Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  George Frederick Handel - Documentar BBC / Part 1 of 5
1.872 vizite - 0 comentarii
adaugat de floarea
 
  George Frederick Handel - Documentar BBC / Part 3 of 5
1.550 vizite - 0 comentarii
adaugat de floarea
 
  George Frederick Handel - Documentar BBC / Part 5 of 5
1.510 vizite - 0 comentarii
adaugat de floarea
 
  George Frederick Handel - Documentar BBC / Part 4 of 5
1.491 vizite - 0 comentarii
adaugat de floarea
 
  George Frederick Handel - Documentar BBC / Part 2 of 5
1.366 vizite - 0 comentarii
adaugat de floarea
 
  Michelangelo Buonarroti- Documentar BBC-Partea 1-a HD
4.821 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Michelangelo Buonarroti-Documentar BBC-Partea 2-a HD
3.150 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Michelangelo Buonarroti - Documentar BBC-Partea 4-a HD
2.119 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Michelangelo Buonarroti- Documentar BBC-Partea 3-a HD
1.892 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Luis de Camões
1.031 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Saul Steinberg

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.09.2013  Adauga la favorite 1.558 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Saul Steinberg (15 iunie, 1914 – 12 mai, 1999) a fost un desenator si grafician american de origine romana, cunoscut mai ales datorita contributiilor sale din revista The New Yorker.
Steinberg s-a nascut intr-o familie de evrei la Ramnicu Sarat, dar a crescut apoi in Bucuresti[1]. Bunicul sau fusese croitor pentru armata romana la Buzau iar tatal sau, Moritz Steinberg detinea o fabrica de cartonaj[2]. A studiat filozofia la Universitatea Bucuresti, dupa care s-a inscris la Politehnica din Milano, unde a studiat arhitectura, absolvind in 1940. In timpul sederii la Milano a contribuit in mod activ in cadrul publicatiei satirice Bertoldo.

Dupa terminarea studiilor si in imprejurarile create de introducerea legilor anti-semite in Italia de catre guvernul fascist, Steinberg a parasit tara[3]. A petrecut un an in Republica Dominicana in asteptarea obtinerii vizei americane, perioada in care a contribuit cu desene la numeroase publicatii straine. In 1942, revista The New Yorker i-a sponsorizat intrarea in Statele Unite, astfel incepand o o legatura fructuoasa dintre Steinberg si aceasta publicatie. Pentru restul vietii sale, Steinberg va contribui cu aproape 90 desene de coperta si peste 1200 de alte desene pentru New Yorker.

In perioada celui de al doilea razboi mondial, Steinberg a lucrat pentru serviciile de informatii militare, fiind stationat in China, Africa de Nord si Italia. La sfarsitul razboiului a reinceput sa lucreze pentru diverse reviste periodice americane, stilul sau imbinand o cunoastere enciclopedica a artei europene cu stilul american popular de ilustratii, formand astfel un nou stil ilustrativ urban. Cea mai cunoscuta opera a sa a fost coperta editiei din 29 martie 1976 a revistei The New Yorker, Lumea Vazuta de pe 9'th Avenue (engleza View of the World from 9th Avenue), o schita a lumii ce face referinta la geografia mentala a lumii vazuta de locuitorii din Manhattan.

Cunoscut mai ales datorita operelor sale cu caracter comercial, Steinberg si-a expus opera in numeroase muzee si galerii de arta. In 1946, impreuna cu artisti ca Arshile Gorky, Isamu Noguchi si Robert Motherwell, a participat la expozitia "Fourteen Americans" (engleza paisprezece americani) de la Museum of Modern Art din New YorkO retrospectiva a operei sale a fost expusa ma muzeul Whitney Museum of American Art din New York in 1978 si o alta retrospectiva, de aceasta data postuma, a fost expusa la Institutul de arta moderna din Valencia in 2002.

La moartea sa in 1999, in conformitate cu testamentul sau, a fost infiintata Fundatia Saul Steinberg. Aceasta, pe langa rolul de pastrare a operei artistului, este o organizatie non-profit cu scopul de "a facilita studiul si apercierea contributiei lui Saul Steinberg la arta secolului XX" si de "a servii ca resursa pentru comunitatea curatoriala si educativa internationala precum si pentru marele public


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.