Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Piaza Bra si Arena di Verona-Italia
541 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Verona noaptea (Italia)
982 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Torre dei Lamberti Verona Italia
608 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Giardino Giusti-Verona
91 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Via Mazzini -Verona
405 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piazza delle Erbe-Verona
104 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Casa di Giulietta-Verona
107 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piazza delle Erbe, -Verona -Italia
647 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bazilica San Zeno Maggiore-Verona
82 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelvecchio -Verona Italia
558 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Verona-Italia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.01.2014  Adauga la favorite 790 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Verona este un oras din regiunea Veneto si este a doua zona, luand in considerare populatia, din regiune si din zona Triveneto, populatia sa inregistrand in 2008 un numar de 265.245 locuitori. Aria metropolitana veroneza este de 1070,9 km2 si numara o populatie de circa 500.000 de locuitori.
Verona e vizitata in fiecare an de peste 100 milioane turisti, multi dintre ei straini, pentru bogatia sa artistica si diversele manifestari anuale, cum ar fi stagiunea lirica areniana.

Orasul datoreaza importanta sa socio-economica, pozitiei sale geografice si dispunerii hidrografice. Intre monumentele cele mai cunoscute din oras se numara Arena si casa Julietei.
Verona este situata la 59 m peste nivelul marii la poalale dealului San Pietro, apendicele meridional al muntilor Lessini, astfel incat orasul rasare de-a lungul raului Adige, in punctul in care acesta intra in campia Panoniei, si formeaza o oaza caracteristica de-a lungul a 30 km la est de lacul Garda.

In timpurile vechi, orasul a fost punct nodal pentru orice tip de transport terestru si acvatic a Italiei nord-orientale. In timpul romanilor, era punctul de intalnire a celor patru strazi mari (strada Gallica, strada Claudia Augusta, strada Vicum Vironensium si strada Postumia).

Dar chiar si astazi, Verona constituie un important nod geografico-stradal, ferovial si autostradal, cu atat mai mult cu cat este situata la intersectia dintre directiile care provin din Italia centrala si nord-occidentala cu pasul Brennero.
Verona are o clima care variaza mult in timpul anului. De exemplu, vara domina tipul submediteranean, cu atat mai mult cu cat exista si influenta lacului Garda, cu umiditate si temperaturi mai degraba ridicate, iarna domina tipul continental cu umiditate ridicata si temperaturi rigide. Umiditatea din timpul iernii provoaca ceata, fenomen intalnit destul de des, care se mentine dupa apus pana dimineata tarziu. Temperatura medie in luna iulie se mentine la peste 24 grade, in timp ce temperatura medie in luna ianuarie este de circa 1 grad.

Precipitatiile se concentreaza intre sfarsitul lui aprilie, inceputul lui iunie si intre octombrie si inceputul lui noiembrie, si putin in august, care se considera in medie ca este luna cea mai ploaiasa din an.

Iarna, de la sfarsitul lui noiembrie pana in martie, este perioada cu cele mai putine precipitatii, cu o medie putin peste 50 mm pe luna, desi aceasta este considerata perioada este cea mai umeda.

Din punct de vedere legislativ, primaria din Verona spune ca fasa climatica din Verona este de 24.68 grade pe zi, chiar daca limita maxima inregistrata este de 14 ore pe zi din 15 octombrie pana in 15 aprilie.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.