Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sase intrebari prin care iti verifici sanatatea creierul
196 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chefir
1.658 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primavara si problemele digestive.
308 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primavara si problemele digestive
482 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  6 pericole ale gumei de mestecat
929 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce miroase urat gura si care sunt solutiile HALITOZEI
142 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Motive NEBANUITE care pot duce la BALONARE
797 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi de sanatate si frumusete din perioada interbelic
952 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  15 SEMNE CARE INDICA UN NIVEL RIDICAT AL ZAHARULUI
1.004 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Apa cu ghimbir
839 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

3 greseli majore care provoaca probleme digestive

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.12.2017  Adauga la favorite 711 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ne oprim, adesea, asupra produselor semipreparate, de fast-food sau de patiserie, pe care le inghitim aproape pe nemestecate, in drum spre serviciu. De aici si pana la aparitia unor probleme digestive precum indigestie, balonari sau reflux gastroesofagian nu este decat un pas. Descopera, in cele ce urmeaza, care sunt cele 3 greseli majore care stau la originea celor mai frecvente tulburari digestive.

Amesteci proteinele cu amidonul

Combinarea alimentelor bogate in proteine, precum carnea, ouale sau pestele, cu alimente bogate in amidon, precum cartofii, orezul sau pastele, poate perturba serios digestia, cauzand reflux gastroesofagian.

Explicatia aparitiei acestuia este simpla: amidonul si proteinele nu pot fi digerate in acelasi mod. Astfel, descompunerea proteinelor se face intr-un mediu acid, raspunzator de acest proces fiind acidul clorhidric. Descompunerea amidonului are loc doar in mediu alcalin, in prezenta anumitor enzime. Asadar, amidonul nu se descompune in mediul in care se descompun proteinele, asa incat acesta ramane in stomac, unde incepe sa fermenteze, provocand balonare si reflux gastric.






Solutia pentru evitarea acestui tip de probleme digestive este combinarea alimentelor bogate in proteine cu legume, care se digera rapid si, in plus, sunt pline de vitamine si minerale. Produsele alimentare bogate in amidon nu se combina cu nimic. Consuma-le goale, iar dupa ele nu mai manca nimic cel putin 2 ore.

Bei apa rece la masa

Bautul apei reci in timpul mesei este una dintre cele mai frecvente greseli care duc la aparitia unor probleme digestive. Apa rece perturba buna functionare a vaselor de sange. Acestea se contracta, iar sangele nu mai reuseste sa-si indeplineasca corect rolul. Astfel, enzimele din sange nu mai pot contribui in mod corespunzator la descompunerea alimentelor.

In plus, apa rece ingheata grasimile continute de alimente. Astea inseamna, in primul rand, ca stomacul va descompune cu dificultate aceste materii grase, care, astfel, se vor acumula in organism. In al doilea rand, inseamna ca organismul nu va mai fi capabil sa-si concentreze energia pentru a digera alimentele, ci va cauta sa-si regleze temperatura.

Bei prea multa apa in timp ce mananci

Obisnuiesti sa bei multa apa atunci cand iei masa? Sigur, apa este esentiala pentru sanatate si chiar este recomandat sa iei cateva inghitituri de apa in timp ce mananci. Nutritionistii atrag, insa, atentia asupra faptului ca bautul unei cantitati mari de apa in timpul mesei favorizeaza indigestia si balonarea.

Atunci cand alimentele consumate ajung in stomac, se secreta acid clorhidric, care contribuie la descompunerea acestora, favorizand, totodata, o digestie buna. Inghitirea unei cantitati mari de apa perturba, insa, actiunea acidului clorhidric si, in consecinta, functionarea intregului sistem digestiv.

Poti evita o serie de probleme digestive band apa cu o ora inainte si cu una dupa masa. Daca ti se face sete in timpul mesei, limiteaza-te doar la un pahar cu apa.

Acestea sunt principalele 3 greseli care duc la aparitia unor probleme digestive. Evita-le, pentru a te bucura de o digestie sanatoasa. In plus, poti apela la un truc japonez, care te scapa de balonare, reflux gastric si indigestie: inainte de masa, bea un pahar de apa calduta in care storci zeama de lamaie sau o cana de ceai verde


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.