Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Proiectul Montauk – Cronicile calatoriilor in timp
733 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Montauk si Philadelphia
590 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce se dilata timpul?
88 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Experimentul Montauk
699 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  „Frecventa incepe aici"
125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Genocidul sufletelor
330 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Teflonul
343 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterul efectului de piramida
724 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterul efectului de piramida.Descoperiri uimitoare
581 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stresul
85 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Experimentul Philadelphia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.03.2018  Adauga la favorite 604 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Experimentul Philadelphia este un presupus experiment militar in care nava USS Eldridge (DE-173) ar fi trebuit sa fie facuta invizibila. Povestea este in general considerata o pacaleala.

In 13 ianuarie 1955, un cunoscut cercetator al fenomenelor misterioase, in special a fenomenului OZN, Morris K. Jessup, a primit o scrisoare ciudata de la un oarecare Carlos Allende. Scrisoarea continea date dezvaluite de acest Carlos despre implicarea lui in ceea ce el a numit "Experimentele din Philadelphia". Pe scurt, Carlos Allende spunea ca a fost membru al echipajului distrugatorului USS Eldridge, vas american de lupta implicat, pe tot parcursul anului 1943, intr-o serie de experimente legate de capacitatea de a ascunde radarului vasele de lupta. Experimentele au inceput la inceputul anului 1943, pe santierul naval militar din portul Philadelphia, seria de experimente strict secrete au primit indicativul Rainbow. Experientele au fost conduse de fizicianul dr. Franklin Reno, dar anumiti martori intervievati mai tarziu de Jessup au declarat ca l-au observat pe fizicianul Albert Einstein, iar cu un an inainte, pe Nikolai Tesla. In vara lui 1943, mai precis in iulie, experimentele erau aproape de succes. Aparatura instalata la bordul lui USS Eldridge a functionat perfect, astfel incat vasul a devenit invizibil pe radare. Problema care a aparut a fost ca uriasul vapor era invaluit, in timpul experimentelor, intr-un nor cenusiu, puternic incarcat electrostatic. Martorii de pe vas spuneau ca echipamentele metalice scoteau scantei ciudate, albastru-verzui.

Apoi, la 28 octombrie 1943, s-a reluat experimentul, se pare pentru a face vasul invizibil pentru ochi, la fel cum dispare o margea de sticla intr-un pahar cu apa. Dimineata a pornit experimentul, vaporul a fost inconjurat de faimosul nor cenusiu, apoi energia pulsata in echipamente a fost intensificata treptat. Marinarii au auzit zbarnaitul echipamentului iar martorii au vazut, de pe chei, cum vasul dispare, impreuna cu ceata cenusie. Interesant a fost ca urma vasului era vizibila in apa, ca o impresiune de pantof gigantic. Apoi si aceasta urma a disparut. Vasul se volatilizase. Imediat au sunat telefoanele in baza navala din Philadelphia si cei din portul Norfolk, situat la 600 km, au anuntat speriati ca vasul USS Eldridge se afla la intrarea in portul lor. N-au apucat sa se dumireasca ce si cum, pentru ca cei din Norfolk au sunat nervosi sa spuna ca nu mai vad distrugatorul, iar vasul a reaparut la locul lui. Marinarii au povestit scene de cosmar, unii disparusera, altii pur si simplu arsesera prin combustie spontana, oricum, cei care mai erau pe vas sufereau cumplit.

Marina militara americana a ordonat imediat incetarea oricaror experimente, iar vasul USS Eldridge a fost vandut, dupa razboi, flotei militare a Greciei.

Jessup a cercetat mai indeaproape cele declarate de Allende, care intre timp disparuse, si a intrebat Marina SUA despre evenimentele din portul Philadelphia pe parcursul anului 1943. Desi initial a negat vehement, Marina SUA a admis in cele din urma ca au avut loc niste cercetari legate de "aplicarea fortei electromagnetice" pentru a ascunde navele de radar. Jessup stransese deja destule dovezi, dar nu a mai apucat sa le faca publice, deoarece s-a sinucis intr-o seara ploioasa, aruncandu-se de la etajul unui hotel. Aparent, omul nu avea nici un motiv sa moara, era in culmea gloriei publicistice, dar ancheta politiei a stabilit ca s-a aruncat singur de la fereastra... Dosarul care continea dovezile legate de "primul experiment reusit de teleportare" a disparut, iar opinia publica a ramas cu o legenda care probabil nu va fi elucidata niciodata: Ce a fost in dimineata aceea de octombrie 1943 in portul Philadelphia?


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.