Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mari romani: Regele Carol I
904 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ziua indragostitilor si povestea ei
1.010 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stil salbatic (SUA 1983) Drama muzicala 82 min
11 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  The Pleiadian Connection - Full Documentary 1988
1.083 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Arta fripturii de vita a reginei Victoria
304 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TOURUL MUZEULUI MODEI DIN BATH, ANGLIA
171 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Desecretizarea fenomenului OZN
1.178 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Daniel Tammet
895 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Valentin's day
1.052 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevarata fata a Uniunii Europene
551 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Sandra Day O’Connor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.11.2013  Adauga la favorite 981 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Sandra Day O'Connor (nascuta la 26 martie 1930) este un magistrat american care a servit ca prima femeie in calitate de judecator asociat al Curtii Supreme de Justitie a Statelor Unite ale Americii intre 1981 si 2006. Datorita modului sau de studiere amanuntita a fiecarui caz in parte, respectiv a vederilor sale politice moderate, Day O'Connor a fost adesea considerata ca fiind cea care a dat votul decisiv in unele din cazurile aduse in atentia Curtii Supreme de Justitie. Ulterior, in anii tarzii ai serviciului sau, a obiectat acestui mod unilateral de a o caracteriza.

In 2001, revista Ladies' Home Journal a cotat-o ca fiind cea de-a doua cea mai puternica femeie din Statele Unite ale Americii. [1] In 2004 si 2005 Forbes Magazine a considerat-o ca cea de-a patra cea mai puternica femeie din Statele Unite, respectiv ca cea dea treizecisisasea cea mai puternica femeie din lume. In lista referitoare la Statele Unite, Day O'Connor a fost precedata doar de [the] National Security Advisor (pe atunci) Condoleezza Rice, Senatoarea de New York si fosta Prima doamna Hillary Rodham Clinton, respectiv actuala Prima doamna Laura Welch Bush. [2].

Inaintea asocierii sale cu Curtea Suprema de Justitie, Sandra Day O'Connor a fost un magistrat si politician in Arizona.[3] A fost nominalizata pentru Curte de catre presedintele Ronald Reagan, confirmata de catre Congres printr-un "scor" aproape perfect, de 99 - 0, servind ulterior in calitate de judecator asociat al Curtii pentru o perioada de peste douazeci si patru de ani. In ziua de 1 iulie 2005, a anuntat intentia de a se retrage efectiv dupa numirea unui succesor. Magistratul Samuel Alito, nominalizat de catre presedintele George W. Bush la 30 octombrie 2005, pentru a o substitui, a fost confirmat de Senat printr-un vot foarte strans, 58-42.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.