Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Balena
1.960 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Curiozitati despre pisici
2.158 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  45 DE CURIOZITATI DESPRE ANIMALE -
139 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce animale sunt marsupiale
667 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pasarea secretar
1.334 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Babirusa
715 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pasari de colivie - Rasa: Nimfele
1.681 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Calutii de mare
630 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pasarile isi iau repere in calatoriile lungi
741 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caii-Cele mai inteligente animale ale planetei
1.332 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Tarantulele isi pot regenera picioarele pierdute

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.11.2021  Adauga la favorite 463 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Femelele tarantule sunt faimoase pentru faptul ca traiesc foarte mult. Chiar si in captivitate au existat cazuri in care acestea au trait peste 20 de ani. Pe de alta parte, masculii nu traiesc mult dupa ce ajung la maturitatea sexuala, cu o durata de viata ce poate varia in medie intre 5 si 10 ani. Mai mult decat atat, masculii nici macar nu naparlesc odata ajunsi la maturitate.
Cele mai mari tarantule au picioare lungi de 25 de centimetri, putand fi comparate cu marimea unei farfurii. Chiar si cei mai mari iubitori de paianjeni ar putea avea unele probleme in a sta nemiscati in conditiile in care o tarantula s-ar apropia de ei. Regizorilor le place sa prezinte in filmele lor de groaza acesti paianjeni mari, fapt ce le-a adus o reputatie proasta.

• Tarantulele sunt destul de docile si rar musca oameni

Multi pradatori mari ar transforma tarantulele intr-o masa copioasa, asa se face ca acesti paianjeni nu sunt interesati sa se incurce cu oameni. Pe langa aceasta, chiar daca ar musca, tarantula nu s-ar apara prea bine din moment ce veninul ei nu este foarte periculos. O muscatura de tarantula nu este cu nimic mai rea decat o intepatura de albina in termeni de toxicitate.

• Tarantulele se apara prin aruncarea in atacatori a unor ace (unele fire de par)

In situatia in care o tarantula se simte amenintata, aceasta se foloseste de picioarele din spate pentru a indeparta firele de par de pe abdomenul sau si pentru a le arunca in directia in care se afla pericolul. Este posibil sa nu remarcam momentul in care paianjenul arunca firele de par, dar cu siguranta le vom simti dupa aceea, din moment ce ele provoaca o iritatie urata. Ca urmare a intepaturilor, unele persoane pot suferi chiar si o reactie alergica grava. Pentru tarantula, aceasta miscare de aparare nu lasa urme mai grave decat o chelie pe abdomen.

• Tarantulele prind noaptea prada mica intr-o ambuscada, apar pe furis si apoi ataca

Tarantulele nu folosesc panze pentru a-si prinde prada, dar acest lucru nu inseamna ca nu este la fel de greu din moment ce vaneaza pe jos. Tarantulele mai mici mananca insecte mici, in timp ce unele dintre speciile mai mari vaneaza broaste, soareci, chiar si pasari. Ca si alti paianjeni, tarantulele isi paralizeaza prada cu veninul lor, apoi utilizeaza enzime digestive pentru a-si transforma masa intr-un lichid.

Tarantulele sunt creaturi destul de subtirele, in special in jurul abdomenului. Chiar si o cadere de la o inaltime mica poate provoca o ruptura mortala a exoscheletului. Din acest motiv, nu este recomandata manipularea tarantulelor. Putem sa ne speriem usor si la fel de usor se poate speria si tarantula, iar daca ar incepe sa se agite, cel mai probabil am scapa-o din mana destul de repede.

• Tarantulele au gheare retractabile, la fel ca pisicile

Din moment ce o cadere este atat de periculoasa, este important pentru acestea sa se prinda bine atunci cand escaladeaza. Chiar daca de cele mai multe ori tarantulele tind sa se miste pe pamant, uneori ele urca in copaci sau pe alte obiecte din jur. Prin extinderea unor gheare speciale ce se afla la capatul fiecarui picior, o tarantula poate obtine o mai buna intelegere a suprafetelor pe care incearca sa le escaladeze.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.