Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum sa curatati ficatul in 3 zile (secretul de detoxifie
146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa curatati ficatul in 3 zile
382 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 alimente care iti curata ficatul de toxine
705 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cat de GRAS este FICATUL tau ?
496 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curatirea ficatului
361 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  EVITA ACESTE 13 ALIMENTE PENTRU UN FICAT SANATOS
243 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Doar 2 ingrediente iti curata ficatul de grasime
331 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ficatul marit,
1.693 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 alimente care iti curata ficatul de toxine
797 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce sa faci daca ai ficatul gras?
79 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Cum ne protejam ficatul!

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 05.08.2013  Adauga la favorite 1.494 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Putin mai mare decat o carte obisnuita, ficatul nostru minunat stie totusi sa realizeze simultan mai multe operatii si reactii chimice decat ar fi capabile cele mai moderne si mai mari laboratoare, calculatoare sau uzine chimice. Actiunile biologice ale ficatului, ca si participarea sa la manifestarile noastre vitale sunt ceva mai importante chiar decat cele ale inimii. In numai o zecime de secunda, el este capabil sa efectueze fara greseala cateva sute de transformari chimice simultan. De el depind in mod direct digestia noastra, calitatea sangelui, bogatia memoriei si forta musculara. Ficatul are deci un rol foarte important in viata intima- si total necunoacuta de fiinta umana obisnuita - a corpului nostru fizic care este un microcosmos in miniatura. De actiunile sale complexe depind fara indoiala atat sanatatea cat si viata noastra.

Cele 9 proprietati ale ficatului:
1. Ficatul secreta zilnic intre 0,5 si 1l de bila. Acest lichid amar, de culoare galbena, ne permite in primul rand sa digeram grasimile ; pe de alta parte, el ne dezinfecteaza intestinele si ne protejeaza impotriva diareei si constipatiei.
Un ficat obosit nu secreta in cantitate suficienta acest lichid miracol. Consecinte: digestia materiilor grase devine mai dificila, insuficient evacuate, substantele nocive stagneaza in intestine, expunand organismul la pericolele rezultand din diaree si constipatie.

2. Ficatul transforma si "umanizeaza" toate substantele care intra in corp (el este acela care le face perfect compatibile cu structura noastra, modificandu-le prin trasmutatie si sublimare frecventa de vibratie pentru ca aceasta sa fie la unison cu aceea a aurei noastre, numai astfel aceste substante devenind parte integranta din corpul nostru si, intr-o anumita masura , din noi insine), pentru ca ele sa ne poata hrani celulele fara a le agresa.
Un ficat slab sau obosit lasa sa treaca in intregul organism substante straine netransformate (prin transmutatie si sublimare) sau insuficient asimilate, care ne vor imbacsi in cel mai scurt timp cu toxine.

3. Ficatul primeste totalitatea materiilor digerate si le controleaza riguros el elimina excedentele si reziduurile alimentare, tot el intercepteaza, neutralizeaza si expulzeaza catre intestin toate substantele toxice, distruge bacteriile, asteapta ca elementele nutritive sa fie transformate prin actiunea fermentilor si enzimelor, pentru a le permite numai atunci sa treaca in sange.
Un ficat obosit ne asigura imperfect apararea si imunitatea corpului. El lasa sa treaca in sange substante neverificate, incarcate inca de toxine si bacterii nocive. Ca urmare a acestui fapt, apar in timp diverse maladii si chiar otravirea corpului.

4. Ficatul neutralizeaza la fel de eficient otravurile datorate activitatii celulare cat si pe cele provenind din exterior: alcool, tutun, medicamente, carne etc.
Un ficat slab sau obosit se afla in incapacitate de a face eforturi suplimentare, tocmai de aceea atunci el va elimina insuficient aceste otravuri care ne intoxica. Pe de alta parte, un mare numar de celule hepatice sunt distruse in contact cu alcoolul, tutunul, cu anumite medicamente sau cu unele substante chimice. Daca aceasta distrugere este cotidiana, ficatul nostru se va micsora si se va rigidiza gradat, riscand sa fie atins de ciroza.

5. Ficatul normalizeaza circulatia sanguina in acelasi mod in care un baraj dirijeaza cursul unui fluviu. Asemenea unui burete, el reduce congestiile sanguine care ar putea stanjeni functionarea inimii, putand absorbi pana la 1,5l de sange pentru a restabili o ciculatie normala. Atunci cand congestia a fost eliminata, el restituie din nou acest sange organismului.
Unui ficat slab sau obosit ii lipseste supletea necesara "inghitirii" temporare a unei asemenea cantitati de sange. Din aceasta cauza, atunci organismul pierde un pretios normalizator al circulatiei lui sanguine.

