Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Duminica Floriilor
477 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cu parintele Constantin Necula: Duminica Floriilor
114 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sarbatoarea de Florii se mai numeste si “Nunta urzicilor
421 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Duminica Floriilor
1.210 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Romania te iubesc Ierusalim in asteptarea pacii
480 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Duminica Floriilor - Intrarea Domnului in Ierusalim
580 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Exclusiv in Romania: La Bella Dobroge
360 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ROMANIA, TE IUBESC! - POFTITI IN ROMANIA
615 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dezastrul din Colectiv
941 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Craciunul in Germania
1.203 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Duminica Floriilor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.04.2014  Adauga la favorite 740 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Sarbatoarea Floriilor ne aduce aminte de intrarea triumfala a lui Iisus in orasul Ierusalim. Este sarbatorita in fiecare an cu o saptamana inainte de Paste si se mai numeste Duminica Stalparilor.

Dupa invierea minunata a lui Lazar, capeteniile iudeilor au luat hotararea sa-l omoare pe Iisus cu primul prilej care li se va ivi. Arhiereii si fariseii „dadusera porunca, ca daca va sti cineva unde este, sa dea de veste ca sa-L prinda"(Ioan 11;57). Aceasta hotarare nu este surprinzatoare deoarece ei isi vedeau puterea si influenta subminate ( daca Il lasam asa toti vor crede in El... Ioan 11;48). Cel care ia hotararea cum sa fie rezolvata aceasta problema este arhiereul Caiafa: „mai de folos ne este sa moara un om pentru popor, decat sa piara intreg neamul."(Ioan 11;50). Pentru ca era arhiereu, Caiafa prin cuvintele sale a proorocit scopul jertfei lui Iisus –salvarea neamului omenesc.

Dupa ce Iisus se intoarce din cetatea Efraim la prietenul sau Lazar, ia hotararea sa mearga la Ierusalim. Pe drumul spre Ierusalim, langa muntele Maslinilor, Mantuitorul ii trimite pe doi dintre ucenicii sai sa ii aduca din sat un manz de asin pe care nu a mai stat nimeni. Acestia l-au gasit, dupa cum a spus Invatatorul lor: Mergeti in satul dinaintea voastra si, intrand in el, veti gasi un manz legat pe care nimeni dintre oameni n-a sezut vreodata...(Luca 19;30).

Pentru a-si arata pretuirea pe care o aveau pentru Iisus, oamenii asterneau in calea lui ramuri, si chiar hainele lor strigand: Osana[1]!Bine este cuvantat cel ce vine intru numele Domnului! ...Osana, Fiul lui David! Vestea venirii lui Iisus in Ierusalim s-a intins foarte repede, datorita faimei sale si a minunii extraordinare pe care o infaptuise in urma cu cateva zile si care ii pusese pe jar pe mai-marii iudeilor: toata cetatea s-a cutremurat (Matei 21;10-11)

Evident aceasta primire i-a intaratat si mai rau pe sinedristi care, suparati il apostrofeaza pe Iisus zicandu-I: Invatatorule, cearta-ti ucenicii. Dar El le raspunde: Daca vor tacea acestia, pietrele vor striga! (Luca 20;39-40) Acest episod se repeta in templu cand copii ii adreseaza aceleasi urale, spre disperarea arhiereilor si carturarilor (Matei 21;15-16).

Urmatorul lucru inedit pe care il savarseste Hristos este alungarea negutatorilor care pangareau templul lui Dumnezeu: Casa mea, casa de rugaciune se va chema, iar voi o faceti pestera de talhari! (Matei 21;12-13). Inlaturand aceasta cutuma, arhiereii si carturarii isi vad amenintate acum, dupa putere si pozitie, si veniturile (de loc neglijabile).

Dupa alungarea „talharilor" din templu, Iisus a savarsit o serie de minuni vindecand oameni orbi si schiopi. In tot acest timp arhiereii si carturarii unelteau fara succes sa-L prinda pe Iisus: Arhiereii si carturarii si fruntasii poporului cautau sa-L piarda. Si nu gaseau ce sa-I faca, deoarece tot poporul se tinea dupa El, ascultandu-L (Luca 19;47-48).

Din relatarea evenimentelor de mai sus vedem cum actiunea se desfasoara pe doua planuri: Unul in care sunt prezentati oamenii ce se bucura de prezenta Mantuitorului in mijlocul lor, de cuvintele si de minunile pe care le infaptuia. Si un altul ocult format din mai-marii evreilor care urmareau stoparea „furtunii" iscate de Iisus intre iudei prin cel mai brutal mod posibil: omorarea lui Iisus


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.