Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Golden Retriever
1.785 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Furnicile cunosteau internetul de sute de ani
1.826 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisica Abisiniana
1.381 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Doua ore de momente uimitoare ale animalelor
8 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisica de mare
1.892 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
01:58
  Tigrul - o pisica mai mare
2.257 vizite - 1 comentarii
adaugat de micle
 
  Balaurul dobrogean,
2.396 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gaita
1.853 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Valentine's Day si terrierul
1.638 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tantarul
1.180 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Gordon-setter

 
 
 
 
 
Adaugat de nina 30.10.2012  Adauga la favorite 1.563 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
GGordon Setter-ul este un caine ce adora sa zburde pe pajisti intinse, intr-un tinut rural, plin de armonie. Desi este un patruped ce face parte din rasele de setter, acesta este catalogat ca fiind cel mai masiv, cel mai mare dar si cel mai lent dintre cainii de acest tip. El este facut pentru munca zilnica, lenta si oricat de grea, pentru ca nu s-ar da batut in fata niciunui impas. Gordon Setter-ul a primit ca prim nume acela de Gordon Castle Setter dat fiind ca a fost creat in Scotia prin anii 1600, cunoscut si sub numele de setterul negru cu cafeniu sau setterul „cu puncte de foc". Acest caine era folosit la vanat, meserie in care excela mai ales in prinderea pasarilor de pamant, castigand si o mare simpatie in randul oamenilor pe la inceputul secolului al XIX-lea, intrand in atentia distinsa a ducelui de Gordon, de unde isi si ia prenumele. Gordon Setter-ul este un vanator plin de iscusinta, tenace, cu propriile sale metode, care nu dau gres niciodata, motiv pentru care a fost importat si in Statele Unite ale Americii in 1842, pentru ca apoi sa-si primeasca locul binemeritat in randul animalelor de comapnie foarte indragite. Gordon Setter-ul este un animal foarte afectuos, deosebit de inteligent, cu un instinct de vanatoare pe care inca nu l-a renegat si foarte devotat familiei cu care locuieste. Cainii din aceasta rasa se poarta foarte frumos si sunt grijulii cu copiii, desi fata de alte animale pot manifesta putina gelozie, animale pe care totusi le accepta si te tolereaza mofturile. Daca aveti o pisica insa, nu incercati sa ignorati si nevoia de afectiune a patrupedului, doar satisfacand mofturile pisicii. Gordon Setter-ul este o rasa care iubeste aventura, deci va aprecia excursiile cu familia, prin paduri, munti sau oriunde se intampla sa mergeti si mai mult decat atat, daca il tineti la curte ar fi indicat sa va imprejmuiti bine curtea, fara a-i lasa o portita de scapare, de care se va folosi ori de cate ori simte nevoia sa evadeze si cu siguranta o va face destul de des. Dar acest lucru se poate repara cu o educatie timpurie. De regula Gordon Setter-ul este predispus la urmatoarele boli: torsiunea gastrica, displazia de sold, epilepsia care poate aparea pana la 5 ani, cataracta, diverse afectiuni oculare precum atrofia retiniana progresiva. Durata de viata a Gordon Setter-ului este de la 10 ani pana la 13 ani.

Aspect fizic

Gordon Setter-ul asa cum spuneam si la inceput, este cel mai masiv dintre setter-i, avand si blana mai ondulata si mai matasoasa. Cainii din aceasta rasa sunt puternici, cu un cap mare, lung si cu liniile rotunjite, elegante. Nasul sau este negru, cu narile evidente si stopul pronuntat, iar ochii lor sunt de forma ovala, de culoare maro inchis, caprui, ce le da mereu o expresie inteligenta a fetei. Urechile Gordon Setter-ului sunt ascutite si pendulante, coada sa este stufoasa si se subtiaza spre varf si este mereu tinuta dreapta. Au pieptul adanc, acesta ajunge aproape de nivelul coatelor, insa nu este extrem de lat si labele unui astfel de setter sunt ca si cele de pisica, si anume au degete arcuite, acoperite cu par si pinteni care trebuie taiati. Blana Gordon Setter-ului este moale, in unele locuri mai ondulata, in unele locuri aproape neteda si poate avea urmatoarele culori: negru lucios cu pete cafenii, negru lucios cu pete mahon rosiatic. Blana este mai lunga pe membre, la urechi, partea inferioara si coada. Un Gordon Setter ajunge la maturitate la o inaltime de aproximativ 69 de centimetri la masculi si 66 de centimetri la femele iar greutatea lor variaza intre 20 si 36 de kilograme in functie de sexul patrupedului.

Cum ii place sa traiasca

Gordon Setter-ul se va integra foarte bine intr-o familie activa dar ii va placea cu siguranta si sa aiba un stapan sportiv. Acesti caini sunt vanatori formidali, cu un miros foarte bine dezvoltat, carora le place sa alerge, sa se joace, in special cu copiii. Acesti caini pot primi toata increderea stapanului, deoarece sunt foarte loiali, insa rezervati cu strainii, indicat fiind pentru ei un mediu rural sau macar la casa prevazuta cu curte mare. Daca nu le puteti oferi un astfel de camin, dar totusi doriti sa-i cresteti, aveti grija sa ii plimbati zilnic, destul de des, plimbari care trebuie intregite de iesiri mai lungi pentru alergare. Acesti caini sunt foarte usor de dresat mai ales daca dresajul incepe timpuriu si este facut treptat, cu rabdare, fara pic de severitate, deoarece aceasta poate duce la modificari grave de comportament care cu siguranta nu sunt dorite de nici un detinator de Gordon Setter. Acest caine este deosebit de energic si daca nu il ajutati sa-si consume constructiv acea energie o va face intr-un mod neplacut pentru casa si pentru stapan. Si blana sa necesita tot atata grija, in fiecare zi are nevoie de periere, mai ales in perioada de naparlire, care are loc sezonier.





ordon-setter


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.