -azob- inseamna planta sfanta) este enumerat in randul plantelor tamaduitoare, alaturi de cedru, de maslin, de mirt, de scortisoara si de vita de vie.

Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, mentioneaza ca, datorita calitatilor terapeutice deosebite, isopul a fost introdus in cultura, iar pentru aplicatiile medicinale se foloseste toata planta. Efectele benefice ale isopului, o planta delicata cu flori violacee, roz sau albe, inmanuncheate intr-o inflorescenta, sunt atribuite unui complex de substante active: minerale (calciu, potasiu, fier, mangan, cupru), glucide, flavonoide, rasini si taninuri. Studii recente mentioneaza ca datorita acestui rezervor cu substante active, isopul este recomandat in tratamentul unui numar impresionant de afectiuni, printre care bolile respiratorii (astmul bronsic), hepatice (inclusiv ciroza), cardiovasculare ( hipertensiune ), psihice (schizofrenie) si cancerul.

Cele mai importante efecte terapeutice ale isopului se datoreaza in special uleiului, care se regaseste in partile aeriene ale plantei. In timp, cercetatorii au descoperit ca aceasta esenta are proprietati bactericide (distruge bacteriile), antiseptice, astringente, antivirale, cicatrizante, diuretice, expectorante si sedative. Planta se poate administra sub forma de pulbere, de macerat sau de infuzie.

Pulberea, leac pentru detoxifiere

Planta uscata ( partea aeriana a isopului) se macina cu ajutorul rasnitei de cafea (doar cantitatea de care aveti nevoie). Dupa macinare, cerneti pulberea printr-o sita deasa. Pentru detoxificarea organismului, se recomanda cate un varf de cutit cu pulbere de isop, cu o jumatate de ora inaintea celor trei mese principale. Leacul se tine sub limba timp de cinci minute, dupa care il inghititi cu apa la temperatura camerei.

Un remediu excelent pentru astmul alergic

Pentru bolnavii de astm, doza recomandata este de o jumatate de lingurita, diluata in putina apa plata, care se administreaza de trei ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul trebuie urmat cel putin 14 zile si are efecte antiinfectioase puternice, usureaza expectoratia, crescand imunitatea organismului. Specialistii in medicina alternativa apreciaza ca acest leac este excelent pentru astmul alergic.

Induce o stare de buna dispozitie

Daca se administreaza un varf de cutit cu pulbere, cu un sfert de ora inainte de masa, de trei ori pe zi, aceasta inhiba reflexul vomitiv. Este un fapt dovedit ca acest remediu naturist stimuleaza pofta de mancare si induce o stare de buna dispozitie, fiind de mare ajutor in bolile grave. Pulberea astfel administrata este un foarte bun adjuvant in boala canceroasa si in ciroza hepatica, dar este la fel de eficienta impotriva balonarii si a altor probleme digestive.
Maceratul, un adjuvant excelent in schizofrenie

Pentru obtinerea unui macerat de isop, se folosesc cinci fire de planta proaspata maruntita cu mana. Peste aceasta se toarna apa de izvor, cat sa acopere planta complet si se lasa la macerat, la temperatura camerei, timp de 10-12 ore. Dupa acest interval, leacul se filtreaza printr-un tifon si se foloseste in afectiunile neurologice, psihice si in cele digestive, dupa recomandarea specialistului.
Cercetarile au dovedit ca maceratul de isop este un foarte bun adjuvant in schizofrenie. In acest caz, pentru calmarea manifestarilor imprevizibile ale bolii, se recomanda trei pahare de cate 100 ml de macerat pe parcursul unei zile intregi. Tratamentul trebuie urmat timp de sapte zile, iar dupa o pauza de o saptamana, terapia se poate repeta.

Cand se consuma 300 ml de macerat de isop pe parcursul unei zile, indulcit cu trei lingurite cu miere, bolnavul poate sa tina sub control afectiuni precum: depresia, astenia si nevroza astenica. Tratamentul trebuie continuat, fara intrerupere, timp de 20 de zile.

Maceratul, eficient si in calmarea gastritei

Un pahar cu macerat de isop, baut cu zece minute inaintea meselor principale, calmeaza durerile de stomac, gastrita si balonarile. In astfel de situatii, maceratul se poate consuma de cate ori este nevoie.
Isopul, un adjuvant recomandat in ciroza

Partea aeriana a plantei de isop, folosita ca ingredient principal pentru infuzie, poate fi procurata sub forma uscata de la magazinele Plafar. Infuzia se prepara dintr-o cana cu apa clocotita si o lingurita cu planta uscata, care se lasa la infuzat cinci minute.
Infuzia aceasta este un leac foarte bun care combate hipertensiunea arteriala; totodata, licoarea este un bun adjuvant in boala canceroasa si in ciroza hepatica. In astfel de afectiuni, se recomanda cate trei cani pe zi, dupa mesele principale, un interval de 30 de zile, sau dupa indicatia specialistului.

Elimina surplusul de lichide si toxinele

In situatia persoanelor care, din cauza unor disfunctii, retin apa in organism, tratamentul cu infuzie de isop favorizeaza eliminarea acesteia si purifica ficatul. In acest caz, se administreaza cate doua cani cu infuzie pe zi; efectul terapiei este foarte bun pentru ca se elimina nu numai surplusul de lichide, dar si toxinele. Totodata, infuzia de isop este eficienta in afectiunile aparatului respirator, in bronsite, faringite si in laringite. In tratamentul acestor afectiuni, terapeutii recomanda cate trei cani pe zi, dupa mesele principale. Tratamentul dureaza o saptamana si se poate repeta la nevoie


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.