Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Coada-calului – Equisetum arvense
327 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coada zmeului
1.006 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remedii naturiste care te scapa de vanatai
505 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top trei plante medicinale pentru slabit
371 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pentru cei care vor sa se lase de baut
1.592 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coada-soricelului
1.241 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scapa de balonare
488 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Artrita -tratamente naturiste
1.603 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hreanul cu lamaie imblanzeste sinuzita
1.683 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  100 de alimente fara calorii
1.881 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Coada-calului

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.01.2015  Adauga la favorite 1.381 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Coada-calului este bogata in minerale, cel mai important fiind siliciul, despre care se crede ca are efecte antiartritice si de tonifiere a tesutului conjunctiv. Tulpina mai contine flavonoide - cu efect antioxidant si diuretic - acizi organici si nicotina, oxid salicilic (sursa de acid salicilic, aspirina naturala), gluteolina, palustrina, fitosterina, beta-sitosterol, acid oxalic, acid malic, gliceride ale acidului stearic, linoleic, linolic, oleic, dimetil sulfone, vitamina C, uleiuri volatile, saruri de potasiu.
sus
Coada-calului - Actiune

Antiseptica, antimicrobiana, antiinflamatorie, diuretica, depurativa, maresc rezistenta tesutului conjunctiv, activeaza circulatia locala, bogata in minerale consolideaza oasele si dintii (planta este bogata in calciu si magneziu si in acelasi timp favorizeaza absorbtia acestor minerale), datorita continutului mare de siliciu din planta intervine in combaterea si tratarea aterosclerozei (s-a constatat ca lipsa siliciului duce la rigidizarea si sclerozarea peretilor vasculari, participa la sinteza colagenului, care mentine integritatea tesutului conjunctiv, articulatii, test muscular si pielea), are efect antiacid la nivel gastric si cicatrizant.
sus
Coada-calului - Indicatii terapeutice

Infectiile genito-urinare, bolile renale, problemele prostatei, obezitatea, artrita, ulcerele hemoragice si tuberculoza, afectiunile reumatice, combaterea celulitei, fracturi osoase, tetanie, hemoragiile interne si externe si pentru scurgerile vaginale, boli ale rinichilor, prostatite, boli reumatice, detoxifiere; in uz extern: ajuta la vindecarea contuziilor, degeraturilor, neuro-dermitelor, edeme ale picioarelor, grabeste cicatrizarea ranilor, a ulcerului varicos, combate transpiratia excesiva a picioarelor, osteoporoza, demineralizari, hipocalcemii, crampe musculare, ulcer gastro-duodenal.

Administrare:

Pulberea de coada-calului se obtine prin macinarea plantei uscate, se administreaza de 3- 4 ori pe zi cate o lingurita, fiind bine tolerata de organism in tratamente de lunga durata si eficienta in: tratarea hemoragiilor, anemiilor posthemoragice, consolidarea oaselor si dintilor, prevenirea si tratarea bolilor cardio-vasculare.

Maceratul la rece: se obtine prin adaosul intr-un litru de apa a 4- 6 linguri de pulbere de coada calului si se lasa la infuzat de seara pana dimineata; se consuma apoi pe parcursul intregii zile; are actiune diuretica, elimina surplusul de apa din tesuturi, detoxifica organismul.

Infuzia se prepara dintr-o lingurita de planta uscata la o cana de apa clocotita care se infuzeaza 10- 15 minute, se bea cate 1- 2 cesti pe zi.

Decoctul se face mai concentrat, respectiv 1 lingura cu varf de planta la o cana de apa, se fierbe 10 minute, apoi se strecoara si se foloseste pentru comprese in uz extern.

In uz extern se recomanda comprese in caz de: abcese, eczeme, epistaxis (hemoragii nazale, cand se recomanda ca in decoctul preparat a se adauge putina sare si sa se faca aspiratii nazale de 2 - 3 ori pe zi), transpiratie abundenta a picioarelor.
sus
Coada-calului - Precautii si contraindicatii

Datorita continutului mare de siliciu nu este indicat consumul acestei plante pentru copii mai mult de 2 saptamani (se fac pauze si apoi se reia)

Nu prelungiti o cura de coada-calului mai mult de 6 saptamani.

Nu se recomanda in sarcina si alaptare.

Coada-calului poate irita tractul digestiv.

Este bine sa o evitati daca suferiti de boli cardiace sau renale.

Atentie! Coada-calului poate fi confundata cu o planta otravitoare asemanatoare, care creste in mlastini (Equisetum palustre).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.