Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Povestea camasii de canepa
142 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dezvaluirea impactului schimbarilor climatice
116 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acest obiect negru terifiant a aterizat din spatiu
12 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ziua Nationala a Romaniei-1 Decembrie
883 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Blanche Delacroix
125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tezaurul Romaniei de la Moscova
1.109 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Americo Vespucio
1.532 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cat la suta folosim din creier?
546 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scandalul Kohistan - Scanal in Pakistan
314 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iordania: Satul misterios din epoca de piatra |
71 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Benazir Butto

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.11.2013  Adauga la favorite 970 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Benazir Bhutto a fost o personalitate marcanta pe scena politica din Pakistan, fiind prima femeie care a ocupat functia de prim-ministru intr-o tara musulmana. A ajuns sa ocupe functia de prim-ministru la doar 35 de ani, avand sustinerea Partidului poporului din Pakistan, dar si pe cea familiei - deoarece provine dintr-o familie de politicieni.
S-a nascut pe 21 iulie 1953 in Karachi, Pakistan, fiind cea mai mare dintre copii fostului prim-ministru al Pakistanului Zulfikar Ali Bhutto.
Engleza a fost prima ei limba, in timp ce limba oficiala a tarii, Urdu, a fost a doua limba, Benazir avand probleme cand trebuia sa se exprime corect gramatical in aceasta limba.
Educatia si-a definitivat-o in Statele Unite, urmand cusurile Colegiului Radcliffe din cadrul Universitatii Harvard.
Peste ani a declarat ca cei patru ani petrecuti la Harvard au fost cei mai fericiti ani din viata.
Avand in vedere ca a trait cativa ani din viata intr-o tara care promoveaza principiile democratice, a devenit si ea o sustinatoare a democratiei si, la revenirea sa in Pakistan, a dorit sa implementeze acest sistem guvernamental.
In Statele Unite s-a acomodat foarte bine vietii in stil occidental fiind membra a fratiei studentesti Phi Beta Kappa.
Intre 1973 si 1977 Benazir a studiat Filosofia, Economia si Politica la Colegiul Lady Margaret din Oxford si in paralel Diplomatia si Dreptul International la Colegiul St. Catherine.
A ocupat functia de presedinte la Oxford Union, fiind prima femeie de origine asiatica care a ocupat aceasta functie la aceasta prestigioasa societate.
In 1987 s-a casatorit cu Asif Ali Zardari cu care a avut doua fete si un baiat. Cand a nascut-o pe prima fata, Benazir a devenit primul prim-ministru modern care nascut in timp ce ocupa aceasta functie guvernamentala.
A ocupat functia de prim-ministru de doua ori. Prima data intre 1988 si 1990, fiind demisa sub acuzatia de coruptie, desi nu a fost pusa niciodata sub acuzare oficial, si a doua oara intre 1993 si 1996. A fost demisa sub acuzatia ca ar fi fraudat alegerile si de aceasta data a preferat sa se autoexileze in Dubai.
S-a implicat in actiuni de strangere de fonduri pentru diverse cauze, cum ar fi "Organizatia musulmana pentru educatie si bunastare".
In perioada in care a stat in exil nu si-a vazut sotul timp de 5 ani, acesta ramanand in Pakistan.
Pe 18 octombrie 2007 Benazir se reintoarce in Pakistan, fiind candidata sustinuta de Partidul Poporului din Pakistan pentru alegerile din 2008.
In ziua in care s-a intors in Pakistan, pe aeroportul International Jinnah au avut loc doua explozii care se pare ca o vizau pe Benazir. Bombele au ucis 136 de oameni, dar nu au ranit-o pe Benazir.
Pe 27 decembrie 2007 norocul o paraseste si este asasinata dupa terminarea unui discurs electoral, se pare ca din ordinul opozitiei care era ingrijorat de popularitatea ei in crestere.
Moartea ei a produs miscari de strada initiate de simpatizantii Partidului Poporului si ai lui Benazir. Aproximativ 20 de persoane au fost ucise si cateva sute de masini incendiate.
Fiul ei a preluat conducerea Partidului poporului, iar sotul sau a candidat la alegerile din 2008 pe care le-a si castigat


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.