6.Ficatul dozeaza totodata armonios cantitatea de hormoni din sange, metabolizeaza grasimile si proteinile, stocheaza vitaminele si zaharul in asa fel incat acestea sa fie oricand gata sa fie folosite. Printre altele, el fixeaza materialele de constructie necesare recladirii si consolidarii acelor parti ale corpului care au fost victimile unor leziuni sau ale uzurii. De asemenea, tot el este acela care elimina excesul de colesterol.
Un ficat slab sau obosit ne va lasa corpul sa imbatraneasca repede fara a-i aduce hormonii care ii sunt indispensabili. El nu mai digera atunci grasimile si proteinile de care avem nevoie. Vitaminile si zaharul nu mai ajung sa fie stocate, partile afectate sau uzate ale corpului nostru nici nu se mai consolideaza si nici nu se mai reconstruiesc; iar colesterolul ne invadeaza vasele sanguine.

7. Ficatul ne asigura permanenta sau constanta temperaturii interne.
Un ficat slab sau obosit nu-si mai poate indeplini functia termica, facandu-ne astfel sa suferim de frig sau de caldura.

8. Ficatul produce un anumit numar de substante esentiale pentru sange printre care amintim:protrombina si fibrina, care ii permit sangelui sa se coaguleze; heparina care il face fluid si globulina, substanta care il protejeaza sau il imunizeaza fata de diverse infectii.
Un ficat slab sau obosit se priveaza de substantele necesare coagularii sangelui, ne expune pericolului de hemoragie si lasa ca sangele sa se ingroase (sa devina dens, vascos), in dauna vaselor sanguine si a inimii. El ne abandoneaza astfel, fara aparare, in fata bolilor.

9. Ficatul este de asemenea direct raspunzator de echilibrul sanguin, el normalizeaza procentul de fier continut de globulele rosii.
Un ficat slab sau obosit nu mai poate interveni pentru alinarea suferintelor celulelor noastre, care vor fi infometate din cauza unui sange dezechilibrat si anemiat.

O intreaga carte n-ar fi de ajuns ca sa descrie cu precizie toate operatiile, transmutarile, transformarile, reconstituirile, fixarile si sintezele elaborate de ficat, care este un organ nepereche. A-i patrunde complet misterele tuturor actiunilor sale ar echivala cu intelegerea miracolului vietii.

Dimpotriva, enumerarea maladiilor rezultand direct sau indirect dintr-o dereglare a ficatului poate fi de natura sa ne faca mult mai responsabili fata de acest agent esential al vietii corpului nostru. Printre acestea se numara:
-digestie dificila;
-constipatie si diaree;
-apendicita;
-diabet;
-obezitate sau slabirea exagerata a corpului,
-anamie,
-colibaciloza,
-inflamare, fermentatii putrede si spasme la nivel intestinal;
-demineralizare;
-incapacitate de a suporta frigul;
-diverse tulburari auditive si vizuale;
-boli de piele si tulburari de pigmentare a pielii;
-arteroscleroza si reumatism;
-hipertensiune arteriala;
-sinuzita, guturai si bronsita cronica;
-astm, boala fanului si alte manifestari alergice;
-picioare umflate sau rosii;
-dezechilibrul glandular;
-slabiciune musculara;
-platfus;
-varice, hemoroizi;
-sterilitate si impotenta;
-celulita, depresii;
-tulburari menstruale;
-paralizie datorata sclerozei;
-tuberculoza;
-cancer.

Din fericire insa, natura ne furnizeaza intotdeauna un anumit numar de indicii sau semnale care ne avertizeaza ca sanatatea ficatului nostru este in pericol si am intrat deja pe panta periculoasa. Gratie acestor semne, putem fi intotdeauna capabili sa ne decelam o eventuala oboseala hepatica. Aceste semne (care pentru yoghin ar trebui sa fie niste semnale de alarma) sunt urmatoarele:
- limba mai mereu foarte incarcata si miros urat al respiratiei;
- ameteli dese sau chiar senzatii de sfarseala;
- balonari si gaze de fermentatie in exces;
- migrene si dureri de cap;
- insomnii, somn agitat;
- urina incarcata sau prea limpede;
- culoare galbena a pielii si o privire obosita;
- nas rosu si pete de culoare inchisa pe fata.

