Benazir Bhutto a fost o personalitate marcanta pe scena politica din Pakistan, fiind prima femeie care a ocupat functia de prim-ministru intr-o tara musulmana. A ajuns sa ocupe functia de prim-ministru la doar 35 de ani, avand sustinerea Partidului poporului din Pakistan, dar si pe cea familiei - deoarece provine dintr-o familie de politicieni.
S-a nascut pe 21 iulie 1953 in Karachi, Pakistan, fiind cea mai mare dintre copii fostului prim-ministru al Pakistanului Zulfikar Ali Bhutto.
Engleza a fost prima ei limba, in timp ce limba oficiala a tarii, Urdu, a fost a doua limba, Benazir avand probleme cand trebuia sa se exprime corect gramatical in aceasta limba.
Educatia si-a definitivat-o in Statele Unite, urmand cusurile Colegiului Radcliffe din cadrul Universitatii Harvard.
Peste ani a declarat ca cei patru ani petrecuti la Harvard au fost cei mai fericiti ani din viata.
Avand in vedere ca a trait cativa ani din viata intr-o tara care promoveaza principiile democratice, a devenit si ea o sustinatoare a democratiei si, la revenirea sa in Pakistan, a dorit sa implementeze acest sistem guvernamental.
In Statele Unite s-a acomodat foarte bine vietii in stil occidental fiind membra a fratiei studentesti Phi Beta Kappa.
Intre 1973 si 1977 Benazir a studiat Filosofia, Economia si Politica la Colegiul Lady Margaret din Oxford si in paralel Diplomatia si Dreptul International la Colegiul St. Catherine.
A ocupat functia de presedinte la Oxford Union, fiind prima femeie de origine asiatica care a ocupat aceasta functie la aceasta prestigioasa societate.
In 1987 s-a casatorit cu Asif Ali Zardari cu care a avut doua fete si un baiat. Cand a nascut-o pe prima fata, Benazir a devenit primul prim-ministru modern care nascut in timp ce ocupa aceasta functie guvernamentala.
A ocupat functia de prim-ministru de doua ori. Prima data intre 1988 si 1990, fiind demisa sub acuzatia de coruptie, desi nu a fost pusa niciodata sub acuzare oficial, si a doua oara intre 1993 si 1996. A fost demisa sub acuzatia ca ar fi fraudat alegerile si de aceasta data a preferat sa se autoexileze in Dubai.
S-a implicat in actiuni de strangere de fonduri pentru diverse cauze, cum ar fi "Organizatia musulmana pentru educatie si bunastare".
In perioada in care a stat in exil nu si-a vazut sotul timp de 5 ani, acesta ramanand in Pakistan.
Pe 18 octombrie 2007 Benazir se reintoarce in Pakistan, fiind candidata sustinuta de Partidul Poporului din Pakistan pentru alegerile din 2008.
In ziua in care s-a intors in Pakistan, pe aeroportul International Jinnah au avut loc doua explozii care se pare ca o vizau pe Benazir. Bombele au ucis 136 de oameni, dar nu au ranit-o pe Benazir.
Pe 27 decembrie 2007 norocul o paraseste si este asasinata dupa terminarea unui discurs electoral, se pare ca din ordinul opozitiei care era ingrijorat de popularitatea ei in crestere.
Moartea ei a produs miscari de strada initiate de simpatizantii Partidului Poporului si ai lui Benazir. Aproximativ 20 de persoane au fost ucise si cateva sute de masini incendiate.
Fiul ei a preluat conducerea Partidului poporului, iar sotul sau a candidat la alegerile din 2008 pe care le-a si castigat