Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Acte necesare la infiintarea unui PFA
1.306 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acte necesare infiintare firma
1.146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Intreprindere Individuala
1.081 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Persoana Fizica Autorizata (P.F.A.)
1.047 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Intreprindere Familiala (I.F.)
1.209 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acte, avize ai pt AUTORIZATIA DE CONSTRUIRE
212 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acte necesare pentru cununia civila
1.375 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acte necesare -radierea din circulatie-autovehicule
1.740 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Inregistrare nou nascut (nastere)
2.209 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se obtine viza pentru SUA
1.405 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Acte pentru spendare activitate-firma

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.09.2012  Adauga la favorite 1.145 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Suspendarea temporara a activitatii vine cu o serie de beneficii si scutiri de obligatii din partea societatilor

Avand in vedere numarul mare de societati infiintate cu scopul utilizarii avantajelor impozitarii acestora in locul impozitului pe venit, este necesar de prezentat modalitatea prin care obligatiile fiscale legate de aceste societati sa fie reduse la minimum, in cazul in care functionarea societatii nu mai este strict necesara.
Aceasta va determina reducerea formalitatilor periodice ce trebuie indeplinite sau reducerea costurilor cu indeplinirea lor in cazul in care sunt contractate serviciile unei societati de specialitate.

Sunt doua etape de parcurs

Pentru suspendarea activitatii societatii trebuie parcurse doua etape. Prima etapa se deruleaza la Registrul Comertului pentru inregistrarea mentiunilor privind suspendarea temporara/reluarea activitatii societatilor comerciale. Trebuie mentionat ca, potrivit art. 237 alin. (2) din Legea nr. 31/1990, republicata, durata inactivitatii nu poate depasi 3 ani.
Inainte sa purcedeti catre oficiile Registrului Comertului trebuie sa va pregatiti cu un set de documente. Aveti nevoie de o cerere de inregistrare in original, decizia asociatului unic privind suspendarea temporara a activitatii, tot in original. Daca este cazul, imputernicire speciala sau avocatiala pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale, de asemenea in original.
Sunt necesare dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale, adica taxa judiciara de timbru, in original, timbre judiciare taxe de registru; tariful de publicare in Monitorul Oficial, Partea a IV-a.
Decizia asociatului unic trebuie sa cuprinda antetul firmei, numar si data, semnaturile persoanelor abilitate. De asemenea, in preambul se va preciza indeplinirea conditiilor de validitate a deciziei, conform dispozitiilor legale sau statutare. In cazul in care actul modificator este un act aditional in forma autentica, nu se va mai depune si decizia asociatului unic in baza careia acesta a fost incheiat. Decizia asociatului unic va contine durata suspendarii/momentul reluarii activitatii.
Pentru cea de-a doua etapa, in urma suspendarii activitatii urmeaza obtinerea aprobarii utilizarii regimului de declarare derogatoriu la nivelul Administratiei finantelor publice in evidenta careia se afla societatea.
In baza prevederilor O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, si a Ordinului presedintelui ANAF nr. 1221/2009, societatea poate beneficia de regimul derogatoriu privind depunerea declaratiilor fiscale in caz de inactivitate temporara pentru perioade de 1-3 ani consecutivi. Pentru a beneficia de regimul de declarare derogatoriu, contribuabilii trebuie sa indeplineasca cumulativ mai multe conditii. Acestia trebuie sa nu figureze, la data aprobarii cererii, cu obligatii fiscale restante catre bugetul general consolidat, sa nu desfasoare niciun fel de activitate, sa nu obtina venituri din exploatare, venituri financiare si/sau venituri exceptionale. Totodata, sa nu dispuna de personal angajat si sa nu plateasca venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului, sa nu fie in curs de solutionare o cerere de rambursare sau de restituire a impozitelor taxelor si contributiilor. Foarte important sa nu fie in curs de derulare a unui control fiscal.
Cererea de solicitare a regimului de declarare derogatoriu se depune la organul fiscal teritorial, iar in termen de 30 zile organul fiscal va comunica in scris agentului economic aprobarea sau respingerea regimului de declarare derogatoriu functie de indeplinirea obligatiilor fiscale din evidenta pe platitor.

Ce nu va mai fi obligata o societate suspendata sa faca?

Inregistrarea inactivitatii temporare la Registrul Comertului conform prevederilor art. 237 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale nu determina incetarea obligatiei de depunere a declaratiilor fiscale de catre contribuabili. Aceasta inactivitate temporara determina exclusiv incetarea obligatiei de plata a impozitului minim de catre societate.
In ceea ce priveste declaratiile fiscale, in temeiul prevederilor art. 81 din Codul de procedura fiscala, a fost reglementata Procedura de aprobare a regimului de declarare derogatoriu aprobata prin ordinul presedintelui ANAF nr. 1221/2009.
Numai dupa parcurgerea etapelor de obtinere a derogarii de la obligatia de depunere a declaratiilor va fi suspendata obligatia de depunere a mai multor formulare, cum ar fi:
• formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat", cod 14.13.01.99/bs (in conditiile formularisticii actuale, consideram ca si depunerea formularului 112 - "Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate" trebuie suspendata);
• formularul 101 "Declaratie privind impozitul pe profit", cod 14.13.01.04;
• formularul 102 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul asigurarilor sociale si fondurilor speciale", cod 14.13.01.40
• formularul 103 "Declaratie privind accizele", cod 14.13.01.03/a
• formularul 104 "Declaratie privind distribuirea intre asociati a veniturilor si cheltuielilor", cod 14.13.01.01/dv
• formularul 120 "Decont privind accizele", cod 14.13.01.03
• formularul 130 "Decont privind impozitul la titeiul din productia interna", cod 14.13.01.05
• formularul 300 "Decont de taxa pe valoarea adaugata", cod 14.13.01.02.

Asadar, in situatia inregistrarii doar a inactivitatii temporare la Registrul Comertului toate celelalte declaratii, formulare si raportari vor continua sa fie depuse la organele fiscale ori la alte autoritati prevazute de reglementarile in vigoare.
Contribuabilii care beneficiaza de regimul de declarare derogatoriu privind depunerea declaratiilor fiscale au obligatia depunerii situatiilor financiare anuale si situatiilor financiare periodice stabilite de Ministerul Finantelor Publice.
Totodata, contribuabilii platitori de impozit pe profit carora li s-a aprobat regimul de declarare derogatoriu in cursul anului fiscal au obligatia depunerii in anul urmator, odata cu bilantul contabil anual, si a "declaratiei privind impozitul pe profit" - formular 101.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.