Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Perla-Qatar- Doha, Qatar,
386 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Montreux - Elvetia
1.445 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul National Jiuzhaigou, China
375 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bai-Kul» = lac bogat-Sudul Siberiei
707 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bora Bora - O perla in Pacificul de Sud
1.006 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Bisericani, o perla uitata in Padurea Domneasca
1.515 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pudong Skyline-China
804 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Como -Italia
1.587 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jewelmer
1.848 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Macedonia de Nord: Ohrid
19 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

SMEENI, perla Baraganului buzoian

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.06.2016  Adauga la favorite 474 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
este traversata de Drumul National 2C pe o distanta de aproximativ 12 km. Drumul Judetean 203D leaga localitatea Smeeni de localitatile Maxenu si Bradeanu
Asezata in partea central-sudica a judetului Buzau la o distanta de 18 kilometri de municipiul de resedinta, comuna Smeeni are ca vecini in Nord comunele Tintesti si Galbinasi, in Est comuna Luciu, in SUD comuna Bradeanu si orasul Pogoanele, iar in VEST comunele Florica si Gheraseni.
Smeeni-ul este format din 7 sate. Cinci dintre ele - Balaia, Moisica, Albesti si Caltuna - sunt situate in directia Calmatuiului de o parte si de alta a drumului national, DN 2C Costesti-Smeeni-Slobozia. Celelalte sate - si Udati- Lucieni Udati-Manzu - sunt asezate la cativa kilometri de soseaua principala
Conform recensamantului efectuat in anul 2011, populatia comunei Smeeni se ridica la 6.649 de locuitori, in scadere fata de recensamantul anterior din 2002, cand se inregistrasera 7.067 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt romani cu o minoritate de romi. Totusi pentru 3,34% din populatie, apartenenta etnica nu este cunoscuta. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor din Smeeni sunt ortodocsi.
Pamant intotdeauna binecuvantat cu roade, cu belsug, comuna Smeeni poate fi considerata drept locul unde mainile dibace si sudoarea fruntii se impletesc cu bogatia naturala. Astfel, conditiile geografice prielnice, au determinat de-a lungul timpului, o dezvoltare constanta.
Comuna Smeeni este una din cele mai mari si importante din zona de campie a judetului Buzau. Nici astazi lucrurile nu s-au schimbat prea mult, chiar daca din punct de vedere economic putem vorbi de o alta structura.
Fiecare localitate a comunei a cunoscut de-a lungul timpului o dezvoltare de sine statatoare. Cea mai dotata cu utilitati este localitatea Smeeni, fiind si satul de resedinta. Aici, in ultimele sase decenii ale secolului al XX-lea s-au construit o serie de cladiri de interes public si nu numai, inclusiv blocuri de locuinte.
Dupa 1990, ca urmare a transformarilor economice, sociale si politice petrecute in toata tara, dar mai ales a restructurarilor efec¬tuate in sectorul industrial o mare parte a fiilor satului s-au intors in locurile natale. Acest lucru a facut ca si numarului locuintelor si a resurselor umane dar si a celor de munca. sa creasca.
In prezent, in localitatea Smeeni exista o serie de obiective de interes public si economic.
In centrul civic se afla PRIMARIA, recent renovata, Caminul cultural (in care pana prin 1995 a functionat si muzeul satului, desfiintat in urma unui incendiu). Aici acum primaria a inchiriat o parte din spatiu unei fundatii care a creat un centru de zi pentru copii numit Strumfii, un fel de After School.
La doi pasi de Caminul cultural, in anul 2010 s-a realizat si un parc de joaca pentru copii in centrul acestuia aflandu-se si o fantana arteziana, care astazi nu mai functioneaza.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.