Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sir Roger Moore
1.203 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Capitalismul: o poveste de dragoste (SUA 2009) 127 min
1.348 vizite - 0 comentarii
adaugat de vama
 
  Henry Moore si sculptura moderna
960 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Capitalism o poveste de dragoste partea -2
926 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Capitalism o poveste de dragoste partea -1
919 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Capitalism o poveste de dragoste partea -2
922 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Roger Martin du Gard
861 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adolescent in fuga: Legenda banditului descaltat
362 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adolescent in fuga: Legenda banditului descaltat
300 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce conteaza frumusetea.
336 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Roger Moore

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.02.2021  Adauga la favorite 349 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Roger George Moore s-a nascut in Stockwell, in sudul Londrei, pe 14 octombrie 1927, fiu al unui politist. La 15 ani a intrat la scoala de arta cu intentia de a deveni pictor, iar mai tarziu a intrat ucenic la un studio de animatie. A studiat la Royal Academy of Dramatic Arts (RADA) si a aparut in cateva piese in West End, inainte de a se inrola in armata britanica. Dupa eliberarea din armata, a lucrat in teatru, radio si televiziune, dar si ca model si vanzator.

Moore a ajuns in Statele Unite in 1953, unde a semnat un contract de film cu MGM, jucand roluri secundare in mai multe filme. Primul serial important in care a jucat a fost Ivanhoe, urmat mai tarziu de Maverick. Insa rolul care l-a propulsat in statutul de star a fost cel al suavului si veselului Simon Templar din serialul Sfantul. Contractul cu acest serial l-a impiedicat sa poata juca in James Bond-ul din 1962. Dar rolul agentului 007 i-a revenit lui Moore in 1972, cand Sean Connery a spus pentru a doua oara ca a terminat cu Bond, si Moore a fost angajat ca succesor al sau pentru Live and Let Die.

S-a spus ca Roger Moore este mai aproape de conceptul original al lui Ian Fleming decat Bond-ul dur interpretat de Connery. Intr-adevar, tonul seriei s-a schimbat sub egida lui Moore, iar scenariile au fost adaptate personalitatii sale si a capacitatii lui de a juca. Moore a facut 7 filme James Bond, mai multe decat Connery, care a facut doar 6, retragandu-se dupa A view to a Kill in 1985. A fost urmat de Timothy Dalton in anul urmator.

De la aceasta data, Moore a jucat sporadic in filme, dar a aparut frecvent in tabloide si la evenimente caritabile. I-a calcat pe urme lui Audrey Hepburn in rolul de Reprezentant Special pentru Artele Filmului pentru UNICEF, strangand fonduri pentru copiii din tarile subdezvoltate. Roger Moore a fost primul James Bond onorat de guvernul britanic, primind titlul de CBE (Commander of British Empire) in martie 1999. I s-a atribuit titlul de cavaler in iunie 2003 pentru lucrarile sale cu UNICEF.

A fost casatorit de 4 ori: cu Doorn Van Steyn, Dorothy Squires, Luisa Mattioli si Kristina Tholstrup (2002), are 3 copii, Deborah, Geoffrey si Christian, si doua nepoate.

Roger Moore si-a scris memoriile sub titlul de My Word is My Bond, publicate in 2008.

Acest actor a fost recompensat cu o stea pentru film, in partea de nord, aria 7000, pe Bulevardul Celebritatilor din Hollywood.

La data de 23.05.2017, Roger Moore a decedat in Elvetia, conform anuntului familiei sale.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.