Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar
1.563 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Degetele de la picioare iti determina caracterul
822 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sidonia Dragusanu - Redescoperirea Sidonnie Dragusanu
1.658 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Dan Puric - Cine suntem ?
1.614 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dan Puric - Cine suntem ?
1.374 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Crestinismul si Biserica
924 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dialog cu Aleksandr Soljenitin / Partea 14
3.001 vizite - 0 comentarii
adaugat de copa
 
  Dialog cu Aleksandr Soljenitin / Partea 17
2.487 vizite - 0 comentarii
adaugat de copa
 
  Dialog cu Aleksandr Soljenitin / Partea 12
2.105 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Dialog cu Aleksandr Soljenitin / Partea 15
2.101 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Educatie
 

 

Biblia - Cine a fost Avraam?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.01.2014  Adauga la favorite 1.761 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Putini oameni au influentat religiile lumii intr-o masura mai mare decat Avraam.* Respectat deopotriva de evrei, de musulmani si de crestini, Avraam a fost descris drept „o figura colosala in Scripturi“ si „un extraordinar exemplu de credinta“. Biblia il numeste „tatal tuturor celor ce au credinta“ (Romani 4:11).


De ce este Avraam atat de respectat? Un motiv ar fi ca Avraam este singurul om pe care Biblia il numeste prietenul lui Dumnezeu (Isaia 41:8; Iacov 2:23).


Insa, in alte privinte, Avraam a fost un om obisnuit, la fel ca noi. El s-a confruntat cu multe dintre problemele cu care ne confruntam si noi si le-a facut fata cu succes. V-ar placea sa stiti cum a reusit? Sa vedem ce spune Biblia despre acest om remarcabil.





Avraam s-a nascut in anul 2018 i.e.n. si a crescut in Ur (Geneza 11:27–31). Urul era un oras mare si prosper, unde se practica pe scara larga inchinarea la idoli. Terah, tatal lui Avraam, s-a numarat probabil printre cei ce se inchinau la idoli (Iosua 24:2). Totusi, Avraam nu s-a inchinat la acei idoli lipsiti de viata, care reprezentau diferiti dumnezei. El a ales sa i se inchine numai lui Iehova.*


Ce l-a determinat pe Avraam sa ia aceasta decizie? Avraam a fost contemporan cu Sem, fiul lui Noe, aproape 150 de ani. Ce influenta trebuie sa fi avut asupra lui faptul ca a stat in compania acestui om mult mai in varsta decat el? Avraam a putut afla direct de la Sem ce a insemnat sa supravietuiesti Potopului. El trebuie sa fi inteles si cat de important era sa i se inchine lui Iehova, Dumnezeul care ii pastrase in viata pe Sem si pe cei din familia sa in timpul acelui Potop mondial.


Indiferent ca a aflat aceste lucruri de la Sem sau din alte surse, Avraam a reactionat favorabil la ceea ce a invatat despre adevaratul Dumnezeu. Cand Iehova, „cel care cerceteaza inimile“, l-a observat pe Avraam, el a vazut ceva bun in acest om si l-a ajutat sa devina o persoana si mai buna (Proverbele 17:3; 2 Cronici 16:9).


Avraam a avut o viata plina, marcata de evenimente emotionante, o viata cu multe probleme, dar niciodata lipsita de sens. Sa ne gandim la cateva dintre situatiile prin care a trecut el.


▪ In timp ce Avraam locuia in Ur, Dumnezeu i-a spus sa paraseasca tara unde se nascuse si sa se indrepte spre o tara pe care avea sa i-o arate. Desi Avraam si Sara n-au cunoscut toate detaliile — unde aveau sa mearga sau de ce le cerea Dumnezeu sa plece —, ei au ascultat. In cele din urma, Avraam si Sara au locuit in corturi in tara Canaan, traind tot restul vietii ca locuitori temporari (Faptele 7:2, 3; Evrei 11:8, 9, 13).


▪ Avraam si Sara inca nu aveau copii cand Iehova i-a promis lui Avraam ca va face din el o natiune mare. Iehova a mai spus ca toate familiile pamantului vor fi binecuvantate prin intermediul lui Avraam (Geneza 11:30; 12:1–3). Mai tarziu, Iehova a intarit aceasta promisiune spunandu-i lui Avraam ca urmasii sai vor fi numerosi ca stelele cerului (Geneza 15:5, 6).


▪ Cand Avraam avea 99 de ani, iar Sara se apropia de 90, Iehova le-a promis ca vor avea un fiu. Din punct de vedere uman, acest lucru parea imposibil, insa Avraam si Sara au inteles in scurt timp ca ‘nimic nu ii era imposibil lui Iehova’ (Geneza 18:14). Dupa un an, la varsta de 100 de ani, Avraam a avut un fiu, caruia i-a pus numele Isaac (Geneza 17:21; 21:1–5). Dumnezeu a promis in mod clar ca, prin Isaac, omenirea avea sa primeasca mari binecuvantari.


▪ Ani mai tarziu, Iehova i-a cerut lui Avraam ceva cu totul neobisnuit: i-a poruncit sa-l aduca jertfa pe fiul sau iubit, Isaac, cu toate ca tanarul era necasatorit si nu avea copii.* Desi gandul ca avea sa-si piarda fiul trebuie sa-l fi indurerat, Avraam a facut pregatiri pentru a respecta porunca divina de a-l oferi ca jertfa pe Isaac. El era ferm convins ca Dumnezeu avea puterea sa-l invie pe Isaac, daca ar fi fost necesar, pentru a-si indeplini promisiunea (Evrei 11:19). Chiar cand Avraam era pe punctul de a-l oferi ca jertfa pe fiul sau, Dumnezeu a intervenit, crutand viata lui Isaac. Iehova l-a laudat pe Avraam pentru ascultarea sa remarcabila, dupa care a repetat promisiunile pe care i le facuse mai inainte (Geneza 22:1–18).


▪ La varsta de 175 de ani, Avraam a adormit in moarte. Biblia spune ca el „a murit dupa o batranete fericita“, adaugand ca era „inaintat in varsta si multumit“ (Geneza 25:7, 8). Avraam a vazut astfel implinirea unei alte promisiuni pe care i-o facuse Dumnezeu, si anume ca avea sa traiasca mult si apoi sa moara in pace (Geneza 15:15).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.