Pentru a evita ca aceste semne de rau augur sa se instaleze in organism si pentru a nu ne lasa coplesiti de aceste infectii, trebuie sa actionam din timp, mai inainte ca ficatul, organ vital pentru noi sa se degradeze. Stiind toate acestea, noi trebuie, cu alte cuvinte, sa-i cunoastem "prietenii" si "dusmanii", in special printre alimentele pe care noi le consumam zilnic. Astfel, intr-o alegere constienta si pe deplin responsabila, deja consideram ca avem o mai mare vointa, ar trebui sa spunem cu hotarare:

NU: zaharului alb rafinat, produs chimic "pur", care ne agreseaza ficatul si pancreasul prin simpla sa concentratie. Necontinand nici unul dintre fermentii necesari bunei sale asimilari; el (zaharul) constrange ficatul sa acopere aceasta carenta cu pretul unui efort suplimentar care il face sa furnizeze el insusi substantele deficitare. Acest zahar alb ar trebui deci sa fie permanent alungat de pe masa noastra, in locul lui putand fi utilizat (doar la mare nevoie), mai curand ca un condiment decat ca un aliment, zaharul rosu de trestie.

DA: mierii naturale, fructelor proaspete (in special lamaile) si fructele uscate dulci, care vor putea inlocui foarte avantajos zaharul alb. Ele alina totodata tulburarile hepatice si favorizeaza functionarea armonioasa a ficatului (in special lamaile, care il dreneaza si il stimuleaza in mod deosebit);

NU: sarii recristalizate si rafinate, care este un alt produs chimic pur (clorura de sodiu). Intocmai ca si in cazul zaharului si fainii albe, rafinarea artificiala il priveaza de orice element viu. Din nefericire, acest tip de sare este folosit in exces in alimentatia noastra.

DA: sarii marine nerafinate, purtatoare de viata si vehiculatoare a unor subtile fluide benefice;

NU: uleiurilor rafinate, margarinei si grasimilor animale, nefaste pentru sanatatea noastra. Primele, dupa cum se stie, sunt fabricate prin intermediul unor procedee care distrug complet enzimele si vitaminele, lasand probabil diverse urme de catalizatori si compusi chimici utilizati deja, foarte periculosi pentru ficat. In ceea ce priveste grasimile animale, ele sunt acelea care accelereaza necroza celulelor hepatice.

DA: uleiurilor obtinute prin presare la rece, fara solventi chimici, care lupta eficient impotriva colesterolului; indeosebi uleiul de masline care este intotdeauna extraordinar pentru ficat si care, fiind emulsionat cu lamaie, expulzeaza in timp record calculii biliari.

NU: conservelor. Pentru a se pastra fara sa se altereze, alimentele trebuie sa fie fierte de mai multe ori, adaugandu-li-se si anumite substante chimice de sinteza (conservanti). In urma acestui tratament, ele nu mai au nici o valoare alimentara biologica si ne iau totodata posibilitatea de a utiliza vitaminele continute in alimentele crude.

DA: legumelor si plantelor crude sau fierte numai atat cat trebuie: morcovii, sfecla, varza, anghinarea, telina, papadia, prazul sau usturoiul care fluidifica secretiile bilei, vindeca hepatita si restabilesc pe cale naturala functiile hepatice.

NU: painii albe, pastelor fainoase si produselor de patiserie. Diversele lor forme si preparari, adeseori foarte apetisante, ascund in realitate absenta substantelor vii si a vitaminelor, aceasta datorandu-se lipsei graului integral si a taratei atat de pregnant revitalizante. In schimb, aceste produse sunt bogate in coloranti, arome chimice si diverse alcooluri. Prezenta atator elemente nefaste, combinata cu carenta in vitamine, enzime si saruri minerale obosesc rapid ficatul, care nu mai poate asigura digestia si neutralitatea lor.

DA: pastelor alimentare si painii integrale, care ar trebui sa constituie baza alimentatiei noastre. Intr-adevar, toate vitaminele si aminoacizii pe care ii putem gasi in faina necernuta protejeaza in mod natural celula hepatica impotriva agresiunii toxinelor.

NU: carnurilor si mezelurilor. Sa ne reamintim ca ele sunt pline de proteine de proasta calitate, "de mana a doua", cum s-ar spune, fiind deja folosite de animalele din care provin. Aceste proteine sunt insotite de toxine si deseuri a caror asimilare ne epuizeaza foarte mult organele digestive. In special mezelurile (dar si carnea, aproape la fel de mult) contin diverse substante chimice care ne obosesc si ne mortifica ficatul. Sa nu uitam de asemenea, ca tocmai ca si bazele azotate, carnea acidifica sangele si ca un organism acidifiat devine un teren propice dezvoltarii unor maladii grave, cum ar fi chiar cancerul.

DA: cerealelor complete (cum ar fi soia), ciupercilor, legumelor uscate, branzeturilor naturale si oualelor, care in viitor vor inlocui cu succes carnurile si mezelurile, proteinele lor pure sunt de prima calitate, ele ii permit ficatului sa se refaca fara sa-l polueze cu toxine.

