Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  De ce sarbatorim Craciunul? |
453 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce sarbatorim Craciunul?
294 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un barbat sarbatoreste Craciunul in fiecare zi!
213 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Craciunul la o ferma victoriene.Episodul I.
348 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Originile pagane ale Craciunului si istoria traditiei
335 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria antica a Cartaginei - Ascensiunea civilizatiei -
181 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Craciunul in Grecia
1.399 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cedrii lui Dumnezeu, Liban
1.959 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Craciunul in Maramures
1.024 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Craciunul european al lui Rick Steves
212 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Craciunul in Liban

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.12.2013  Adauga la favorite 829 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Singura tara din Orientul Mijlociu lunii care celebreaza Craciunul ca sarbatoare oficiala este Liban. Cu aproximativ paisprezece zile inainte de Craciun, libanezii obisnuiesc sa planteze seminte de plante libaneze, cum ar fi boabe de grau, naut, linte si fasole in vata de bumbac. Semintele sunt udate zilnic pana in ziua de Craciun. Atunci cand se confectioneaza scenele care reprezinta Nasterea lui Isus, libanezii folosesc hartie maro pentru a face oameni, iar plantele crescute in vata sunt plasate in jurul ieslei.


Familiile libaneze participa la slujba religioasa de la miezul noptii in Ajunul Craciunului. Papa Noel (Mos Craciun) face vizite personal la domiciliu sau la biserica pentru a oferi cadouri celor mici (haine sau bomboane). O cina traditionala de Craciun in Liban include curcan, salata libaneza cu friptura de rata (Tabouleh) si produse de patiserie cum ar fi un tort de miere (Baklava) sau Buche de Noel. In noaptea de Ajun, cand incep sa bata clopotele bisericii la miezul noptii, aceasta este o indicatie pentru toata lumea sa se imbrace in hainele lor cele mai bune si sa se indrepte pe jos spre cea mai apropiata biserica.


In dimineata de Craciun prietenii se viziteaza reciproc si se serveste cafea, lichioruri si migdale zaharisite. Masa de pranz de Craciun este cea mai importanta masa a sarbatorii si se serveste, de obicei, in casa bunicilor sau acasa la cel mai in varsta membru al familiei. De la masa de Craciun nu lipsesc orezul si carnea de pui, graul fiert zdrobit (bulghur) in amestec cu carne, sare si piper (Kubbeh). O traditie libaneza impune ca de fiecare data cand un copil vine pe lume la acest moment al anului, mai ales atunci cand acesta este un baiat sa se pregateasca un fel unic de budinca. Acest tip de budinca este numit Mughly si se prepara din faina de orez, chimen, zahar si alte mirodenii, si se serveste in vase mici, acoperit cu nuca de cocos, stafide, migdale, alune zdrobite si nuci. Aceasta budinca este oferita tuturor celor care intra in casa, membri ai familiei si prieteni.


La sate, se fac focuri mari pe ulite si in piete, ca o modalitate de a repara toate neintelegerile avute cu prietenii de-a lungul anului. Libanezii canta si se danseaza in jurul focului. In ceea ce priveste distractia in Liban, trebuie sa stii ca in perioada Craciunului se danseaza niste dansuri speciale numite Dabkeh: femei si barbati tineri se tin de maini in semicercuri si danseaza pe o muzica specifica. Dansatorii poarta haine in culori vibrante si isi acopera capetele.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.