Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sfantul Nicolae in Italia
1.482 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lucky Luciano - Gangsterul Americii
1.255 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Isola de Loretto, Italia
1.191 vizite - 0 comentarii
adaugat de odette
 
  Gloria si disparitia exploratorului Amundsen
566 vizite - 0 comentarii
adaugat de paul
 
  Benito Mussolini - Cosmarul Italiei
1.695 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nori de furtuna - Al doilea Razboi Mondial
1.517 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfantul Valentin
1.119 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Guelfii si ghibelinii - O nebunie a istoriei
2.479 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Istoria unui ziar de anunturi - PortaPortese
1.228 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Francisc I al Frantei
1.852 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Pompeii-Italia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.11.2016  Adauga la favorite 776 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Vezuviul este un vulcan exploziv situat la aproximativ 10 km est de orasul Napoli in parcul national omonim din regiunea Campania in Italia. Inaltimea actuala a conului principal este de 1281 m iar cea a conului secundar (Monte Somma) este de 1149 m.
Potrivit relatarii lui Plinius cel tanar, eruptia a durat 18 ore. Pompeii a fost ingropat sub un strat de 5 metri de cenusa, iar coasta a suferit modificari majore. Herculaneum a fost ingropat sub aproape 20 de metri de noroi si material vulcanic. Unii locuitori ai orasului Pompeii s-au intors ulterior pentru a-si scoate casele distruse de sub stratul de cenusa si pentru a-si salva bunurile de valoare, insa adevarate comori au ramas acolo si au fost uitate.

La Pompeii au fost descoperite ramasitele a 2.000 de barbati, femei si copii. Dupa ce au murit asfixiati, cadavrele lor au fost acoperite de cenusa, care a intarit si pastrat conturul corpurilor. Ulterior, cadavrele s-au descompus, lasand in urma un soi de mulaj. Arheologii care au descoperit aceste mulaje au umplut spatiile goale cu ghips, relevand in detaliu pozitiile in care au murit victimele vulcanului. Si restul orasului pare a fi conservat in urma trecerii timpului. Simple obiecte care spun povestea vietii de zi cu zi in Pompeii sunt la fel de valoroase pentru arheologi ca si statuile si frescele. Abia in 1982 au fost descoperite la Herculaneum primele ramasite umane. Sutele de schelete descoperite poarta urmele care atesta moartea oribila de care au avut parte.

In prezent, Muntele Vezuviu este singurul vulcan activ de pe continentul european. Ultima sa eruptie a avut loc in 1944, iar ultima eruptie majora, in 1631. O alta eruptie este asteptata in viitorul apropiat, eruptie care ar putea fi devastatoare pentru cei 700.000 de oameni care locuiesc in “zonele mortii" din jurul Vezuviului.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.