Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sfaturi cum sa incarci corect masina de spalat vase
1.532 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa dai curent la o masina in 7 pasi
473 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Masina inzapezita?
1.581 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
02:05
  Cum sa; scapi dintr-o masina scufundata intr-o apa
2.471 vizite - 0 comentarii
adaugat de tony
 
  NUMAI 1 cartof in masina iti va salva viata,
115 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Restaurarea unei masin de cusut Simanco
275 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce verifici la o masina second hand?
196 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
02:14
  Cum sa faci sex in masina
2.643 vizite - 0 comentarii
adaugat de tony
 
  Unde sa gasesti produse gratuite in Germania !!?
634 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa scapam dintr-un accident de masina
1.627 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cu masina in Germania

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.08.2013  Adauga la favorite 1.270 vizualizari

Nota film: 4 / 5 (1 vot )
   
 
Conducerea sub influenta alcoolului: in cazul in care nivelul de alcool in sange este de 0,05% sau mai mult, se aplica amenda dar conducatorului auto i se poate impune si interdictia de a conduce in Germania pe un termen limitat. Nivelul de alcool permis in sange este zero pentru conducatorii auto cu varsta sub 21 de ani sau conducatorii auto care au permis de mai putin de 2 ani, chiar si o mica cantitate de alcool detectat in sange se pedepseste cu amenda de € 125.

Permisul de conducere: permisul de conducere emis in Romania este valabil in Germania.

Amenzi: se platesc pe loc sau la banca. In cazul in care un sofer strain refuza sa plateasca amenda, vehiculul poate fi retinut de catre politie. Conducatorii auto pot fi amendati pentru fapte precum depasirea limitelor de viteza, folosirea unui limbaj abuziv, adresarea de injurii sau semne obscene in trafic si chiar pentru ramanerea in pana de benzina pe o autostrada. Blocarea rotilor nu se foloseste in Germania, dar vehiculele care blocheaza traficul sunt ridicate.

Combustibil: benzina fara plumb, motorina si GPL disponibile. Cartile de credit sunt acceptate in mai toate statiile de benzina.

Lumini: se recomanda utilizarea luminilor de intalnire in orice moment. Acest lucru este obligatoriu in timpul zilei in cazul in care ceata, zapada sau ploaia reduc vizibilitatea. Conducerea vehiculelor cu luminile de avarie nu este permisa. Vehiculele trebuie sa aiba luminile de intalnire aprinse in tuneluri.

Motociclete: Utilizarea farurilor de intalnire in timpul zilei este obligatorie. Purtarea castii de protectie este obligatorie atat pentru sofer cat si pentru pasagerio unei motorete sau motociclete.

Asigurari: asigurarea de raspundere civila este obligatorie (Cartea Verde este recunoscuta).

Copii in masina: un copil mai mic de 1,5 m si sub 12 ani care calatoreste in orice tip de vehicul trebuie sa fie asezat intr-un scaun pentru copii sau sa se foloseasca un sistem de siguranta adecvat pentru copii. In cazul in care nu aveti scaun pentru copil disponibil, copiii de peste trei ani trebuie sa calatoreasca in spate, asigurati cu centura de siguranta. Un copil dub trei ani nu pot fi transportat intr-un vehicul fara scaun special. Este responsabilitatea conducatorului auto de a se asigura ca toti copiii sunt in siguranta.


Centura de siguranta este obligatorie atat pentru pasagerii din fata cat si pentru cei din spate.


Limite de viteza in Germania: in localitati - 50 km/h, in afara localitatilor - 100 km/h, pe drumurile cu 2 benzi pe sens si autostrazi, viteza maxima recomandata, dar nu obligatorie este de 130 km/h. Viteza minima pe autostrada: 60 km/h.
Limitele de viteza diferite se aplica in conditii meteorologice nefavorabile.
Limita maxima de viteza pentru vehiculele cu lanturi de zapada este de 50 km/h.

Echipamente obligatorii in Germania: anvelope de iarna, daca drumul este acoperit de polei, zapada, gheata sau noroi. Amenda pentru nerespectare este de 40 Euro dar poate ajunge pana la 80 Euro daca se blocati drumul.

Alte reguli / cerinte in Germania:

Utilizarea drumurilor publice in Germania este gratuita pentru vehiculele de pasageri.

Triunghiul reflectorizant nu este obligatoriu pentru vizitatori, dar acesta este recomandat.

Se recomanda echiparea vehiculului cu o trusa de prim-ajutor si un set de becuri de rezerva.

Vehiculele care nu se pot deplasa cu viteza trebuie sa opreasca unde au posibilitatea si sa permita trecerea.

Este interzisa depasirea unui autobuz scolar care se apropie de statie. In toate celelalte cazuri, autobuzele trebuiesc depasite cu prudenta. O amenda va fi aplicata in caz de nerespectare.

Anvelopele ghimpate sunt interzise.

Sistemele de navigatie GPS care au posibilitatea de a avertiza soferul inainte de camere de supraveghere sau radare fixe trebuie sa aiba aceasta functie dezactivata. Utilizarea detectoarelor de radar si a aparatelor antiradar constituie contraventie. Organele de politie au dreptul de a confisca aceste dispozitive.

Toti soferii au obligatia de a adapta vehiculele lor la conditiile de iarna. Aceasta include (dar nu se limiteaza la) anvelopele de iarna si lichid anti-inghet pentru sistemul de spalare si pentru racire. Atunci cand conditiile meteorologice o cer, poate deveni necesara echiparea autoturismului cu lanturi antiderapante. Legea nu specifica ce tip de pneu este adecvat, opinia generala este ca orice tip de pneu, cu exceptia anvelopelor de vara, inclusiv pneurile all-season. Pneurile de iarna trebuie sa poarte inscriptia M & S sau sa aiba un fulg de zapada de pe peretele lateral. Posesorii de automobile, a caror masina este echipata cu anvelope de vara in timp ce exista zapada si gheata, nu au voie sa iasa in trafic. In cazul in care sunt surprinsi in trafic, amenda este de 20 de euro. in cazul in care blocheaza traficul din aceasta cauza, amenda este de 40 de euro .

Restrictii privind circulatia vehiculelor sunt puse in aplicare in mai multe orase germane, in scopul de a reduce nivelul de emisii de particule fine in anumite zone. Zonele in care se aplica restrictii vor fi indicate prin semnul "Umweltzone" si o vigneta colorata ("Plakette") - verde, galbena sau rosie. Pentru a introduce automobilul in aceste zone, soferii vor trebui sa lipeasca vigneta corespunzatoare pe parbrizul vehiculului lor, aceasta poate fi obtinuta de la centrele de inspectie tehnica sau de la service-uri aprobate. Amenda pentru nerespectare este de € 40.00. Proprietarul vehiculului (german sau strain) este obligat sa prezinte certificatul de inmatriculare al vehiculului si sa plateaca o taxa de 5 pana la 10 euro. Culoarea vignetei emise va depinde de tipul de motor si norma a vehiculului. Vigneta este valabila in orice oras german atata timp cat este lipita pe parbriz. Pentru harti si informatii consultati; http://www.umweltbundesamt.de/umweltzonen


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.