NU: alimentelor sintetizate chimic, medicamentelor alopate (numai atunci cand le putem inlocui cu remedii naturiste, total nenocive), tutunului si alcoolului. In contact cu aceste veritabile otravuri, un mare numar de celule hepatice mor, iar vasele sanguine se rigidizeaza, devenind mai fragile si pierzand si o parte din capacitatea lor circulatorie. Insuficient energizat, oxigenat si hranit, ficatul sufera si se sclerozeaza. El nu mai are suficienta forta vitala pentru a reface celulele deteriorate, pentru a elimina colesterolul in exces, pentru a elabora anumite vitamine si a filtra substantele nocive. Incetul cu incetul, se instaleaza astfel o intoxicatie generala.

DA: alimentelor naturale care ne ajuta sa ne dezintoxicam. Daca vom inlocui otravurile alimentare cu elementele de constructie continute in alimentatia biologica, ficatul se va reconstitui si va functiona din nou la parametrii sai normali.

NU: surmenajului si sedentarismului, suprasolicitarii fizice si intelectuale, angoasei si fricii, care constituie tot atatea otravuri ce ne intoxica celulele corpului. Lipsa miscarii sau exercitiului fizic este partial raspunzatoare de aparitia constipatiei, ca si de insuficientele respiratorii. In aceste conditii, ficatul nu mai ajunge sa elimine din organism o cantitate suficient de mare de deseuri. Acumularea lor ne poate afecta maduva spinarii, durificand-o, aceasta conducand la paralizie.

DA: relaxarii profunde si exercitiilor fizice in aer liber (cel mai bine ar fi la mare sau la munte) care ne vor salva din acest pericol. Atunci cand ficatul dispune de timpul necesar eliminarii substantelor nefaste, organismul se dezintoxica mult mai usor. Aceste tehnici corporale ne aprofundeaza si capacitatea respiratorie, prin intermediul careia ne putem debarasa de aerul viciat, rezidual din plamani. Ele sunt deci foarte necesare purificarii corpului si ficatului.

Unele dintre aceste reguli sau principii de baza ne pot parea prea severe si limitative. Trebuie insa sa realizam ca ele constituie baza unei cunoasteri care ne este vitala. Este o prostie crasa sa neglijam aceste reguli pline de bun simt sub pretextul ca suntem interesati in primul rand de spirit si mai putin de trup, pentru ca un trup bolnav se va aseza implacabil de-a curmezisul spiritualizarii noastre fortate. Sa nu uitam acel intelept dicton latin "MENS SANA IN CORPORE SANO" (Minte sanatoasa in corp sanatos"); bolile ne handicapeaza, franandu-ne dezvoltarea sau ascensiunea spirituala si concentrandu-ne uneori foarte eficient realizarea aspiratiilor si idealurilor noastre inalte. De fapt, orice boala tradeaza un anumit dezechilibru in fiinta. Cunoasterea mecanismelor prin care sanatatea noastra se poate deregla ne permite sa invatam si sa folosim nenumarate metode pentru a o restabili. La fel cum un bun mestesugar lucreaza cu instrumente foarte bune, si noi trebuie sa ne amelioram starea principalului nostru instrument: corpul. Redobandindu-ne sau pastrandu-ne nealterata starea de sanatate, eliberam fortele binefacatoare care erau ascunse in noi insine, putand de acum inainte sa folosim inteligent aceste forte pentru realizarea ideilor noastre creatoare.
Instrumentul este deci corpul, iar o piesa esentiala a acestuia este ficatul, care indeplineste atat functia de"gara de triaj" cat si cele de centru distribuitor, uzina chimica si centru anti-otravuri in organismul nostru.Trebuie deci sa-l protejam cu deosebita grija si sa retinem foarte bine urmatoarele 10 precepte de aur care, daca vor fi cu adevarat respectate, ne vor mentine mereu ficatul intr-o conditie excelenta:
1) Nu ne vom obosi niciodata ficatul aducandu-i o alimentatie plina de deseuri si toxine;
2) Nu ne vom otravi ficatul lipsindu-l de alimentele bogate in celuloza, care accelereaza evacuarea deseurilor;
3) Nu ne vom deteriora sau agresa niciodata ficatul cu alcool sau cu tutun;
4) Nu ne vom slabi puterea de aparare a ficatului consumand numai alimente acide si azotate;
5) Nu ne vom distruge ficatul cu alimente denaturate sau printr-un abuz de medicamente chimice.
6) Nu ne vom surmena niciodata ficatul printr-un exces de hrana;
7) Nu vom cere niciodata ficatului eforturi suplimentare administrandu-i alimente greu digerabile;
8) Nu ne vom usca ficatul pritr-o circulatie sanguina deficitara care nu-i aduce sange proaspat;
9) Nu ne vom sufoca niciodata ficatul privandu-l de oxigen;
10) Nu ne vom congestiona niciodata ficatul refuzandu-i o dieta hidrica care i-ar permite sa respire si sa se odihneasca.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.