Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Gradina Majorelle si Muzeul Yves Saint Laurent
209 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul albastru din Maroc
795 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Errachidia -Maroc
1.156 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Safari in desertul Sahara, Maroc si in desertul Thar
527 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradina de la Marea Moarta (Ein Ghedi)
1.373 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradinile Menara-Maroc
159 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  VanDusen gradina botanica din Vancouvert
651 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plimbare prin Gradina Alexander Moscova
579 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradina Saski, Varsovia
801 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradina Saski, Varsovia
790 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Gradina Majorelle-Maroc

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.12.2013  Adauga la favorite 606 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In anul 1919 , pictorul francez Jacques Majorelle se muta in Marrakesh. In 1948 acesta ii cere arhitectului Paul Sinoir sa ii faca o casa in stil art deco pe care apoi o vopseste chiar el in intr-o culoare ce ii apartine: Blue Majorelle, care apoi devine light-motivul gradinii. Jacques a fost un colectionar de plante, asa ca a strans in gradina casei sale sute de plante exotice din toata lumea.

In 1962 a murit in urma unui accident, iar timp de 20 de ani gradina e lasata in paragina, pana intr-o zi cand creatorul de moda Yves Saint Laureant si partenerul lui Pierre Berge achizitioneaza domeniul si il restaureaza. Reamenajeaza gradina, imbogateste colectia de plante, ajungand la peste 300 de specii si anagjeaza specialisti care sa aiba grija de ele. Intre timp fosta casa a lui Jacques Majorelle a devenit Muzeul Islamic de astazi, care se poate vizita contra cost.
Ce e asa fascinanta aceasta gradina? In primul rand colectia de cactusi! O mare parte din gradina e rezervata cactusilor de toate felurile si dimensiunile (cu flori sau fara, pufosi sau cu spini, contorsionati sau rigizi, micuti sau imensi ) si toti sunt plantati in nisip! Exact ca in mediul lor natural! Si mai e ceva, toti sunt pusi in valoare, adica au fost aranjati in asa fel incat sa nu se acopere unii pe altii si toti sa fie usor vizibili de catre vizitatori!
Apoi culoarea asta Albastru Majorelle, care e folosita atat pt alei cat si pt fantanile arteziene, ghivece etc! E o gradina cu culoare, o gradina ce emana fericire !

Si nu in ultimul rand e o gradina cu stil! O gradina eleganta, in care desi sunt concentrate foarte multe plante pe un teren mic ( e totusi gradina privata) nu te oboseste ci te fac sa-ti doresti sa revii, sa mai treci odata pe acolo, sa apuci sa constientizezi ca esti in paradis


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.