Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Aurelian Andreescu
2.964 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marina Voica
1.688 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Captain Beefheart - Un artist de geniu (BBC) Part 5/6
1.266 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Domenico Modugno
1.593 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Stefan Iordache
1.487 vizite - 0 comentarii
adaugat de calea
 
  Thelma Todd - Intre mister si scandal
1.195 vizite - 0 comentarii
adaugat de dobre
 
  Ronnie Lane - Genialul muzician fara noroc Part 1/3
1.200 vizite - 0 comentarii
adaugat de mihail
 
  Jerry Lewis - Viata unui comic la Hollywood / Part 7/10
1.750 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Oliver Hardy sau in romaneste... Bran
1.342 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paul McCartney and Stevie Wonder- Ebony And Ivory-2010
1.372 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Aura Urziceanu

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.12.2014  Adauga la favorite 2.588 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Aura Urziceanu s-a nascut in anul 1946 la Bucuresti. Parintii ei se numeau Jana si Nelu Urziceanu. La varsta de cinci (dupa alte surse, patru ani a inceput sa studieze vioara sub indrumarea tatalui ei. Mai tarziu absolva clasa de canto de muzica usoara condusa de profesoara Florica Orascu la Scoala Populara de Arta din Bucuresti.

Isi face debutul la Radiodifuziunea Romana in 1959, cu piesa „Vreau sa cant si eu la televizor". Cativa ani mai tarziu interpreteaza la Televiziune compozitia „Soarele e-ndragostit de Mamaia", scrisa de Dinu Serbanescu pe versurile lui Aurel Felea si prezentata anterior la prima editie (1963) a Festivalului de Muzica Usoara de la Mamaia.

In primii ani, tanara Aura Urziceanu interpreteaza muzica usoara in case de cultura.[4] Se face remarcata in cadrul unui concert de interpreti amatori cuprins in programul editiei cu numarul trei (1965) a Festivalului de la Mamaia, unde canta intr-o maniera libera piesa „La tine mi-e gandul", semnata de compozitorul Petre Firulescu. In acelasi an, isi face prima aparitie pe o scena mare la Sala Palatului din Bucuresti, unde interpreteaza doua numere dintr-un spectacol de revista al Teatrului Satiric-Muzical „Constantin Tanase": „Zambiti, va rog" si „Oglinda dragostei", ambele compuse de Edmond Deda.

Primul recital de jazz al Aurei Urziceanu are loc la Student Club.

In primavara lui 1966, cantareata este distribuita in spectacolul Jazz–jazz–jazz, prezentat la Teatrul Evreiesc de Stat, alaturi de pianistul Janos Korossy, contrabasistul Johnny Raducanu, bateristul Miki Manaila si balerinele Miriam Raducanu si Cecilia Hoppe.[9] Se face remarcata in jazz cu o adaptare a Rapsodiei romane nr. 1 de George Enescu.

Interpreta sustine turnee in compania celor mai prestigioase orchestre romanesti de jazz si de muzica usoara.[10] In continuare concerteaza in tara, apoi din nou in Uniunea Sovietica (1968) si inapoi in tara, cu pianistul Horia Ropcea. Urmeaza concerte impreuna cu Edmond Deda la pian, sustinute la sala „Dalles" si la Teatrul „Ion Vasilescu" din capitala.

In 1972, Aura Urziceanu isi face debutul international pe scena de la Carnegie Hall (New York) cu formatia pianistului si sefului de orchestra american Duke Ellington. Va mai canta alaturi de alte nume importante ale muzicii de jazz, precum cantareata Ella Fitzgerald, pianistii Bill Evans, Ahmad Jamal si Hank Jones, seful de orchestra Quincy Jones, trompetistii Dizzy Gillespie si Thad Jones, saxofonistul Paul Desmond, chitaristul Joe Pass si bateristul Mel Lewis.

Efectueaza turnee si in Australia, Brazilia, Bulgaria, Franta, Germania, Italia, Japonia, Polonia, Regatul Unit, Statele Unite ale Americii etc. Face parte din juriile unor concursuri internationale desfasurate la New York si Toronto (Canada).



Aura Urziceanu insoteste in 1966 o orchestra de muzica usoara reunind formatiile Janos Korossy si Bebe Prisada intr-un turneu sovietic. Cantareata se bucura de o apreciere deosebita din partea publicului.

La cea de a cincea editie (1969) a Festivalului de la Mamaia, ea primeste premiul al doilea pentru interpretare. Doi ani mai tarziu, o echipa formata din Aura Urziceanu, Aurelian Andreescu si Mihaela Mihai cucereste Cupa Europei la Festivalul International al Cantecului de la Knokke-Heist (Belgia), iar Urziceanu este numita cantareata festivalului

Aura Urziceanu colaboreaza cu ansamblul condus de Richard Oschanitzky, atat pe scena, cat si in studiourile de inregistrare; impreuna realizeaza si muzica de film.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.