Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Prajitura Tiramisu
3.110 vizite - 0 comentarii
adaugat de ioana
 
  Tiramisu
2.561 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort -Battenberg
396 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort cu crema fara coacere!!
298 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tarta de caise
144 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Inghetata de caise
803 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort iepuras
4.116 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  TIRAMISU sarac in calorii, sarac in carbohidrati!
45 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura cu caise
918 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort Sorina
1.711 vizite - 0 comentarii
adaugat de Sorina Cuisine
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Tort Tiramisu cu rulada de caise

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.03.2019  Adauga la favorite 657 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ingrediente:
Pentru blat si rulada cu gem aveti nevoie de:
5 albusuri
5 galbenusuri
60g amidon de porumb
90g faina
150g zahar tos extrafin
o lingurita praf de copt
o priza de sare
esenta de vanilie
3 linguri de ulei
4 linguri de apa fierbinte
230g gem de caise
Pentru crema aveti nevoie de:
3 galbenusuri
100g zahar tos extrafin
250g crema branza mascarpone
250g frisca batuta neindulcita(in cazul in care puneti frisca indulcita veti injumatati cantitatea de zahar)
esenta vanilie
coaja rasa de lamaie
3 foi de gelatina sau 1/2 plic gelatina granule(5g)
50ml irish cream sau lapte
Pentru sirop aveti nevoie de:
100ml cafea tare indulcita
40ml irish cream sau lichior de migdale(puteti sa nu puneti lichior daca nu aveti)

Mod de preparare:

Pregatirea blatului si ruladei:
Preincalziti cuptorul la 200 de grade celsius(incalzire superioara si inferioara la cuptoarele elctrice) si tapetati cu hartie de copt baza unei tavi rotunde cu diametrul de 21-22cm si baza unei tavi de cuptor(vedeti imaginile de mai jos).
Amestecati faina cu amidonul si cu praful de copt cu un tel pentru a dispersa eventualele cocoloase sau puteti sa cerneti acest amestec. Mixati albusurile cu praful de sare pana se face spuma,adugati zaharul tos si mixati in continuare aproximativ 2-3 minute.Adaugati treptat galbenusurile mixand in continuare,esenta de vanilie ,uleiul si apa fierbinte.La final adaugati si amestecul de faina,amidon si praf de copt mixand la viteza foarte mica putin pana se omogenizeaza compozitia. Turnati jumatate de compozitie in tava de cuptor si cealalta jumatate in tava rotunda niveland frumos.Coaceti intai foaia de rulada din tava de cuptor aproximativ 8 minute(sa nu o lasati prea mult pentru ca nu mai puteti sa formati rulada,faceti testul scobitorii),apoi blatul din tava rotunda care va sta aproximativ 10 minute in cuptor pana este gata. Dupa ce ati scos foaia de rulada din cuptor,presarati imediat zahar pudra pe ea ,o acoperiti cu hartie de copt si o intoarceti cu fata in jos luind tava de pe ea,dar lasand-o acoperita cu hartie de copt pana se raceste(vedeti imaginile de mai jos sau urmariti reteta pe canalul meu youtube).Dupa ce s-a racit scoateti usor hartia de copt de pe ea,intindeti gemul de caise pe toata suprafata si rulati strans.Rulada formata,o bagati in frigider pentru aproximativ 30 minute.
Dupa ce s-a racit taiati rulada in felii groase de aproximativ 1/2 cm.Puneti folie alimentara intr-un castron cu diametrul de aproximativ 19cm apoi asezati feliile de rulada in castron una langa alta cat mai apropiate astfel incat sa nu ramana nici un loc liber,pana imbracati tot interiorul castronului(vedeti imaginile de mai jos).Blatul il taiati in doua pe orizontala,apoi o felie o taiati astfel incat sa aiba diametrul de 16cm iar celalata sa aiba diametrul castronului.

Pregatirea cremei:

Mixati galbenusurile cu zaharul.Puneti foile de gelatina la inmuiat 5 minute in apa rece.Puneti apoi gelatina impreuna cu lichiorul pe baie de aburi pana se topeste. Amestecati branza mascarpone cu galbenusurile,vanilia si coaja de lamaie mixand usor,apoi adugati gelatina topita si la sfarsit incorporati treptat frisca amestecand usor pana se omogenizeaza compozitia de crema.
Puneti jumatate din crema in castronul imbracat in interior cu rulada si apoi asezati foaia de blat cu diametrul de 16cm.O insiropati foarte usor cu ajutorul unei pensule cu siropul format din amestecarea cafelei indulcite cu lichior.Turnati si cealalta cantitate de crema si deasupra asezati a doua foaie de blat,o insiropati si pe aceasta,acoperiti cu folie alimentara si bagati la frigider pentru cel putin patru ore. Scoateti dupa aceea din frigider,dati folia la o parte ,puneti o farfurie deasupra si intoarceti invers tortul.Scoateti usor castronul cu folia alimentara si ungeti toata suprafata totului cu gem de caise pe care il incalziti in prealabil pentru a putea fi intins mai usor cu pensula pe tort.La final daca doriti puteti sa ornati la baza cu fulgi de migdale,banuti de ciocolata alba sau alte ornamente de tort care va plac.Desi pare un tort greu de facut eu sunt sigura ca va fi usor pentru cei care veti incerca


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.