Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  O capitala distrusa in timp de pace
563 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 de animale preistorice ,periculoase care au disparut
17 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O capitala distrusa in timp de pace
348 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ulpia Traiana Sarmizegetusa, ep 2
609 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce s-a intamplat t DUPA ce dinozaurii au disparut
120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Port Royal din Jamaica
753 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ziua in care a murit mezozoicul
252 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Partea III – Invidia lumii
585 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Consecinte: Populatia Zero
333 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bizantul, imperiul pierdut-Invidia lumii
432 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Exploratorulsi orasului disparut - Sipapu

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.04.2013  Adauga la favorite 942 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Rapoartele arheologice atesta faptul ca si pe conti­nentul american s-au descoperit multe tuneluri antice. in 19.09, ziarul "Phoenix Gazette", din Arizona, a scos la iveala o poveste fascinanta, intitulata Explorari sub Marele Canion". Conform articolului, exploratorul G.E. Kincaid, in timpul expeditiei sale in Marele Ca­nion, a facut o descoperire uluitoare: un intreg oras subteran, cu o retea de tuneluri, in care s-au gasit do­vezi ce indica faptul ca civilizatiile antice au migrat in America din Orient prin aceste cai subpamantene. Cer­cetatorul a demonstrat, aparent convingator, ca popu­latia care locuia in aceste caverne misterioase, adanc sapate in stanca, era de origine orientala, posibil din Egipt. in publicatie se relateaza ca echipa coordonata de Kincaid a descoperit o camera gigant, de aproxi­mativ 1500 de picioare (450 metri), din care porneau zeci de pasaje, "ca spitele unei roti". De aici au scos la iveala arme si diverse instrumente din cupru care, in mod straniu, nu au putut fi atribuite populatiilor origi­nare din America, si mai multe tablite gravate cu sem­ne si simboluri ce semanau cu hieroglifele egiptene. in articol se povesteste ca echipa lui Kincaid ar fi gasit in tuneluri si o cripta in care erau depuse mai multe mu­mii ale unor barbati adulti. "Mormantul sau cripta in care au fost gasite mumiile este una dintre cele mai mari camere din orasul subteran. in peretii camerei erau sapate un fel de nise, fiecare adapostind o singura mumie. Alaturi de oseminte, in cavitati s-au gasit si cupe de cupru si bucati de sabii. Unele mumii erau acoperite cu lut, si toate erau invelite intr-un material din scoarta de copac".

Daca teoriile lor au fost corecte, atunci misterul ori­ginii populatiilor, preisto­rice din nordul Americii a fost rezolvat: Egiptul si Nilul, Arizona si fluviul Colorado au fost candva, in urma cu milenii, conectate printr-un lant de tuneluri. Teoria intrece pana si cele mai fanteziste scenarii.

Toate aceste dovezi se spune ca ar fi fost depuse la Institutul Smithsonian din Washington, care ar fi sponsorizat expeditia ex­ploratorului Kincaid. Totusi, acolo nu s-au gasit nici un fel de probe care sa ateste existenta artefactelor antice. De aseme­nea, nu s-a putut descoperi nici un indiciu referitor la ce s-a intamplat ulterior cu exploratorul Kincaid. Acesta parca s-ar fi evaporat.

| Cu toate ca existenta exploratorului american si a descoperirilor sale nu poate fi dovedita, un fapt ciudat adanceste mis­terul. in decurs de cativa ani de la aparitia articolului, Guvernul Federal al Statelor Unite a interzis accesul in zona, patrun­derea in acel spatiu fara aprobare cons­tituind o ilegalitate. Numai amerindieni­lor li s-a acordat permisiunea sa traver­seze acel teritoriu.

Este un fapt bine cunoscut ca in canioanele din statul Arizona exista o multime de grote, cavitati si pesteri, majo­ritatea descoperite de alpmisti. Denumi­rile acestora. Turnul lui Seth, Turnul lui Ra, Templul lui Horus, sugereaza legatura cu Egiptul antic.

Misteriosul tunel din Teotihuacan

Recent, arheologii au descoperit un tunel vechi de 1800 de ani, care duce in directia unui intreg sistem de galerii, aflat la 12 metri sub Templul Sarpelui cu Pene din Mexic. Orasul Teotihuacan a fost construit de o popu­latie relativ putin cunoscuta, care a atins apogeul intre anii 100 I.Chr si 750 d.Chr. Templul a fost ridicat intre anii 150-200 d.Chr. Din motive necunos­cute, orasul a fost abandonat pana la venirea in zona a populatiilor aztece, in 1300 d.Chr. Acestia din urma au dat si denumirea de Teotihuacan, care sem­nifica "locul unde oamenii devin zei".

Excavatiile realizate pentru dezve­lirea tunelurilor au inceput in 2003 si au fost cele mai amanuntite realizate vreo­data intr-un sit arheologic. Arhitectul Sergio Gomez, initiatorul proiectului, a declarat ca pasajul subteran se desfa­soara pe sub Templul Sarpelui cu Pene — cea mai importanta cla­dire din citadela - iar intrarea se afla la cativa metri de templu. "Accesul in tunel se face printr- un put larg de 5 metri. Am desco­perit un coridor lung de 100 de metri, care se sfarseste intr-o serie de galerii sapate in stanca".

Desi nu se cunoaste exact de cand dateaza, investigatiile de pana acum au dovedit faptul ca tunelul a fost construit inaintea templului si ca a fost inchis din motive stranii, de catre populatia din Teotihuacan. Totusi, la ce ser­vea acest tunel? Sergio Gdmez crede ca era legat de conceptul de "lume subpamanteana". "Pro­babil, tunelul era elementul central, principal, in jurul caruia a fost construit centrul de ritualuri


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.