Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cai - Rasa: Akhal Teke
2.480 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Camila
1.866 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Camila
2.615 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Afla totul despre serpi
1.702 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rata mandarin
1.304 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O lupta in familie - Lupii si Coiotii
1.604 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Dutch
493 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cal Alter Real
740 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O alta dimensiune a frumosului
1.400 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caini - Rasa: Barbet
1.422 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

AKHAL TEKE-Printul desertului

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.04.2021  Adauga la favorite 483 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Calul Akhal Teke este absolut unic, bizar si uluitor. Este cea mai veche rasa de cai din lume! Este una dintre cele mai frumoase, elegante si mandre rase de cai din lume.
Origine si istoric
Rasa de cai Akhal Teke este descendenta din rasa antica Turkmene, originara din Asia, ce a fost folosita de triburile nomade in razboaie. Ulterior, rasa Turkmene a fost adusa in Rusia unde s-a nascut pentru prima oara rasa Akhal Teke pentru a fi folosita de armata Rusiei.

Calul Akhal Teke a dovedit o buna rezistenta in anul 1935 cand a calatorit timp de 84 zile, parcurgand in total 4184 kilometri din Ashkhabad in Moscova. In aceasta calatorie au existat trei zile in care calul Akhal Teke, parcurgand desertul Karakum, nu a baut apa. La sosirea in Moscova, calul Akhal Teke era vizibil intr-o conditie mai buna decat restul cailor.

cal-Akhal-Teke-profil-rasa-antica-Turkmene



Descriere fizica
Calul Akhal Teke are cap mic, frumos, cu ochi mari si urechi inguste si inalte. Are un gat lung si subtire, cu o coama rara si matasoasa. Are un piept lung si ingust, un corp lung, picioare subtiri fara blana si o coada rara. Rasa Akhal Teke este rezistenta si inteligenta, cu un pas lung, rapida, agila.

Calul Akhal Teke masoara 145-162 centimetri inaltime si cantareste 400-500 kilograme.

Aceasta rasa poate avea urmatoarele culori: maro, negru, castaniu, gri, auriu, cenusiu cu pete negre si cateodata are pete albe pe fata si picioare. Blana are o stralucire distinctiva metalica datorita structurii unice a parului.

Comportament si personalitate
Calul Akhal Teke este inteligent si invata repede, sensibil, delicat si de multe ori dezvolta o legatura stransa cu stapanul sau, facandu-l sa fie calul unui singur calaret. Acesta este uneori incapatanat, vioi si indraznet.

cal-Akhal-Teke-competitie-invata-repede



Sanatate si puncte vulnerabile
Calul Akhal Teke este predispus la a dezvolta sindromul Wobbler, ce se refera la mai multe afectiuni ale cailor, inclusiv malformatii cervicale. Cu toate acestea, aceasta rasa este asociata o fertilitate crescuta si o medie mare de viata, 20 de ani. In lume, exista aproximativ 3500 de exemplare din aceasta rasa, majoritatea aflandu-se in Rusia si Turkmenistan.

Utilitate
Rasa Akhal Teke este folosita ca rasa de calarie si in competitii. A avut excelente rezultate in dresaj, sarituri si competitii de rezistenta, in timp ce in Rusia si Turkmenistan a fost folosita in cursele de cai


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.