Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Florian Pitis -2
1.805 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Florian Pittis-1
1.276 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marcela Rusu -O viata intr-o Ora
1.520 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Florian Pittis-3
1.996 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Geo Costiniu In memoriam
1.498 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Robin Williams A MURIT.
1.334 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bob Dylan - Biogafie / Partea 3
1.366 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Neil Young - Interviu 2005 - Dezastrul ecologic
949 vizite - 0 comentarii
adaugat de kass
 
  Rufus Wainwright - Un mare cantaret -canadian.
628 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Teoria Conspiratiei - Moartea lui Marilyn Monroe
1.477 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Ora de folk -Florian Pittisi de la minutul 20

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.10.2014  Adauga la favorite 1.503 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Florian Pittis (n. 4 octombrie 1943, Bucuresti - d. 5 august 2007, Bucuresti) a fost unul dintre cei mai indragiti actori de teatru, dar si regizor, traducator, interpret de muzica folk ori realizator de emisiuni radio. A scris texte pentru cantecele Andei Calugareanu, pentru Mircea Vintila, Sorin Chifiriuc si altii. A fost de asemenea, francmason (avand gradul 33 si ultim), purtator de cuvant al Marii Loje Nationale din Romania.
A lucrat la Teatrul Municipal „Lucia Sturza-Bulandra", colaborand cu regizori de renume precum Liviu Ciulei, Andrei Serban, Alexandru Tocilescu, Sanda Manu, Dan Micu. A tradus si a regizat piese de teatru. In domeniul muzical s-a facut cunoscut intr-un trio alaturi de Anda Calugareanu si Dan Tufaru, in regia TV a lui Alexandru Bocanet, iar mai tarziu a activat cu acelasi succes in Cenaclul Flacara. In anul 1992 intemeiaza, alaturi de Mircea Baniciu, Mircea Vintila si Vladi Cnejevici, formatia Pasarea Colibri, cu care concerteaza pana in 2001 si impreuna cu care inregistreaza patru albume.

Semneaza cronica muzicala in diverse publicatii, iar in 1998 devine directorul Canalului Tineret al Radiodifuziunii Romane, urmand ca apoi sa devina redactor-sef al postului de radio Radio 3net, ce emite exclusiv pe Internet. A adus o contributie notabila in popularizarea muzicii pop-rock prin realizarea unor emisiuni radiofonice in cadrul seriei Pittis Show.

Florian Pittis a tradus in limba romana cantecele lui Bob Dylan: A Hard Rain's A-Gonna Fall (Va veni iar o ploaie grea) [1], Death is Not the End (Sfarsitul nu-i aici) [2], Don't Think Twice, It's All Right (Nu-i nimic, asta e! ) [3], Mr. Tambourine Man [4], Rainy Day Women#12 & 35 (Toti suntem putin luati...) [5], She Belongs to Me (Alo! Ea-i a mea) [6], Silvio (Oameni buni) [7].






Mormantul lui Florian Pittis din cimitirul Bellu

In afara activitatii artistice, Pittis a fost membru si presedinte al Senatului Clubului Aristocratic al Rapidului, fiind un sustinator declarat al acestei populare echipe de fotbal.

S-a casatorit la 12 martie 1999 cu Niculina Anda, educatoare.

La 30 iulie 2007, Pittis a fost internat la Institutul Oncologic Fundeni. Artistul a impus medicilor sa nu dezvaluie amanunte despre starea sanatatii sale. Boala care l-a doborat, cancerul de prostata, era diagnosticata de mai bine de un an, timp in care Pittis a urmat cu regularitate tratamentele prescrise.[1] Florian Pittis se stinge din viata la 5 august 2007 (ora 15,15) si este inmormantat cu onoruri masonice.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.