Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Coada-calului – Equisetum arvense
349 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pentru cei care vor sa se lase de baut
1.604 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scapa de balonare
498 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coada zmeului
1.012 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Artrita -tratamente naturiste
1.614 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hreanul cu lamaie imblanzeste sinuzita
1.699 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rinichi sanatosi si patrunjelul
2.153 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Astm bronsic si plantele medicinale
952 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reteta energizanta cu nuci
1.669 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Urzica - indicata in cazul bolilor de rinichi
1.357 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Coada-soricelului

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.01.2015  Adauga la favorite 1.256 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Florile contin 0,2-0,5% ulei esential, iar frunzele, 0,02- 0,07%. Uleiul contine sesquiterpene, mai ales azulena, si lactona achilleinica, cu efect antiinflamator, tanini, flavonoidele antiinflamatorii, alcaloizii, principii active (achileina, azulen, chamazulena, cineol, borneol, thion- camfen, limonen, pinen, cariofilen, acizi organici, acid achileic, formic, acid acetic, valerianoic, probionic, alcooli metilic, colina, fitosteroli.
sus
Coada-soricelului - Actiune

Proprietati astringente, stomahice, antispasmotice, antiseptice, antiinflamatorii, decongestive, hemostatice, cicatrizante, calmante, vermifuga (favorizeaza eliminarea viermilor intestinali), reglator hormonal datorita prezentei fitosterolilor, principiile active ajuta la refecerea celulelor hepatice, favorizeaza evacuarea vezicii biliare, actiune coleretica, colagoga, impiedica formarea pietrelor la vezica (efecte comparabile cu anghinarea), antiinflamatorie la nivelul vezicii, combate colecistiele acute si cronice, creste rezistenta organismului la infectii, flavonoidele au actiune antispastica, combat spasmele intestinale, reduc inflamatia si ajuta la refacerea mucoasei tubului digestiv, datorita fitosterolilor continuti, hormoni naturali (apigeina si luteolina) regleaza activitatea gonadelor, stimuleaza activitatea hormonilor care controleaza ciclul menstrual, actiune diuretica, depurativa, dezintoxicant pentru ficat, bila, rinichi.
sus
Coada-soricelului - Indicatii terapeutice

Coada-soricelului este intrebuintata datorita efectelor ei benefice in afectiunile digestive, enterite, enterocolite, in colicile abdominale, in bolile diareice, in tratamentul hemoroizilor. In amestec cu alte plante cu actiune similara, este folosita pentru stimularea digestiei in caz de hipo sau anaciditate gastrica. Planta mai este recomandata in tratamentul afectiunilor din sfera genitala la femei, in inflamatiile cronice ale anexelor precum si pentru calmarea durerilor menstruale, datorate spasmelor musculaturii uterine. Preparatele din coada-soricelului sunt deosebit de valoroase in vindecarea plagilor, inclusiv a arsurilor.

Administrare:

Pentru administrare interna, infuzia din coada-soricelului se prepara din 2 linguri de flori la 2 cani de apa. Se va bea toata cantitatea in mai multe reprize, pe parcursul zilei respective.

In bolile diareice, enterite si enterocolite, infuzia din coada-soricelului are efecte similare cu cele ale preparatelor din musetel.

Pentru uz extern (plagi, arsuri, eczeme, hemoroizi), se pot aplica pansamente imbibate cu o infuzie obtinuta din 2 linguri de flori la o cana de apa.

In cazul hemoroizilor se mai pot face bai locale cu o infuzie concentrata preparata din 30-50 g de flori la 1 litru de apa..
sus
Coada-soricelului - Precautii si contraindicatii

Coada-soricelului poate provoca alergii de contact.

Nu este recomandata in sarcina si alaptare.

Expunerea la lumina nu este recomandata. Planta poate fi fotosensibilizanta.

Dozele mari pot produce ameteli si dureri de cap.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.