Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ardei copti umpluti cu mujdei si pui
2.821 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SANDWICH
2.892 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mancare apida cu ARDEI, salata de ardei copti
212 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mancarica de ardei
993 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ardei copti pentru iarna
1.292 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
03:17
  Ciulama de pui cu ardei copti
2.794 vizite - 0 comentarii
adaugat de piata
 
  Rulada de pui reteta, rulouri de pui
491 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pasta de ARDEI COPTI cu nuci
34 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pui cu sos de mustar
1.089 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pasta de ardei copti
2.223 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Ciulama de pui cu ardei copti

 
 
 
 
 
Adaugat de lavinia 25.08.2011  Adauga la favorite 2.768 vizualizari

Nota film: 3 / 5 (1 vot )
   
 
Un munte galben – sau insula, daca preferati – de mamaliga ce troneaza in mijlocul unei mari de smantana in care inoata, intr-o competitie inegala, bucati de pui si ardei copt. O ciulama probabil noua ca gust, culoare si prezentare dar romaneasca in esenta si ingrediente. Am conceput aceasta ciulama initial pentru Bistro Arles. O refacem acum pentru prietena si cititoarea noastra Antoanela din Cadiz, Spania (fosta Gura Humorului, Suceava).

Un fel simplu, gustos si spectaculos daca vreti sa va impresionati prietenii intr-o seara, asa cum intentioneaza Anto cu prietenii ei din Cadiz. Si pentru cei ca Anto, care declara ca au doua maini stangi in bucatarie, speram sa aiba macar ochi, deoarece le-am pregatit un material video cu etapele prepararii.

Portii: 2

Timp preparare: 40 minute

Ingrediente:

400 gr piept de pui fara piele si os (sau pulpa de pui dezosata)
3-4 ardei rosii copti
4-5 fire de ceapa verde tanara
200 gr smantana fermentata grasa (minim 18% grasime)
1 lingura de faina
400 ml supa de pui (sau 2 cuburi concentrat de pui si apa)
200 gr malai pentru mamaliga
50 ml lapte
100 gr unt
sare si piper (de preferinta alb)


Preparare:

1. Curatati si taiati in fasii potrivit de mari pieptul de pui si ardeiul copt. Puteti folosi orice fel de ardei copt rosu pe care il aveti la indemana, inclusiv conservat. Otetul va da o nuanta acrisoara placuta acestei mancari. Taiati si tocati mare partea alba cepelor. Partea verde pastrati-o. O vom folosi mai tarziu.

2. Puneti la fiert 3 cani de apa intr-o cratita, cu jumatate din cantitatea de unt si putina sare. Cand fierbe, adaugati malaiul in ploaie si faceti o mamaliga potrivit de tare. Daca mamaliga este prea tare, mai adaugati apa si omogenizati. Pastrati mamaliga la cald.

3.Topiti restul de unt intr-o tigaie si sotati usor ceapa pana se inmoaie. Adaugati pieptul de pui si, dupa alte 2-3 minute, ardeiul copt. Acoperiti cu supa sau 400 de mililitri de apa (2 cani) in care adaugati 2 cuburi concentrat supa de pui. Fierbeti 15-20 de minute, pana cand carnea de pui s-a fiert.

4. Cat timp fierbe carnea de pui pregatiti mamaliga pentru servire. Ungeti cu putin ulei interiorul a doua boluri mici de supa sau doua cani, scunde si late, si umpleti-le cu mamaliga. Tineti-le la cald pana la momentul servirii.

5. Realizati un liezon din faina si smantana: amestecati – cu grija sa nu formati cocoloase – o lingura de faina cu smantina diluata cu doua-trei linguri din zeama in care fierbe puiul. Reduceti focul sub ciulama, turnati laptele pentru a o racori si adaugati treptat liezonul amestecand continuu. Lasati sa fiarba pana cand ciulamaua se leaga, adaugati cozile de ceapa – partea verde, Anto, ti-am spus sa le pastrezi la punctul 1 – tocate in bucati mai mari, potriviti de sare si piper. Opriti focul.

6.Rasturnati cu atentie mamaliga din bol in farfuria de servire (de preferinta una adanca). De jurul imprejurul mamaligii asezati ciulamaua. Daca s-au murdarit marginile farfuriei – eram sigur, Anto!:) – stergeti-le usor cu servet curat. Decorati cu un “palmier" realizat dintr-o tulpina de ceapa despicata in varf.


Pentru o variant light, puteti inlocui faina cu doua galbenusuri de ou.


Nu lasati prea mult ciulamaua pe foc dupa ce adaugati ceapa, pentru a preveni innegrirea acesteia.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.