Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Stanley Kubrick
841 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  APARTAMENTELE IN ROMANIA COMUNISTA
311 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Originile irlandeze | Istoria genetica a Irlandei
219 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Liviu Rebreanu - Biografie,
664 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se serba Craciunul in communism
255 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Michel de Montaigne
1.071 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vanatorii si pradatorii planetei
433 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tainele si efectele piramidelor
190 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este timpul?
1.140 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arta de a trai fara efort
285 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Spartacus

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.01.2014  Adauga la favorite 1.042 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Spartacus a fost conducatorul celei de-a III-a rascoale a sclavilor (74 i.Hr. - 71 i.Hr.), care a avut loc in Italia. A fost un gladiator roman de origine traca.

Spartacus a fost conducatorul rascoalei sclavilor din Republica Romana in anul 73 i.Hr.. Nascut in Tracia in jurul anului 109 i.Hr., dintr-o familie de pastori apartinand tribului Maedi, a luptat in randurile soldatilor romani dar in cele din urma, a fost prins si vandut ca sclav.Acesta este dus la scoala de gladiatori a lui Batiatus din Capua, devenind un mare gladiator. Acolo se indragosteste de sotia lui Lucius Cornelius Sulla Felix, numita Valeria, dar nu se casatoreste cu ea, relatia ramanand ascunsa.
Hotarand sa devina liber, Spartacus evadeaza impreuna cu cei 70 de tovarasi din scoala de gladiatori din Capua, organizand la scurt timp o armata care numara 40.000 de oameni, ajungand apoi la 70.000 de oameni. Acesta a dat mai multe lupte impotriva romanilor impreuna cu alti 3 sclavi,Gannicus Crixus si Oinomanus, zdrobind 4 legiuni, invingandu-l pe generalul Publius Varinus. Dorind sa ajunga in Sicilia si sa o elibereze de dominatia romana, acesta convinge niste pirati sa-l treaca in Sicilia, dar acestia il insala, pegatesc un atentat asupra lui Spartacus cu ajutorul soldatilor romani si pleaca in zorii zilei.
Un nou general roman, avea de gand sa-l prinda pe Spartacus, insusi Crassus. Crassus a hotarat sa-i taie calea lui Spartacus, inchizand fasia ingusta de pamant, ce separa Marea Ionica de Marea Tireniana, in apropierea istmului Catanzaro, cu un sant adanc si cu intarituri. Din nou Spartacus s-a dovedit istet: a umplut santul cu trupurile celor ucisi si cu cadravele cailor morti si a trecut. Au ajuns la Brundisium, dar o parte dintre sclavi, condusi de Castus si Gannicus, au plecat. O lupta grea ii astepta, ne spune Plutarh. Dupa mai multe infrangeri contra sclavilor, in cele din urma o uriasa armata romana i-a inconjurat pe sclavi, fiind ucisi 13.000 dintre ei, printre care Crixus si Oinomanus.
Trupele generalilor Pompei si Lucullus au invins sclavii. Nereusind sa treaca in Sicilia, ranit si infruntand ploaia de sageti, cu ultimele sale forte ucide 2 centurioni si incearca sa-l ucida pe Crassus, dar blocat de soldati, este ucis in cele din urma in lupta, in anul 71 i.Hr. Ceilalti 6.000 de sclavi care au supravietuit au fost crucificati pe drumul de la Capua din Roma (Via Appia). Pentru istoricii romani, Spartacus a ramas cel mai mare dusman al Romei dupa Hannibal si cel mai bun gladiator roman.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.