Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Basilica Sf Petru -Vatican
1.099 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Familia de Medicii
1.270 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sandro Boticelli
1.063 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntii Stancosi
2.045 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Romani care au schimbat lumea: Panait Istrati
352 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  11 pui ,79 de zile. De la ou la maturitate
109 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Detectivii documentelor de la Marea Moarta
92 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rjukan -Norvegia
301 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce arata scanarile din satelit facute ........
113 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Postul Pastelui
737 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Fra Angelico

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.07.2013  Adauga la favorite 1.102 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Fra Angelico reprezinta unul dintre cei mai cunoscuti pictori florentini ai Evului Mediu. Anul nasterii sale nu se cunoaste cu certitudine, istoricii banuind ca ar fi 1387. Angelico a vazut lumina zilei la Mugello, langa Florenta. Data decesului sau este cunoscuta cu certitudine, ea fiind cea de 18 februarie 1455.




Numele adevarat al lui Fra Angelico este Guido di Pietro. Inca de mic copil, acesta a fost foarte atras de viata monahala, in special de doctrina dominicana care propovaduia intreprinderea de acte caritabile, dar si o supunere si o saracie obligatorie.

Isi urmeaza insa pasiunea pe care o resimtea fata de pictura si incepe sa studieze in tagma pictorilor. Se face imediat remarcat prin incredibilul sau talent de a picta si de a folosi culorile.

In anul 1417 intra in organizatia religioasa Sfantul Nicolae, apoi in ordinul dominican ca si calugar la manastirea de langa Fiesole. Numele sau calugaresc era Fra Giovanni. In aceasta calitate de calugar, Angelico realizeaza mai multe picturi pentru diverse biserici. In 1418 picteaza in biserica Santo Stefano al Pontei, apoi in 1423 in Biserica Santa Maria Nuova.

Talentul sau si-l dovedeste si prin realizarea unor ilustratii in miniatura pentru Sfanta Scriptura. In tot acest timp, Angelico isi indeplineste cu sfintenie si cu mult devotament si dragoste dumnezeiasca toate indatoririle sale de calugar. Mai mult decat atat, a incercat sa transmita in toate operele sale invataturile Domnului.

Colosala opera prin care calugarul Angelico s-a facut remarcat in fata intregii lumi, mai ales a Italiei, a fost pictarea intregii Manastiri San Marco. Aceasta mare manastire fusese incredintata dominicanilor, ordinul de calugari din care Angelico facea parte prin Bula papala din 21 ianuarie 1436.

Decorarea intregului interior al acesteia a durat 12 ani, insa rezultatul muncii creatoare a lui Angelico a fost unul extraordinar. Subiectele principale ce se regaseau in picturile lui Angelico erau nasterea, patimile, moartea si invierea Mantuitorului.

Renumele sau ajunsese pana la Roma unde a fost invitat de papa Eugen al IV-lea in anul 1445 pentru ca acesta sa reinnoiasca Bisericile de aici. Fra Angelico se stabileste aici la manastirea dominicana Santa Maria Soprana Minerva. Talentatul calugar picteaza neincetat pana in ultimul minut al vietii sale.

Angelico moare la data de 18 februarie 1455, fiind chinuit de durerile sale reumatice. Dupa moartea sa, papa Ioan al II-lea l-a beatificat si l-a numit patronul sfant al artistilor plastici.



Tablouri celebre

-„Judecata de Apoi"
-„Tripticul Linaiuoli"
-„Incoronarea Fecioarei Maria"
-„Noli me tangere!"
-„Invierea lui Hristos"
-„Sfantul Dominic la cruce"
-„Inchinarea celor trei magi"
-„Buna vestire "


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.